Hyppää pääsisältöön
Etusivu
Etusivu
Lue digilehtenä
Tilaa

Päävalikko

  • Reseptit
  • Artikkelit
  • Reseptihaku
Etusivu
Etusivu
Kirjaudu
Lue digilehtenä
Tilaa
Juhli ja nauti
Makea leivonta
9:21 | 28.5.2021

Suklaaganachella koristeltu mantelikakku

Lisää omaan keittokirjaan
Helsingin Sanomat on lisännyt 467 reseptiä
OHJE Kaisa Johansson KUVA Elvi Rista

Tämä tyylikäs kakku sopii täydellisesti juhliin. Mantelikakun voi huoletta leipoa etukäteen pakastimeen ja koristella vasta juuri ennen tarjoilua.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
30 palaa
valmistusaika 1 tunti + täytteen jäähtyminen yön yli
Keskivaikea

Suklaaganachella koristeltu mantelikakku

Lisää kokoelmaan

Ainesosat

Mantelikakku
300
g
voita
3½
dl
sokeria
5
kananmunaa (M-koko)
6
dl
mantelijauhetta
1
dl
vehnäjauhoja
Suklaaganache
150
g
tummaa suklaata
4
dl
kuohu- tai vispikermaa
Koristeluun
pensasmustikoita, syötäviä kukkia, koristeströsseleitä tai -palloja

Vaiheet

  1. Aloita mantelikakun valmistus vaahdottamalla voi ja sokeri keskenään vaaleaksi vaahdoksi
  2. Lisää kananmunat yksitellen vaahtoon samalla koko ajan vatkaten.
  3. Sekoita mantelijauhe ja vehnäjauhot keskenään kulhossa ja kääntele ne voi-sokeri-kananmunavaahdon joukkoon nuolijaa apuna käyttäen.
  4. Levitä taikina voideltuun noin 30 cm x 40 cm:n kokoiseen vuokaan. Valmiin kakun irrotusta helpottaa, jos vuoraat vuoan leivinpaperilla.
  5. Paista kakkua 160-asteisessa uunissa noin 20–25 minuuttia.
  6. Anna kakun jäähtyä hyvin ennen kumoamista ja paloiksi leikkaamista. Helpointa leikkaaminen on, kun kakku on jääkaappikylmää.
  7. Leikkaa kakku 30 palaan. Voit pakastaa kakut paloina.
  8. Valmista suklaaganache koristelua edeltävänä päivänä. Rouhi suklaa kulhoon. Kiehauta kerma ja kaada se rouhitun suklaan päälle. Sekoita tasaiseksi sauvasekoittimella ja laita jääkaappiin jäähtymään.
  9. Koristelua varten vatkaa suklaaganache vaahdoksi ja laita se pursotinpussiin.
  10. Pursota reilu pallo suklaaganachea jokaisen kakkupalan päälle. Levitä palloa hieman vetämällä pallon päältä lusikan kuperalla puolella. Lusikkaa kannattaa välillä puhdistaa lämpimällä vedellä.
  11. Koristele pensasmustikoilla, syötävillä kukilla ja erilaisilla strösseleillä.
Tilaa Glorian ruoka & viini
Sokerileipuri
Kemut
makea leivonta
leivonta
suklaaganache
mantelikakku
kevään juhlat

Suosituimmat

Taatelikakku

Graavilohi suolaliemessä eli jääkellarin lohi

Shelterin mallasleipä

Saaristolaisleipä

Joulukinkku ruiskuoressa

Reseptit

  • Uusimmat reseptit
  • 30 minuuttia
  • Aamiainen & brunssi
  • Finnhits
  • Gluteeniton deli
  • Grillaus
  • Jauhelihakierre
  • Juomat ja smoothiet
  • Jälkiruuat
  • Kemut
  • Kevyet & salaatit
  • Kot kot
  • Lasten suosikit
  • Leivät & piirakat
  • Nuuka kokki
  • Pastatehdas
  • Pihvi & BBQ
  • Päivän katiska
  • Sokerileipuri
  • Sporttiruoka
  • Säilöntä
  • Vegebaari
  • Viikonloppubistro
  • Vegaanisia herkkuja
Glorian ruoka & viini
Tilaa Lue digilehtenä

Social links

  • Facebook
  • Instagram
Etusivu

Footer menu

  • Evästeasetukset
  • Asiakaspalvelu
  • Evästekäytännöt
  • Haavoittuvuustietojen vastuullinen ilmoittaminen
  • Käyttöehdot
  • Mediaopas
  • Tietosuoja
  • Tilaa Glorian ruoka & viini
  • Toimituksen yhteystiedot
Digital magazine image
Digital magazine logo
Lue Glorian ruoka & viini laitteella kuin laitteella missä ikinä tahdotkin.
Lue digilehtenä
Glorian ruoka & viini
Tilaa

© Sanoma Media Finland Oy

Käyttäytymiseen perustuva mainonta
Vastuullista journalismia

Main menu sidebar

  • Reseptit
  • Artikkelit
  • Reseptihaku
Glorian ruoka & viini
Tilaa Lue digilehtenä

Sivupalkin ekstravalikko

  • Toimitus
  • Palaute
  • Lue Glorian ruoka & viini digilehdet.fi:ssä
  • Tilaa Glorian ruoka & viini