Hyppää pääsisältöön
Etusivu
Etusivu
Lue digilehtenä
Tilaa

Päävalikko

  • Reseptit
  • Artikkelit
  • Reseptihaku
Etusivu
Etusivu
Kirjaudu
Lue digilehtenä
Tilaa
Juhli ja nauti
Makea leivonta
13:00 | 6.11.2021

Tarte Tatin

Lisää omaan keittokirjaan
Glorian ruoka ja viini on lisännyt 3757 reseptiä
OHJE Minna Rautio-Pakaste KUVA Panu Pälviä

Rakastettu omenakeikaustorttu Tarte Tatin onnistuu mainiosti myös valmiista voitaikinasta. Valitse piirakkaan hapokkaita omenoita, jotka säilyttävät makunsa karamellisoituessaan.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
6 palaa
1 t 10 min
Helppo

Tarte Tatin

Lisää kokoelmaan

Ainesosat

1
pkt (500 g)
esikaulittua ja laskostettua voitaikinaa (pakaste)
Täyte
4–7
(800 g)
kiinteää, hapokasta omenaa (esim. Samo)
100
g
voita
1
dl
ruokosokeria

Vaiheet

  1. Ota taikina sulamaan huoneenlämpöön 1½ tuntia aiemmin.

  2. Kuumenna uuni 225 asteeseen. Kuori omenat ja poista siemenkodat. Halkaise omenat neljään osaan.

  3. Paloittele voi ja laita se sokerin kanssa uunin kestävään paistinpannuun. Sulata keskilämmöllä ja anna voi-sokeriseoksen karamellisoitua 10 minuuttia. Vältä sekoittamasta välillä. Voit loppuvaiheessa heilutella pannua varovasti.

  4. Lado omenat tiiviisti kinuskin päälle. Kuumenna keskilämmöllä noin 8 minuuttia, kunnes kinuski hieman kuplii ja omenat ovat pehmenneet. Ota pannu pois levyltä.

  5. Kauli taikina hieman pannua suuremmaksi ympyräksi (Ø 30 cm). Nosta taikina pannun päälle, painele taikinan reunat omenoiden ja vuoan reunan väliin. Pistele taikinaan haarukalla muutama reikä.

  6. Paista uunin keskitasoa alemmalla tasolla 30–35 minuuttia, kunnes taikinapinta on saanut kauniin ruskean värin. Anna kypsän piirakan vetäytyä 5 minuuttia ennen kumoamista.

  7. Laita iso lautanen pannun päälle ja keikauta piirakka varovasti lautaselle. Tarjoa vaniljajäätelön kanssa.

Tilaa Glorian ruoka & viini
Sokerileipuri
tarte tatin
Viikonloppubistro
omenapiirakka

Suosituimmat

Graavisiika Henri Alénin tapaan

Taatelikakku

Shelterin mallasleipä

Saaristolaisleipä

Graavilohi suolaliemessä eli jääkellarin lohi

Reseptit

  • Uusimmat reseptit
  • 30 minuuttia
  • Aamiainen & brunssi
  • Finnhits
  • Gluteeniton deli
  • Grillaus
  • Jauhelihakierre
  • Juomat ja smoothiet
  • Jälkiruuat
  • Kemut
  • Kevyet & salaatit
  • Kot kot
  • Lasten suosikit
  • Leivät & piirakat
  • Nuuka kokki
  • Pastatehdas
  • Pihvi & BBQ
  • Päivän katiska
  • Sokerileipuri
  • Sporttiruoka
  • Säilöntä
  • Vegebaari
  • Viikonloppubistro
  • Vegaanisia herkkuja
Glorian ruoka & viini
Tilaa Lue digilehtenä

Social links

  • Facebook
  • Instagram
Etusivu

Footer menu

  • Evästeasetukset
  • Asiakaspalvelu
  • Evästekäytännöt
  • Haavoittuvuustietojen vastuullinen ilmoittaminen
  • Käyttöehdot
  • Mediaopas
  • Tietosuoja
  • Tilaa Glorian ruoka & viini
  • Toimituksen yhteystiedot
Digital magazine image
Digital magazine logo
Lue Glorian ruoka & viini laitteella kuin laitteella missä ikinä tahdotkin.
Lue digilehtenä
Glorian ruoka & viini
Tilaa

© Sanoma Media Finland Oy

Käyttäytymiseen perustuva mainonta
Vastuullista journalismia

Main menu sidebar

  • Reseptit
  • Artikkelit
  • Reseptihaku
Glorian ruoka & viini
Tilaa Lue digilehtenä

Sivupalkin ekstravalikko

  • Toimitus
  • Palaute
  • Lue Glorian ruoka & viini digilehdet.fi:ssä
  • Tilaa Glorian ruoka & viini