
Blondattu sacher syntyy taivaallisesta valkosuklaasta.
Ohje on julkaistu Kodin Kuvalehden numerossa 8/1999.
Valkoinen sacher
Ainekset
Työvaiheet
- Sulata paloiteltu suklaa vesihauteessa ja anna jäähtyä.
- Vaahdota rasva ja sokeri. Lisää vaahtoon keltuaiset yksitellen, voimakkaasti vatkaten. Lisää mukaan jäähtynyt, sula suklaa ja keskenään sekoitetut kuivat aineet.
- Vatkaa valkuaiset vaahdoksi ja sekoittele viimeiseksi taikinaan. Kaada taikina voideltuun ja korppujauhotettuun kakkuvuokaan ja paista 175 asteessa noin 45 minuuttia. Kumoa kakku ja anna jäähtyä.
- Jaa kakku 2 tai 3 osaan. Kostuta levyt rommi-vesi-seoksella. Levitä väleihin aprikoosisose tai -marmeladi.
- Sulata paloiteltu suklaa ja rasva. Vatkaa kuorrutus kuohkeaksi ja kiiltäväksi. Levitä kuorrutetta kakun pinnalle ja reunoille. Anna makujen tasaantua seuraavaan päivään.
- Somista kakku valkosuklaalastuilla, eli viillä valkosuklaasta terävällä veitsellä ohuita lastusia.