
Nyt dippaillaan tikkumunkkeja!
Dippaile herkullisia tikkumunkkeja mango-hunajameloni-, lime-minttu- tai mustikka-kookosdippeihin tai keksi villisti muita makuyhdistelmiä. Hiivattomat tikkumunkit ja rahkasta sekoitetut dipit ovat helppo ja nopea valmistaa vaikkapa piknik-päivän aamuna.
Tikkumunkit rahkadipeillä
Ainekset
Työvaiheet
Valmista ensin dipit jääkaappiin maustumaan:
Valmista mangorahka-hunajamelonidippi leikkaamalla melonista 300 gramman pala. Poista siemenet ja leikkaa hedelmäliha pieniksi kuutioiksi. Soseuta meloninpalat sauvasekoittimella ja sekoita kulhossa Arla Keittiö Mangorahkan joukkoon.
Hienonna sitruuna-limerahka-minttudippiin noin 1 dl tuoreminttua ja sekoita Arla Keittiö Sitruuna-limerahkan joukkoon.
Valmista mustikka-vaniljarahka-kookosdippi vispaamalla kookoskerma Arla Keittiö Mustikka-vaniljarahkan joukkoon kulhossa.
Valmista tikkumunkit.
Sulata voi mikrossa tai kattilassa. Sekoita kuivat aineet keskenään tilavassa kulhossa. Mittaa toiseen kulhoon maito ja lisää joukkoon kananmuna. Vispaa tasaiseksi.
Kaada maitoseos kuivien aineiden joukkoon, ensin vispaten ja sitten käsin vaivaten. Lisää sula voi ja vaivaa, kunnes taikina irtoaa käsistä. Voit lisätä vielä hieman jauhoja, jos taikina tarttuu käsiin.
Kauli taikina jauhotetulla alustalla suorakaiteen muotoiseksi, noin 40 cm x 20 cm kokoiseksi ja 1,5 cm paksuksi levyksi. Leikkaa taikinasta 40 kappaletta noin 2 cm x 10 cm kokoisia taikinasuikaleita.
Kaada öljy paksupohjaiseen kattilaan tai kasariin niin, että öljyä on kattilan pohjalla vähintään 5 cm. Kuumenna öljy. Testaa sopiva kuumuus tiputtamalla öljyyn pala taikinaa. Kun taikina kohoaa heti öljyn pinnalle, on öljy tarpeeksi kuumaa. Laske lieden lämpöä.
Ota taikinasuikale kerrallaan, kierrä sitä hieman itsensä ympäri ja aseta taikinasuikale varovasti öljyyn. Paista, kunnes tikku on kullanruskea. Nosta valmiit munkkitikut pihdeillä tai reikäkauhalla talouspaperille valumaan. Ripottele tikkujen päälle tomusokeria ennen tarjoilua.
Vinkki! Voit valmistaa tikkumunkit ja rahkadipit halutessasi jo tarjoilua edeltävänä päivänä.
Huomioitavaa:
- Uppopaistettaessa kannattaa muistaa pitää sammutuspeite käden ulottuvilla. Myös kattilan kansi on hyvä pitää lähellä. Muistathan, että palavaa öljyä ei saa koskaan yrittää sammuttaa vedellä!
- Kaada käytetty, siivilöity ja jäähdytetty öljy takaisin öljypulloon. Voit käyttää paistorasvaa pari kertaa tai hävittää rasvan nostamalla öljypullon sekajätteeseen.