
Suolaisen makeisiin paloihin tulee himo.
Suolaiset kolaneliöt
Ainekset
Työvaiheet
- Laita uuni kuumenemaan 175 asteeseen. Kuutioi voi ja sekoita se jauhojen, sokerin ja vaniljasokerin kanssa kulhossa tasaiseksi taikinaksi. Painele taikina leivinpaperilla päällystetylle uunipellille noin 20 x 30 cm:n kokoiseksi tasaiseksi levyksi. Paista uunin keskitasolla 20-25 minuuttia. Anna jäähtyä.
- Mittaa täytteen aineet kattilaan ja keitä keskilämmöllä sekoitellen 20–30 minuuttia tai kunnes kinuski on sakeaa. Kinuskin tulee olla niin paksua, että se juuri ja juuri levittyy eikä karkaa pohjan päältä.
- Levitä maapähkinävoi jäähtyneelle pohjalle. Kaada kinuski maapähkinävoin päälle ja siirrä leivonnainen jääkaappiin jähmettymään noin 30 minuutiksi.
- Leikkaa levy terävällä veitsellä annospaloiksi. Ripottele paloille sormisuolahiutaleita.
Pystyykö käyttämään normaalisokeria?
Hei, emme ole tehneet kolaneliöitä tavallisella sokerilla, mutta voit toki kokeilla myös sitä. Maku on kuitenkin erilainen, sillä muscovado ja fariini ovat tummia sokereita ja maultaan erilaisia. Pohjan voi tehdä tavallisestakin sokerista, mutta jos haluat täytteeseen kolan makua, siihen kannattaa käyttää fariinisokeria.
terveisin, Soppa365 toimitus