Tämä tyylikäs kakku sopii täydellisesti juhliin. Mantelikakun voi huoletta leipoa etukäteen pakastimeen ja koristella vasta juuri ennen tarjoilua.
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
30 palaa
valmistusaika 1 tunti + täytteen jäähtyminen yön yli
Keskivaikea
Suklaaganachella koristeltu mantelikakku
Ainesosat
Mantelikakku
300
g
voita
3½
dl
sokeria
5
kananmunaa (M-koko)
6
dl
mantelijauhetta
1
dl
vehnäjauhoja
Suklaaganache
150
g
tummaa suklaata
4
dl
kuohu- tai vispikermaa
Koristeluun
pensasmustikoita, syötäviä kukkia, koristeströsseleitä tai -palloja
Vaiheet
- Aloita mantelikakun valmistus vaahdottamalla voi ja sokeri keskenään vaaleaksi vaahdoksi
- Lisää kananmunat yksitellen vaahtoon samalla koko ajan vatkaten.
- Sekoita mantelijauhe ja vehnäjauhot keskenään kulhossa ja kääntele ne voi-sokeri-kananmunavaahdon joukkoon nuolijaa apuna käyttäen.
- Levitä taikina voideltuun noin 30 cm x 40 cm:n kokoiseen vuokaan. Valmiin kakun irrotusta helpottaa, jos vuoraat vuoan leivinpaperilla.
- Paista kakkua 160-asteisessa uunissa noin 20–25 minuuttia.
- Anna kakun jäähtyä hyvin ennen kumoamista ja paloiksi leikkaamista. Helpointa leikkaaminen on, kun kakku on jääkaappikylmää.
- Leikkaa kakku 30 palaan. Voit pakastaa kakut paloina.
- Valmista suklaaganache koristelua edeltävänä päivänä. Rouhi suklaa kulhoon. Kiehauta kerma ja kaada se rouhitun suklaan päälle. Sekoita tasaiseksi sauvasekoittimella ja laita jääkaappiin jäähtymään.
- Koristelua varten vatkaa suklaaganache vaahdoksi ja laita se pursotinpussiin.
- Pursota reilu pallo suklaaganachea jokaisen kakkupalan päälle. Levitä palloa hieman vetämällä pallon päältä lusikan kuperalla puolella. Lusikkaa kannattaa välillä puhdistaa lämpimällä vedellä.
- Koristele pensasmustikoilla, syötävillä kukilla ja erilaisilla strösseleillä.