
Punaposkiset madeleinet valmistuvat puolessa tunnissa.
Vadelmaiset madeleinet
Ainekset
Työvaiheet
- Laita uuni kuumenemaan 180 asteeseen. Vaahdota voi ja sokerit sähkövatkaimella kuohkeaksi. Sekoita munat yksitellen vaahtoon. Yhdistä vehnäjauho ja leivinjauhe ja siivilöi taikinaan.
- Pese sitruuna ja raasta kuorta taikinaan. Sekoita karamelliväriä tipoittain taikinaan, kunnes taikina on vaaleanpunainen.
- Lusikoi taikinaa (silikonisiin) madeleinemuottien pohjalle. Jos käytät metallisia vuokia, voitele vuoat ensin. Laita ½ tl hilloa keskelle ja lusikoi taikinaa hillon päälle. Täytä ¾ muotin korkeudesta, leivonnaiset kohoavat reilusti. Kuvan leivonnaiset on tehty 4 x 5 cm:n kokoisissa muoteissa.
- Paista madeleineja uunin keskitasossa 8–10 minuuttia. Anna jäähtyä vähintään 10 minuuttia ennen kuin irrotat leivonnaiset ritilälle.
- Koristele tomusokerilla ja halutessasi vadelmilla. Säilytä leivonnaiset kannellisessa rasiassa.