
Kahvikakun päälle lorautetaan mokkakinuskikastiketta, jossa maistuu kahvilikööri.
Tuplaespressokakku
Ainekset
Työvaiheet
- Nosta voi huoneenlämpöön hyvissä ajoin ennen leipomista. Keitä 1½ dl espressokahvia. Anna kahvin jäähtyä.
- Laita uuni lämpenemään 175 asteeseen. Voitele ja jauhota kakkuvuoka (vetoisuus 1,6 l).
- Soseuta banaanit. Yhdistä jauhot, leivinjauhe ja kaneli keskenään.
- Vaahdota voi ja sokeri. Lisää kananmunat voi-sokerivaahtoon yksitellen vatkaten. Sekoita jauhoseos, banaanisose ja 1 dl espressokahvia taikinaan. Kaada taikina vuokaan ja tasoita taikinan pinta. Paista kakkua uunin alatasossa noin 50 minuuttia tai kunnes siihen painettuun tikkuun ei enää tartu taikinaa.
- Anna kakun jäähtyä vuoassaan noin 15 minuuttia ennen kumoamista. Pidä vuoka kakun päällä kumoamisen jälkeen, kunnes kakku on täysin jäähtynyt.
- Keitä mokkakinuski. Mittaa voi, sokeri, siirappi ja ½ dl kahvia pieneen kattilaan. Sekoita keskilämmöllä 3–5 minuuttia. Kastike sakenee lisää jäähtyessään, joten se saa olla kuumana melko juoksevaa. Lisää likööri kastikkeeseen ja siirrä kattila pois liedeltä.
- Tarjoa kinuski kakun kanssa.
testi
Mitä voisi käyttää banaanin tilalla?
Mitä voisi käyttää banaanin tilalla?
Raastettua porkkanaa tai ehkä kurpitsaa?