Mainos
Arla Keittiö on lisännyt 87 reseptiä.
Linkitetty 65 keittokirjaan.

Nyt dippaillaan tikkumunkkeja!

Dippaile herkullisia tikkumunkkeja mango-hunajameloni-, lime-minttu- tai mustikka-kookosdippeihin tai keksi villisti muita makuyhdistelmiä. Hiivattomat tikkumunkit ja rahkasta sekoitetut dipit ovat helppo ja nopea valmistaa vaikkapa piknik-päivän aamuna.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
n. 40 kpl
Valmistusaika
1 h
Vaikeustaso
Helppo

Tikkumunkit rahkadipeillä

Ainekset

Munkkitaikina:
5 ½
dl
vehnäjauhoja
½
dl
sokeria
1,5
tl
kardemummaa
2
tl
leivinjauhetta
¼
tl
suolaa
2
dl
maitoa
1
muna
1,5
rkl
voisulaa
Lisäksi:
1
l
Auringonkukkaöljyä paistamiseen
tomusokeria viimeistelyyn
Mangorahka-hunajamelonidippi
¼ (noin 300 g)
hunajamelonia
1 prk (a´200 g)
Arla Keittiö Mangorahkaa
Sitruuna-limerahka-minttudippi
1
ruukku tuoreminttua
1 prk (a´200 g)
Arla Keittiö Sitruuna-limerahkaa
Mustikka-vaniljarahka-kookosdippi
½
dl
kookoskermaa
1 prk (a´200 g)
Arla Keittiö mustikka-vaniljarahkaa

Työvaiheet

Valmista ensin dipit jääkaappiin maustumaan:

Valmista mangorahka-hunajamelonidippi leikkaamalla melonista 300 gramman pala. Poista siemenet ja leikkaa hedelmäliha pieniksi kuutioiksi. Soseuta meloninpalat sauvasekoittimella ja sekoita kulhossa Arla Keittiö Mangorahkan joukkoon.

Hienonna sitruuna-limerahka-minttudippiin noin 1 dl tuoreminttua ja sekoita Arla Keittiö Sitruuna-limerahkan joukkoon.

Valmista mustikka-vaniljarahka-kookosdippi vispaamalla kookoskerma Arla Keittiö Mustikka-vaniljarahkan joukkoon kulhossa.

Valmista tikkumunkit.

Sulata voi mikrossa tai kattilassa. Sekoita kuivat aineet keskenään tilavassa kulhossa. Mittaa toiseen kulhoon maito ja lisää joukkoon kananmuna. Vispaa tasaiseksi.

Kaada maitoseos kuivien aineiden joukkoon, ensin vispaten ja sitten käsin vaivaten. Lisää sula voi ja vaivaa, kunnes taikina irtoaa käsistä. Voit lisätä vielä hieman jauhoja, jos taikina tarttuu käsiin.

Kauli taikina jauhotetulla alustalla suorakaiteen muotoiseksi, noin 40 cm x 20 cm kokoiseksi ja 1,5 cm paksuksi levyksi. Leikkaa taikinasta 40 kappaletta noin 2 cm x 10 cm kokoisia taikinasuikaleita.

Kaada öljy paksupohjaiseen kattilaan tai kasariin niin, että öljyä on kattilan pohjalla vähintään 5 cm. Kuumenna öljy. Testaa sopiva kuumuus tiputtamalla öljyyn pala taikinaa. Kun taikina kohoaa heti öljyn pinnalle, on öljy tarpeeksi kuumaa. Laske lieden lämpöä.

Ota taikinasuikale kerrallaan, kierrä sitä hieman itsensä ympäri ja aseta taikinasuikale varovasti öljyyn. Paista, kunnes tikku on kullanruskea. Nosta valmiit munkkitikut pihdeillä tai reikäkauhalla talouspaperille valumaan. Ripottele tikkujen päälle tomusokeria ennen tarjoilua.

Vinkki! Voit valmistaa tikkumunkit ja rahkadipit halutessasi jo tarjoilua edeltävänä päivänä.

 

Huomioitavaa:

  • Uppopaistettaessa kannattaa muistaa pitää sammutuspeite käden ulottuvilla. Myös kattilan kansi on hyvä pitää lähellä. Muistathan, että palavaa öljyä ei saa koskaan yrittää sammuttaa vedellä!
  • Kaada käytetty, siivilöity ja jäähdytetty öljy takaisin öljypulloon. Voit käyttää paistorasvaa pari kertaa tai hävittää rasvan nostamalla öljypullon sekajätteeseen.

 

 

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Kodin Kuvalehti on lisännyt 1165 reseptiä.
Linkitetty 7 keittokirjaan.
Christina Aaltio Kuva Tuomas Kolehmainen
Makeisiin lettuihin voi upottaa myös vaniljalta maistuvaa raejuustoa.
Makeisiin lettuihin voi upottaa myös vaniljalta maistuvaa raejuustoa.
Raejuustoletuissa on mukavasti proteiinia. Ne voi paistaa makeaksi herkuksi tai suolaiseksi välipalaksi. Tupla-annos on luultavasti hyvä idea.
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
8 kpl
Valmistusaika
30 min
Vaikeustaso
Helppo

Raejuustoletut

Ainekset

1
prk (200 g)
raejuustoa
2
munaa
1
dl
pikakaurahiutaleita
1
rkl
vehnäjauhoja
2
tl
sokeria
¼
tl
suolaa
voita tai öljyä paistamiseen
Lisäksi
vadelmahilloa
marjoja
raejuustoa

Työvaiheet

  1. Sekoita raejuuston joukkoon munat, kaurahiutaleet, vehnäjauhot, sokeri ja suola. Anna taikinan turvota 15 minuuttia.
  2. Paista pienet letut ohukaispannulla miedolla lämmöllä.
  3. Tarjoa letut hillon ja marjojen kanssa.
ET-lehti on lisännyt 320 reseptiä.
Linkitetty 6 keittokirjaan.
OHJE Taina Tellman KUVA Arto Vuohelainen

Banaanitoffeepiiras eli banoffee syntyy nopsasti sekoittelemalla.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
8
Valmistusaika
30 min
Vaikeustaso
Helppo

Banaani-toffeepiiras

Ainekset

175
g
domino-, digestive-, kaura- tai kanelikeksejä
75
g
voita
TÄYTE
1
prk (397 g)
karamellisoitua maitotiivistettä (Dulce de leche)
2–3
banaania
½
dl
suolapähkinöitä
1
dl
vispikermaa
2
dl
turkkilaista jugurttia
2
tl
vaniljasokeria
1
tl
kanelia
PÄÄLLE
Keksejä, banaania. pähkinöitä

Työvaiheet

  1. Hienonna keksit ja sekoita ne sulatettuun voihin. Painele muruseos irtovuuan (Ø 18 cm) pohjalle ja reunoille. Siirrä hetkeksi kylmään.

  2. Levitä maitotiiviste piirakan pohjalle. Levitä päälle banaania ja kevyesti rouhitut pähkinät. Jätä muutamia banaaniviipaleita ja pähkinöitä koristeeksi.

  3. Vatkaa kerma vaahdoksi, sekoita jugurttiin, mausta vaniljasokerilla ja kanelilla ja lusikoi täytteen pinnalle. Koristele banaaneilla, kekseillä ja pähkinöillä. Tarjoa heti.

ET-lehti on lisännyt 320 reseptiä.
Linkitetty 4 keittokirjaan.
OHJE Taina Tellman KUVA Arto Vuohelainen

Makoisat mustikkadonitsit paistuvat uunissa ilman taikinan kohotusta ja rasvankäryä. Maussa on myös ripaus appelsiinia.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
12–16
Valmistusaika
45 min
Vaikeustaso
Helppo

Mustikkadonitsit

Ainekset

3
dl
vehnäjauhoja
2
tl
vaniljasokeria
1
dl
sokeria
1
tl
soodaa
½
tl
leivinjauhe
½
tl
suolaa
1
dl
maitoa
1
dl
maustamatonta jugurttia
½
dl
rypsiöljyä
1
kananmuna
1
appelsiinin kuori raastettuna
1
dl
mustikoita
KUORRUTUS
dl
tomusokeria
½
dl
maitoa
2
rkl
mustikkasosetta
1
tl
vaniljasokeria
RAIDAT
100
g
tummaa suklaata
1
tl
voita

Työvaiheet

  1. Voitele donitsipelti. Kuumenna uuni 200 asteeseen.

  2. Sekoita kulhossa kuivat aineet. Sekoita yhteen maito, jugurtti, öljy ja muna. Yhdistä seos kuiviin aineisiin. Raasta joukkoon appelsiinin kuori. Sekoita vain kevyesti. Lusikoi taikina pursotuspussiin.

  3. Pursota taikinaa donitsivuokaan suunnilleen syvennysten puoliväliin saakka. Jaa mustikat taikinan päälle ja paina ne kevyesti taikinan sekaan.

  4. Paista donitseja uunin keskitasolla 10–15 minuuttia. Anna leivonnaisten levähtää viisi minuuttia ja siirrä ne sitten ritilälle.

  5. Sekoita kuorrutteen ainekset. Valele donitsien sileä pinta kuorrutteella. Anna kovettua.

  6. Sulata suklaa ja voi mikrossa. Valuta raitoja donitseille.

ET-lehti on lisännyt 320 reseptiä.
Linkitetty 9 keittokirjaan.
OHJE Minna Rautio-Pakaste KUVA Ninna Lindström
Vanilja maistuu sekä kermaisessa täytteessä että mureassa taikinassa.
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
6–8 palaa
Valmistusaika
45 min
Vaikeustaso
Helppo

Vaniljainen punaherukkapiirakka

Ainekset

100
g
leivontamargariinia
1
dl
sokeria
1
muna
dl
gluteenitonta jauhoseosta
1
tl
leivinjauhetta
½
tl
vaniljasokeria
TÄYTE
4
dl
punaherukoita
1
prk (200 g)
kermaviiliä (ei kevyt)
1
muna
½
dl
sokeria
tl
vaniljasokeria

Työvaiheet

  1. Vaahdota huoneenlämpöinen rasva ja sokeri kulhossa. Lisää kananmuna hyvin vatkaten. Yhdistä kuivat ainekset keskenään. Lisää jauhoseos taikinaan ja sekoita tasaiseksi.

  2. Painele taikina voidellun piirakkavuoan (ø 24 cm) pohjalle ja reunoille. Levitä marjat päälle.

  3. Sekoita kermaviili, muna ja sokeri keskenään. Levitä seos marjojen päälle.

  4. Paista piirakkaa uunin alaosassa 200 asteessa 25–30 minuuttia.