Rakastettu omenakeikaustorttu Tarte Tatin onnistuu mainiosti myös valmiista voitaikinasta. Valitse piirakkaan hapokkaita omenoita, jotka säilyttävät makunsa karamellisoituessaan.
Tarte Tatin
Ainekset
Työvaiheet
-
Ota taikina sulamaan huoneenlämpöön 1½ tuntia aiemmin.
-
Kuumenna uuni 225 asteeseen. Kuori omenat ja poista siemenkodat. Halkaise omenat neljään osaan.
-
Paloittele voi ja laita se sokerin kanssa uunin kestävään paistinpannuun. Sulata keskilämmöllä ja anna voi-sokeriseoksen karamellisoitua 10 minuuttia. Vältä sekoittamasta välillä. Voit loppuvaiheessa heilutella pannua varovasti.
-
Lado omenat tiiviisti kinuskin päälle. Kuumenna keskilämmöllä noin 8 minuuttia, kunnes kinuski hieman kuplii ja omenat ovat pehmenneet. Ota pannu pois levyltä.
-
Kauli taikina hieman pannua suuremmaksi ympyräksi (Ø 30 cm). Nosta taikina pannun päälle, painele taikinan reunat omenoiden ja vuoan reunan väliin. Pistele taikinaan haarukalla muutama reikä.
-
Paista uunin keskitasoa alemmalla tasolla 30–35 minuuttia, kunnes taikinapinta on saanut kauniin ruskean värin. Anna kypsän piirakan vetäytyä 5 minuuttia ennen kumoamista.
-
Laita iso lautanen pannun päälle ja keikauta piirakka varovasti lautaselle. Tarjoa vaniljajäätelön kanssa.