Moderni tiikeri saa raitansa tummasta maustekakusta ja vaaleasta appelsiinikakusta.
Tiikeriruudut
Ainekset
Työvaiheet
- Kuumenna uuni 175 asteeseen. Voitele ja sokeroi suorakaiteen muotoinen vuoka (n. 20 x 30 cm).
- Vatkaa pehmeä voi ja sokeri vaahdoksi. Lisää huoneenlämpöiset munat voi-sokerivaahtoon yksi kerrallaan koko ajan vatkaten.
- Yhdistä 3 dl vehnäjauhoja ja leivinjauhe. Lisää jauhoseos voi-sokeri-munaseokseen. Lisää kerma. Sekoita tasaiseksi.
- Ota 1/3 taikinasta erilleen. Mausta jäljelle jäänyt 2/3 taikinasta raastetulla appelsiinin kuorella. Sekoita joukkoon loput puoli desiä vehnäjauhoja.
- Yhdistä kaakaojauhe ja mausteet. Siivilöi seos 1/3 taikinan joukkoon.
- Kaada puolet vaaleasta kakkutaikinasta vuokaan. Levitä päälle tumma taikina. Lusikoi viimeiseksi vuokaan loppu vaalea taikina. Pistele taikinaa haarukalla sieltä täältä raitojen muodostumiseksi.
- Paista uunissa 45–50 minuuttia. Tarkista kypsyys puutikulla. Kumoa kakku vuoasta hiukan jäähtyneenä. Anna jäähtyä kokonaan ennen kuorruttamista.
- Sekoita appelsiinimehu ja tomusokeri. Levitä kuorrutus kakun päälle. Leikkaa kakku neliönmuotoisiksi leivoksiksi.
Vinkki! Kostuta kakku sokerilla maustetulla appelsiinimehulla ennen kuorruttamista.
Tänä vkl menee työn alle ;)