Kaupallinen yhteistyö
Arla Keittiö on lisännyt 67 reseptiä.
Linkitetty 59 keittokirjaan.

Nyt dippaillaan tikkumunkkeja!

Dippaile herkullisia tikkumunkkeja mango-hunajameloni-, lime-minttu- tai mustikka-kookosdippeihin tai keksi villisti muita makuyhdistelmiä. Hiivattomat tikkumunkit ja rahkasta sekoitetut dipit ovat helppo ja nopea valmistaa vaikkapa piknik-päivän aamuna.

Annoksia
n. 40 kpl
Valmistusaika
1 h
Vaikeustaso
Helppo

Tikkumunkit rahkadipeillä

Ainekset

Munkkitaikina:
5 ½
dl
vehnäjauhoja
½
dl
sokeria
1,5
tl
kardemummaa
2
tl
leivinjauhetta
¼
tl
suolaa
2
dl
maitoa
1
muna
1,5
rkl
voisulaa
Lisäksi:
1
l
Auringonkukkaöljyä paistamiseen
tomusokeria viimeistelyyn
Mangorahka-hunajamelonidippi
¼ (noin 300 g)
hunajamelonia
1 prk (a´200 g)
Arla Keittiö Mangorahkaa
Sitruuna-limerahka-minttudippi
1
ruukku tuoreminttua
1 prk (a´200 g)
Arla Keittiö Sitruuna-limerahkaa
Mustikka-vaniljarahka-kookosdippi
½
dl
kookoskermaa
1 prk (a´200 g)
Arla Keittiö mustikka-vaniljarahkaa

Työvaiheet

Valmista ensin dipit jääkaappiin maustumaan:

Valmista mangorahka-hunajamelonidippi leikkaamalla melonista 300 gramman pala. Poista siemenet ja leikkaa hedelmäliha pieniksi kuutioiksi. Soseuta meloninpalat sauvasekoittimella ja sekoita kulhossa Arla Keittiö Mangorahkan joukkoon.

Hienonna sitruuna-limerahka-minttudippiin noin 1 dl tuoreminttua ja sekoita Arla Keittiö Sitruuna-limerahkan joukkoon.

Valmista mustikka-vaniljarahka-kookosdippi vispaamalla kookoskerma Arla Keittiö Mustikka-vaniljarahkan joukkoon kulhossa.

Valmista tikkumunkit.

Sulata voi mikrossa tai kattilassa. Sekoita kuivat aineet keskenään tilavassa kulhossa. Mittaa toiseen kulhoon maito ja lisää joukkoon kananmuna. Vispaa tasaiseksi.

Kaada maitoseos kuivien aineiden joukkoon, ensin vispaten ja sitten käsin vaivaten. Lisää sula voi ja vaivaa, kunnes taikina irtoaa käsistä. Voit lisätä vielä hieman jauhoja, jos taikina tarttuu käsiin.

Kauli taikina jauhotetulla alustalla suorakaiteen muotoiseksi, noin 40 cm x 20 cm kokoiseksi ja 1,5 cm paksuksi levyksi. Leikkaa taikinasta 40 kappaletta noin 2 cm x 10 cm kokoisia taikinasuikaleita.

Kaada öljy paksupohjaiseen kattilaan tai kasariin niin, että öljyä on kattilan pohjalla vähintään 5 cm. Kuumenna öljy. Testaa sopiva kuumuus tiputtamalla öljyyn pala taikinaa. Kun taikina kohoaa heti öljyn pinnalle, on öljy tarpeeksi kuumaa. Laske lieden lämpöä.

Ota taikinasuikale kerrallaan, kierrä sitä hieman itsensä ympäri ja aseta taikinasuikale varovasti öljyyn. Paista, kunnes tikku on kullanruskea. Nosta valmiit munkkitikut pihdeillä tai reikäkauhalla talouspaperille valumaan. Ripottele tikkujen päälle tomusokeria ennen tarjoilua.

Vinkki! Voit valmistaa tikkumunkit ja rahkadipit halutessasi jo tarjoilua edeltävänä päivänä.

 

Huomioitavaa:

  • Uppopaistettaessa kannattaa muistaa pitää sammutuspeite käden ulottuvilla. Myös kattilan kansi on hyvä pitää lähellä. Muistathan, että palavaa öljyä ei saa koskaan yrittää sammuttaa vedellä!
  • Kaada käytetty, siivilöity ja jäähdytetty öljy takaisin öljypulloon. Voit käyttää paistorasvaa pari kertaa tai hävittää rasvan nostamalla öljypullon sekajätteeseen.

 

 

ET-lehti on lisännyt 141 reseptiä.
Linkitetty 0 keittokirjaan.
OHJE Anu Brask KUVA Piia Arnould

Grillaus antaa hauelle herkullisen maun. Hankalat ruodot irtoavat helposti kypsästä kalasta.

Annoksia
4-6 annosta
Valmistusaika
30 min + marinointi 1 t
Vaikeustaso
Helppo

Haukimedaljongit muurinpohjapannulla

Ainekset

noin 1
kg
haukea
2
oksaa
rosmariinia
1
dl
lehtipersiljaa
2
tl
fenkolinsiemeniä
1
tl
suolaa
1/2
tl
mustapippuria
1
dl
öljyä
4
rkl
voita
Lisäksi
1
l
(noin 600 g) varhaisperunoita
2
l
vettä
1
tl
suolaa

Työvaiheet

  1. Perkaa ja puhdista hauki. Leikkaa hauki poikittain ruodon läpi isoiksi 3–4 cm:n viipaileiksi ja käännä ne ”kyljyksiksi”. Yhdistä kulhossa hienonnetut yrtit, mausteet ja öljy. Laita kalapalat mausteöljyyn ja anna marinoitua 1 tunti.
  2. Kiehuta tässä välissä perunat suolalla maustetussa vedessä lähes kypsiksi.
  3. Kuumenna muurikkapannu kuumaksi ja sulata voi pannulla. Paista kalapaloja noin 10 minuuttia kummaltakin puolelta. Lisää kypsennyksen puolivälissä pannulle esikypsennetut perunat ja paista ne rapeiksi samalla.

Kommentit (0)

Me Naiset on lisännyt 791 reseptiä.
Linkitetty 2 keittokirjaan.
OHJE Laura Kaapro KUVA Anna Huovinen

Pekonitäyte maistuu parhaalta huoneenlämpöisenä, mutta lusikoi se munien sisään vasta juuri ennen tarjoilua.

Annoksia
4 annosta
Valmistusaika
15 min
Vaikeustaso
Helppo

Pekonimunat

Ainekset

6
kananmunaa
120
g
pekonia
1/2
ruukku
ruohosipulia
1
dl
majoneesia
1
tl
dijoninsinappia
1/2
tl
suolaa
1/4
tl
mustapippuria

Työvaiheet

  1. Keitä kananmunat kypsiksi, noin 8 minuuttia. Upota jääkylmään veteen.
  2. Lado pekoniviipaleet vieri viereen kylmälle pannulle. Käännä lämpö päälle ja paista pekonit hitaasti niin, että niiden rasvaa sulaa pannuun. Kun pekonit ovat ruskistuneet, käännä ne ja paista toiseltakin puolelta. Nosta talouspaperilla vuoratulle lautaselle.
  3. Kun pekonit ovat jäähtyneet ja rapeutuneet, hienonna ne muruiksi. Hienonna myös ruohosipuli pieneksi silpuksi (säästä molemmista hieman koristeluun).
  4. Sekoita majoneesiin pekonit, ruohosipuli, sinappi, suola ja mustapippuri.
  5. Kuori ja halkaise kananmunat. Nosta keltuaiset pois ja sekoita pekoni-majoneesiin.
  6. Lusikoi täyte kananmunanpuolikkaiden päälle. Nosta kolme puolikasta kunkinsalaattipedin päälle ja koristele pekonimuruilla sekä ruohosipulilla.

Kommentit (0)

Eija V. on lisännyt 66 reseptiä.
Linkitetty 4 keittokirjaan.
Annoksia
10

Raparperipiirakka murupinnalla

Ainekset

300
g
raparperia
1
dl
sokeria
1
rkl
perunajuhoja
Taikina:
3
dl
vehnäjauhoja
1
tl
kanelia
1/2
tl
inkivääriä
1 1/2
dl
sokeria
150
g
margariinia
1
muna
1
tl
leivinjauhetta
Pinnalle:
tomusokeria

Työvaiheet

Huuhtele, kuori ja paloittele raparperit. Nosta sokerin kanssa kattilaan ja keitä kunnes pehmenevät. Soseuta sauvasekoittimella ja sekoita kuuman soseen joukkoon perunajauhot. Anna jäähtyä. Sekoita jauhojen joukkoon kaneli ja inkivääri ja nypi sokerin ja margariinin kanssa murumaiseksi seokseksi.

Ota 1/4 taikinasta eroon pinnalle ripoteltavaksi. Sekoita jäljelle jääneeseen taikinaan kananmuna ja leivinjauhe. Painele taikina leivinpaperilla vuorattuun suorakaiteen muotoiseen uunivuokaan (n. 20*30cm). Levitä päälle raparperisose. Murustele pinnalle toinen taikina. Paista piirakka 200-asteisen uunin keskiosassa noin 25 minuuttia. Anna jäähtyä. Siivilöi pinnalle tomusokeria ja leikkaa paloiksi.

Kommentit (0)

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 1456 reseptiä.
Linkitetty 4 keittokirjaan.
OHJE Sanna Kekäläinen KUVA Reetta Pasanen

Suolan yhdistäminen leivonnaisiin on yhä muotia maailmalla. Keihästä tikkuun supersuklaista pretzelbrownieta ja tuoretta mansikkaa. Viitseliäs pursottaa vielä pienen kermavaahtopilven mansikoiden hatuksi.

Annoksia
32 kpl
Valmistusaika
1 t + 1 t
Vaikeustaso
Helppo

Pretzelbrownie-mansikkatikut

Ainekset

175
g
huoneenlämpöistä voita
2 1/2
dl
fariinisokeria
1
dl
sokeria
3
kananmunaa
5
dl
vehnäjauhoja
1
tl
ruokasoodaa
2
tl
vaniljasokeria
300
g
tummaa suklaata
32
minipretzeliä (esim. Tiger stores)
Lisäksi
32
mansikkaa
(kermavaahtoa)

Työvaiheet

  1. Laita uuni lämpiämään 175 asteeseen. Vaahdota voi ja sokerit. Vatkaa kananmunat yksitellen joukkoon.
  2. Sekoita kuivat aineet keskenään ja yhdistä ne taikinaan puuhaarukalla nopeasti sekoittaen. Rouhi suklaa ja lisää joukkoon.
  3. Päällystä uunivuoka (n. 25 x 40 cm) leivinpaperilla. Kaada taikina vuokaan ja painele pretzelit pintaan. Paista uunin keskitasolla noin 25 minuuttia tai kunnes paistos on kypsä mutta sisältä vielä hieman kostea. Anna jäähtyä vähintään 1 tunti.
  4. Leikkaa brownie paloiksi. Leikkaa mansikoista päät pois. Tikuta vartaat. Tarjoa halutessasi kermavaahdon kanssa.

Kommentit (0)