Kaisu P. on lisännyt 145 reseptiä.
Linkitetty 3 keittokirjaan.

Vadelma-maitosuklaakonvehdit

Ainekset

N.300
G
Maitosuklaata
Vadelmatäyte:
250
G
Tummaa suklaata
2,5
Dl
Kermaa
180
G
Vadelmamarmelaadi

Työvaiheet

Valmista ensin konvehtien suklaakuoret: Lämmitä suklaa vesihauteessa ensin 45 asteeseen, jäähdytä 26-27 asteeseen. Lämmitä vielä 29-30 asteeseen. Kaada suklaata silikonisen konvehtimuotin koloihin siten, että suklaata tulee varmasti kaikkialle.
Käännä muotti ylösalaisin ja valuta ylimääräiset suklaat kulhoon (tarvitset suklaata myöhemmin konvehtien pohjiin). Pyyhi muotin pinta lastalla tasaiseksi, jotta konvehtien pohjaan ei jääylimääräisiä reunoja. Nosta suklaakuoret hetkeksi pakastimeen kovettumaan.

Täyte:
Kuumenna kerma, kaada suklaitten päälle. Sekoita vadelmamarmrlaadi sekasn.

Kun konvehtien kuoret ovat kovettuneet, täytä kolot varovasti vadelmatäytteellä. Anna täytteen vähän jähmettyä. Älä täytä koloja aivan täyteen.
Sulata suklaa tarvittaessa uudelleen ja levitä tasaisesti muotin pinnalle lastan avulla. Pyyhi lastalla ylimääräiset suklaat pois, jotta saat tasaisen kauniita konvehteja.
Nosta konvehdit jääkaappin kovettumaan. Irrota konvehdit muotista, kun suklaa on kovettunut. (Koristele halutessasi sulatetulla suklaalla.)

Kommentit (0)

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 1558 reseptiä.
Linkitetty 1 keittokirjaan.
OHJE Raisa Laine ja Titti Uotila KUVA Sami Repo

Kanavartaissa on myös broilerinmaksaa. Maun juju piilee intensiivisessä tare-kastikkeessa.

Annoksia
4 (8-12 varrasta)
Valmistusaika
30 min + 40 min kypsennys
Vaikeustaso
Kohtalainen

Yakitori eli kanavartaat

Ainekset

1
pkt (300 g)
broilerinmaksaa
300
g
broilerin paistileikettä
½
purjosipulia
Tarekastike
1
valkosipulinkynsi
1
salottisipuli
1
cm:n pala
inkivääriä
dl
kanalientä
½
dl
miriniä (esim. Blue Dragon)
½
dl
vähäsuolaista soijaa
2
rkl
sakea
2
rkl
fariinisokeria
¼
tl
mustapippuria
Lisäksi
8-12
puista varrastikkua

Työvaiheet

  1. Sulata broilerinmaksat pakkauksen ohjeen mukaan. Laita varrastikut kylmään veteen likoamaan.

  2. Valmista tarekastike. Kuori ja hienonna valkosipuli, salottisipuli ja inkivääri. Mittaa kaikki kastikkeen aineet kattilaan ja keitä hiljalleen
    poreillen 40 minuuttia tai kunnes kastike on tiivistynyt noin puoleen.

  3. Halkaise ja huuhtele purjo. Leikkaa purjo 2 cm:n pätkiksi.

  4. Kuivaa sulaneet broilerinmaksat ja poista niistä mahdolliset kalvot. Leikkaa maksat puoliksi ja pujota palat neljään varrastikkuun.

  5. Puhdista broilerin paistileikkeet ja leikkaa ne isoiksi kuutioiksi. Pujota broilerinpalat ja purjopalat vuorotellen jäljellä oleviin tikkuihin.

  6. Kypsennä vartaat grillissä tai parilapannussa. Valele vartaita kypsennyksen aikana tarekastikkeella. Maksa kypsyy noin 2–3 minuutissa
    ja paistipalat 10 minuutissa. Tarjoa loppu kastike vartaiden kanssa.

     

Kommentit (0)

Me Naiset on lisännyt 819 reseptiä.
Linkitetty 46 keittokirjaan.

Lihaa haudutetaan yön yli uunissa, jolloin se on juuri sopivasti valmiina brunssipöytään. Tämä resepti toimii niin naudanlihalle kuin karitsallekin.

Annoksia
6
Valmistusaika
30 min + yön yli
Vaikeustaso
Helppo

Yön yli muhinut liha

Ainekset

n. 1
kg
luullista naudanlihaa, esim. lapa, rinta, kylki, etuselkä
2
tl
suolaa
1
rkl
kokonaisia mustapippureita
4
tähtianista
3
laakerinlehteä
2
kanelitankoa
4
rosmariinioksaa
1
plo (0,75 l)
valkoviiniä
vettä

Työvaiheet

  1. Nosta liha pataan. Lisää mausteet ja kaada viini joukkoon. Jos liha ei peity nesteeseen, lisää vettä. Laita kansi päälle. Hauduta yön yli uunissa 100 asteessa.
  2. Nosta kypsä liha lautaselle, poista luu. Siivilöi liemestä mausteet pois. Keitä lientä kattilassa, kunnes sitä on jäljellä noin 2 dl. Revi liha kahdella haarukalla hienoksi. Sekoita valmis liemi joukkoon. Lisää suolaa tarvittaessa.

Kommentit (0)

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 1558 reseptiä.
Linkitetty 3 keittokirjaan.
Ohje Christina Aaltio Kuva Tuomas Kolehmainen
Annoksia
2-4
Valmistusaika
40 min + 30 min kypsennys
Vaikeustaso
Helppo

Kanaa ja pähkinöitä eli gong bao ji ding

Ainekset

2
broilerin rintapalaa
Marinadi
1
kananmunanvalkuainen
2
rkl
kuivaa sherryä
Kastike
1
dl
ruusunmarjasosetta
4
rkl
kiinalaista etikkaa
2
rkl
ketsuppia
2
rkl
tummaa soijakastiketta
2
rkl
vettä
1
rkl
kiinalaista chilikastiketta
4
tl
ruokosokeria
2
tl
kanaliemijauhetta
Lisäksi
2
porkkanaa
200
g
retikkaa tai retiisejä
1
pieni vihreä paprika
2
dl
maa- tai suolapähkinöitä
Uppopaistamiseen
4
dl
rypsiöljyä
Lisäksi
2
tl
maissitärkkelystä
½
ruukku
tuoretta korianteria

Työvaiheet

  1.  Paloittele broileri noppakuution kokoisiksi paloiksi. Sekoita marinadia varten kananmunanvalkuainen ja sherry. Kaada marinadi broileripaloille. Siirrä broileri jääkaappiin maustumaan 30 minuutiksi.

  2. Valmista kastike. Mittaa kaikki ainekset kattilaan ja keitä sekoittaen 3 minuuttia. Nosta kastike liedeltä odottamaan.

  3. Kuori ja kuutioi porkkanat ja retikka. Leikkaa paprika kuutioiksi. Paahda maapähkinöitä kuivassa pannussa, kunnes ne saavat väriä. Suolapähkinöitä ei tarvitse paahtaa.

  4. Kuumenna öljy kattilassa ja uppopaista kasviksia öljyssä muutama minuutti. Nosta kasvikset reikäkauhalla ritilälle, jotta ylimääräinen öljy valuu pois.

  5. Nosta broileripalat marinadista. Ripottele maissitärkkelys broileripaloille. Uppopaista broilerit samassa öljyssä kuin kasvikset, noin 4 minuuttia.

  6. Kuumenna kastike. Lisää sen joukkoon kasvikset, broilerit ja pähkinät. Kumoa annos tarjoiluvadille. Hienonna korianteri koristeeksi.

Kommentit (0)

Me Naiset on lisännyt 819 reseptiä.
Linkitetty 26 keittokirjaan.
Ohje Riikka Väliahde Kuva Tuomas Kolehmainen

Tiramisu onkin nyt jäätelö ja kaiken lisäksi vielä kakku. Helppo jälkkäri valmistuu 10 minuutissa.

Annoksia
6
Valmistusaika
10 min + pakastus 20 min
Vaikeustaso
Helppo

Tiramisu-jäätelökakku

Ainekset

50
g
tummaa suklaata
dl
vahvaa kahvia
4
rkl
kahvilikööriä
12–16
marsalakeksiä
1
l
vaniljajäätelöä
2
rkl
makeuttamatonta kaakaojauhetta
lisäksi
leipävuoka tai vastaava

Työvaiheet

 

  1. Rouhi tumma suklaa veitsellä. Sekoita kahvi ja likööri lautasella. Dippaa puolet kekseistä yksi kerrallaan pikaisesti seokseen. Lado ne mahdollisimman tiiviisti vuoan pohjalle.
  2. Leikkaa jäätelö puoliksi pituussuunnassa. Aseta toinen jäätelö­levy tiiviisti keksien päälle. Dippaa ja lado toinen keksikerros. Ripottele puolet suklaasta keksien päälle. Aseta toinen jäätelölevy keksien päälle. Pakasta kakkua 20 minuuttia.
  3. Kumoa kakku vuoasta. Ripottele kaakaojauhetta siivilän avulla kakun päälle. Käytä loput suklaasta koristeluun.

Kommentit (2)

Challi

Eli siihen tulee kolme keksikerrosta eikä kaksi niin kuin ohjeessa? Päällimmäinen kerros unohtui mainita.

Venla Soppa365
Seuraa 
Liittynyt3.4.2017

Hei, kerroksia tulee vain kaksi :) Kakku kumotaan ylösalaisin vuuasta, siksi kuvassa alimmainen kerros onkin päällimmäisenä.