Mainos
Arla Keittiö on lisännyt 87 reseptiä.
Linkitetty 71 keittokirjaan.

Nyt dippaillaan tikkumunkkeja!

Dippaile herkullisia tikkumunkkeja mango-hunajameloni-, lime-minttu- tai mustikka-kookosdippeihin tai keksi villisti muita makuyhdistelmiä. Hiivattomat tikkumunkit ja rahkasta sekoitetut dipit ovat helppo ja nopea valmistaa vaikkapa piknik-päivän aamuna.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
n. 40 kpl
Valmistusaika
1 h
Vaikeustaso
Helppo

Tikkumunkit rahkadipeillä

Ainekset

Munkkitaikina:
5 ½
dl
vehnäjauhoja
½
dl
sokeria
1,5
tl
kardemummaa
2
tl
leivinjauhetta
¼
tl
suolaa
2
dl
maitoa
1
muna
1,5
rkl
voisulaa
Lisäksi:
1
l
Auringonkukkaöljyä paistamiseen
tomusokeria viimeistelyyn
Mangorahka-hunajamelonidippi
¼ (noin 300 g)
hunajamelonia
1 prk (a´200 g)
Arla Keittiö Mangorahkaa
Sitruuna-limerahka-minttudippi
1
ruukku tuoreminttua
1 prk (a´200 g)
Arla Keittiö Sitruuna-limerahkaa
Mustikka-vaniljarahka-kookosdippi
½
dl
kookoskermaa
1 prk (a´200 g)
Arla Keittiö mustikka-vaniljarahkaa

Työvaiheet

Valmista ensin dipit jääkaappiin maustumaan:

Valmista mangorahka-hunajamelonidippi leikkaamalla melonista 300 gramman pala. Poista siemenet ja leikkaa hedelmäliha pieniksi kuutioiksi. Soseuta meloninpalat sauvasekoittimella ja sekoita kulhossa Arla Keittiö Mangorahkan joukkoon.

Hienonna sitruuna-limerahka-minttudippiin noin 1 dl tuoreminttua ja sekoita Arla Keittiö Sitruuna-limerahkan joukkoon.

Valmista mustikka-vaniljarahka-kookosdippi vispaamalla kookoskerma Arla Keittiö Mustikka-vaniljarahkan joukkoon kulhossa.

Valmista tikkumunkit.

Sulata voi mikrossa tai kattilassa. Sekoita kuivat aineet keskenään tilavassa kulhossa. Mittaa toiseen kulhoon maito ja lisää joukkoon kananmuna. Vispaa tasaiseksi.

Kaada maitoseos kuivien aineiden joukkoon, ensin vispaten ja sitten käsin vaivaten. Lisää sula voi ja vaivaa, kunnes taikina irtoaa käsistä. Voit lisätä vielä hieman jauhoja, jos taikina tarttuu käsiin.

Kauli taikina jauhotetulla alustalla suorakaiteen muotoiseksi, noin 40 cm x 20 cm kokoiseksi ja 1,5 cm paksuksi levyksi. Leikkaa taikinasta 40 kappaletta noin 2 cm x 10 cm kokoisia taikinasuikaleita.

Kaada öljy paksupohjaiseen kattilaan tai kasariin niin, että öljyä on kattilan pohjalla vähintään 5 cm. Kuumenna öljy. Testaa sopiva kuumuus tiputtamalla öljyyn pala taikinaa. Kun taikina kohoaa heti öljyn pinnalle, on öljy tarpeeksi kuumaa. Laske lieden lämpöä.

Ota taikinasuikale kerrallaan, kierrä sitä hieman itsensä ympäri ja aseta taikinasuikale varovasti öljyyn. Paista, kunnes tikku on kullanruskea. Nosta valmiit munkkitikut pihdeillä tai reikäkauhalla talouspaperille valumaan. Ripottele tikkujen päälle tomusokeria ennen tarjoilua.

Vinkki! Voit valmistaa tikkumunkit ja rahkadipit halutessasi jo tarjoilua edeltävänä päivänä.

 

Huomioitavaa:

  • Uppopaistettaessa kannattaa muistaa pitää sammutuspeite käden ulottuvilla. Myös kattilan kansi on hyvä pitää lähellä. Muistathan, että palavaa öljyä ei saa koskaan yrittää sammuttaa vedellä!
  • Kaada käytetty, siivilöity ja jäähdytetty öljy takaisin öljypulloon. Voit käyttää paistorasvaa pari kertaa tai hävittää rasvan nostamalla öljypullon sekajätteeseen.

 

 

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Glorian ruoka ja viini on lisännyt 2967 reseptiä.
Linkitetty 6 keittokirjaan.
OHJE Dani Hänninen KUVA Tuomas Kolehmainen

Juuri sopivasti kypsynyt lohkeava lohi, pehmeät ja täyteläiset sienet sekä tomaatit kypsennetään öljyyn upotettuina. Nyt ei ole kuitenkaan kyse uppopaistamisesta, vaan hellävaraisemmasta ravintoloiden suosimasta tavasta.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
1 h
Vaikeustaso
Kohtalainen

Confit-kypsennetyt sienet, tomaatit ja lohi

Ainekset

1
l
rypsi- tai auringonkukkaöljyä
2
isoa portobellosientä
100
g
kirsikkatomaatteja (tertussa)
10
timjaminoksaa
2
kokonaista valkosipulia
400
g
ruodotonta lohifileetä
1
tl
merisuolaa
Paahdettu valkosipulitahna
2
confit-kypsennettyä valkosipulia
1
rkl
oliiviöljyä
1
tl
omenaviinietikkaa
1
tl
suolaa
1/2
tl
mustapippuria myllystä
1/2
ruukku
tuoretta oreganoa

Työvaiheet

  1. Lämmitä uuni 160-asteiseksi. Puhdista sienet ja pese tomaatit.
  2. Mittaa uuninkestävään vuokaan 1 litra öljyä. Laita sienet, tomaatit, kokonaiset valkosipulit ja timjaminoksat öljyyn niin, että ne peittyvät kokonaan. Peitä vuoka foliolla ja laita se uuniin noin 30 minuutiksi. Tällöin öljy kuumenee noin 80-asteiseksi.
  3. Mausta tällä välin lohifileen pinta merisuolalla.
  4. Ota vuoka uunista. Poista folio ja nosta kasvikset reikäkauhalla toiseen astiaan. Anna öljyn jäähtyä huoneenlämmössä 60–70-asteiseksi. Tähän menee noin 30 minuuttia. Öljy tuntuu tällöin edelleen kuumalta, mutta ei polta. Pyyhi lohen pinta kuivaksi ja laita se öljyyn. Anna lohen kypsyä jäähtyvässä öljyssä noin 20–25 minuuttia riippuen fileen paksuudesta. Öljy jäähtyy tällöin noin 40-asteiseksi.
  5. Tee valkosipulitahna. Halkaise valkosipulit poikittain. Purista pehmenneet kynnet kulhoon tai mortteliin. Painele ne ruokalusikalla tai morttelilla hienoksi tahnaksi ja lisää joukkoon oliiviöljyä, omenaviinietikkaa, merisuolaa ja mustapippuria.
  6. Viipaloi portobellot ja halkaise herkkusienet. Irrota tomaatit tertuista. Laita sienet ja tomaatit kulhoon. Hienonna joukkoon oreganoa. Mausta suolalla ja pippurilla. Sekoita. Tarjoa lohen ja valkosipulitahnan kanssa.

Kommentit (0)

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 2967 reseptiä.
Linkitetty 0 keittokirjaan.
OHJE Raisa Laine KUVA Tuomas Kolehmainen

Vuokakakku on täydellinen mökki-tuliainen, sillä se kootaan suoraan vuokaan ja on siis helppo kuljettaa kylmälaukussa. Päälliset lisätään perillä.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
8–10
Valmistusaika
30 min + vetäytyminen 6 t
Vaikeustaso
Helppo

Tuliaiskakku

Ainekset

4
kananmunaa
dl
sokeria
1
dl
vehnäjauhoja
½
dl
mantelijauhetta
½
dl
perunajauhoja
1
tl
leivinjauhetta
TÄYTE
1
l
tuoreita mansikoita
1
prk (250 g)
maitorahkaa
1
rkl
sokeria
2–3
rkl
ruusuvettä
dl
kuohukermaa
KUORRUTUS
dl
kuohukermaa
n. 1
l
tuoreita mansikoita
(syötäviä kukkia)

Työvaiheet

  1. Kuumenna uuni 225 asteeseen. Vatkaa munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Yhdistä kuivat aineet ja siivilöi ne vaahtoon. Kääntele varovasti tasaiseksi. Kaada taikina leivinpaperin päälle uunipellille ja levitä se pellin kokoiseksi levyksi. Kypsennä uunissa noin 8 minuuttia tai kunnes leivonnainen on pinnaltaan kauniin ruskea ja kypsä. Anna jäähtyä noin 5 minuuttia. Kumoa pohja puhtaalle leivinpaperille jäähtymään. Irrota paistopaperi.

  2. Perkaa mansikat ja leikkaa ne pieniksi paloiksi kulhoon. Sekoita joukkoon rahka, sokeri ja ruusuvesi. Vatkaa kerma vaahdoksi ja kääntele täytteeseen. Maista, ja lisää ruusuvettä tarvittaessa.

  3. Valitse kakulle suorakaiteen mallinen vuoka (noin 18 cm x 26 cm). Leikkaa kakkupohja kolmeksi vuoan kokoiseksi palaksi ja laita yksi pala vuoan pohjalle. Lusikoi pohjalle puolet täytteestä. Laita seuraava kakkupohja vuokaan ja levitä loppu täyte päälle. Nosta viimeinen pohja päällimmäiseksi. Anna vetäytyä jääkaapissa peitettynä vähintään 6 tuntia, mieluiten yön yli.

  4. Vaahdota kerma ja levitä rennosti kakun päälle. Koristele puolitetuilla ja viipaloiduilla mansikoilla.

Kommentit (0)

Soppa365 on lisännyt 290 reseptiä.
Linkitetty 9 keittokirjaan.
OHJE Ja KUVA Tuuli Kanerva

Kun vesimelonin marinoi soijassa, seesamiöljyssä ja norilevässä, saa aikaan tonnikalaa muistuttavan sushi- tai sashimiherkun. Ohje on todella helppo, mutta marinointi vaatii aikaa.

Katso video vesimelonisashimin valmistuksesta Sopan instagramista: https://www.instagram.com/reel/ChE6WETIIPm/

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
6
Valmistusaika
1 h 15 min + 5 h marinointi
Vaikeustaso
Helppo

Vesimelonisashimi eli watermelon tuna

Ainekset

puolikas
(500 g)
vesimeloni
2
rkl
soijaa
1
rkl
seesamiöljyä
1
nori-arkki
LISÄKSI
seesaminsiemeniä
valmista sushiriisiä

Työvaiheet

  1. Kuori ja pilko puolikas vesimeloni noin 2 cm paksuiksi paloiksi. 
  2. Tee marinadi. Hienonna nori-arkki ja sekoita se soijan ja seesamiöljyn joukkoon. Lisää vesimelonin palat ja sekoita ne huolellisesti marinadiin. Anna marinoitua jääkaapissa 5 tuntia.
  3. Kuumenna uuni 180 asteeseen. Nosta vesimelonipalat marinadista pellille ja paista noin tunnin ajan, kunnes rakenne on tiivistynyt ja kalamainen. Sivele halutessasi loppu marinadi valmiiden palojen päälle. Anna jäähtyä.
  4. Kierittele jäähtyneet melonipalat seesaminsiemenissä ja leikkaa ohuiksi viipaleiksi. Tarjoile sushiriisin kanssa nigirien tapaan tai sashimina soijaan kastettuna.

Kommentit (0)

Me Naiset on lisännyt 1487 reseptiä.
Linkitetty 9 keittokirjaan.
OHJE Minna Rautio-Pakaste KUVA Piia Arnould

Tänä kesänä hitiksi ovat nousseet alkoholissa marinoidut marjat. Etenkin pirskahtelevat kuohuviinit toimivat tällaisissa jälkiruoissa hyvin. Lisää laseihin aineksia eton mess -tyyliin.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
15 min
Vaikeustaso
Helppo

Prosecco-mansikkakulhot

Ainekset

500
g
mansikoita
2
rkl
sokeria
1-2
dl
roseeproseccoa
2
dl
vispikermaa
1
dl
maustamatonta jogurttia
1
tl
vaniljasokeria
16
pientä marenkia

Työvaiheet

  1. Leikkaa mansikat lohkoiksi ja laita kulhoon. Lisää sokeri. Kaada päälle prosecco ja anna maustua huoneenlämmössä 10 minuuttia.
  2. Vatkaa kerma vaahdoksi. Kääntele joukkoon jogurtti ja mausta vaniljasokerilla.
  3. Annostele kulhoihin kerroksittain mansikoita, kermaa ja murennettuja marenkeja. Koristele mintulla. Tarjoa heti

Kommentit (0)