Hyppää pääsisältöön
Etusivu
Etusivu
Lue digilehtenä
Tilaa

Päävalikko

  • Reseptit
  • Artikkelit
  • Reseptihaku
Etusivu
Etusivu
Kirjaudu
Lue digilehtenä
Tilaa
Juhli ja nauti
Muuta
10:26 | 21.10.2013

Rieskakakku

Lisää omaan keittokirjaan
Me Naiset on lisännyt 1856 reseptiä
OHJE Katja Nordlund KUVA Sami Repo

Rullarieskasta valmistettava voileipäkakku on näyttävä tarjottava.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
1 kakku
15 min + 20 min
Helppo

Rieskakakku

Lisää kokoelmaan

Ainesosat

Lohitäyte
250
g
kylmäsavulohifileetä
200
g
maustamatonta tuorejuustoa
1,5
dl
maustamatonta turkkilaista jogurttia
2
dl
tilli- ja kevätsipulisilppua
1/2
tl
sitruunapippuria
Avokadotäyte
2
kypsää avokadoa
4
rullarieskaa
200
g
maustamatonta tuorejuustoa
1
dl
kermaviiliä
2,5
rkl
limetinmehua
2
kpl
isoa valkosipulinkynttä
2
rkl
makeaa chilikastiketta
1/2
tl
suolaa
Koristeluun
3–4
siivua kylmäsavulohta
yrttejä (esim. persiljaa ja ruohosipulia)

Vaiheet

  1. Valmista täytteet erillisiin astioihin. Pilko kylmäsavulohi. Sekoita keske­nään tuorejuusto ja jogurtti. Lisää seokseen loput lohitäytteen ainek­sista. Nosta täyte viileään.
  2. Halkaise avokadot ja poista kivet. Sekoita keskenään tuorejuusto ja kermaviili. Koverra ruokalusikalla avokadonliha monitoimikoneen kulhoon. Lisää loput täytteen ainek­set ja käytä seos tasaiseksi.
  3. Halkaise rullarieskat pituussuunnas­sa kahtia. Levitä täytteitä vuorotel­len ohuet kerrokset rieskojen väliin, kunnes jäljellä on enää noin 4–5 rkl molempia täytteitä. Säästä ne pin­nan koristeluun. Nosta rieskakakku tässä vaiheessa peitettynä viileään noin 20 minuutiksi vetäytymään.
  4. Kakku on helpompi tarjoilla, jos leikkaat sen jo etukäteen valmiiksi annosviipaleiksi. Käytä leikkaami­seen ohutta sahateräistä leipäveistä.
  5. Juuri ennen tarjoilua koristele kakkuviipaleiden pinta lopuilla täytteillä, kylmäsavulohiviipaleilla ja yrteillä.

 

Tilaa Glorian ruoka & viini
Kakku
Avokado
Savukala
rieska
Voileipäkakku
kylmäsavulohi
Kemut

Suosituimmat

Luumu-omenatorttu

Hasselbackan punajuuret

Suppispasteijat

Graavisiika ja piparjuuripunajuuri

Lakupallopiparit

Reseptit

  • Uusimmat reseptit
  • 30 minuuttia
  • Aamiainen & brunssi
  • Finnhits
  • Gluteeniton deli
  • Grillaus
  • Jauhelihakierre
  • Juomat ja smoothiet
  • Jälkiruuat
  • Kemut
  • Kevyet & salaatit
  • Kot kot
  • Lasten suosikit
  • Leivät & piirakat
  • Nuuka kokki
  • Pastatehdas
  • Pihvi & BBQ
  • Päivän katiska
  • Sokerileipuri
  • Sporttiruoka
  • Säilöntä
  • Vegebaari
  • Viikonloppubistro
  • Vegaanisia herkkuja
Glorian ruoka & viini
Tilaa Lue digilehtenä

Social links

  • Facebook
  • Instagram
Etusivu

Footer menu

  • Evästeasetukset
  • Asiakaspalvelu
  • Evästekäytännöt
  • Haavoittuvuustietojen vastuullinen ilmoittaminen
  • Käyttöehdot
  • Mediaopas
  • Tietosuoja
  • Tilaa Glorian ruoka & viini
  • Toimituksen yhteystiedot
Digital magazine image
Digital magazine logo
Lue Glorian ruoka & viini laitteella kuin laitteella missä ikinä tahdotkin.
Lue digilehtenä
Glorian ruoka & viini
Tilaa

© Sanoma Media Finland Oy

Käyttäytymiseen perustuva mainonta
Vastuullista journalismia

Main menu sidebar

  • Reseptit
  • Artikkelit
  • Reseptihaku
Glorian ruoka & viini
Tilaa Lue digilehtenä

Sivupalkin ekstravalikko

  • Toimitus
  • Palaute
  • Lue Glorian ruoka & viini digilehdet.fi:ssä
  • Tilaa Glorian ruoka & viini