Rullarieskasta valmistettava voileipäkakku on näyttävä tarjottava.
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
1 kakku
15 min + 20 min
Helppo
Rieskakakku
Ainesosat
Lohitäyte
250
g
kylmäsavulohifileetä
200
g
maustamatonta tuorejuustoa
1,5
dl
maustamatonta turkkilaista jogurttia
2
dl
tilli- ja kevätsipulisilppua
1/2
tl
sitruunapippuria
Avokadotäyte
2
kypsää avokadoa
4
rullarieskaa
200
g
maustamatonta tuorejuustoa
1
dl
kermaviiliä
2,5
rkl
limetinmehua
2
kpl
isoa valkosipulinkynttä
2
rkl
makeaa chilikastiketta
1/2
tl
suolaa
Koristeluun
3–4
siivua kylmäsavulohta
yrttejä (esim. persiljaa ja ruohosipulia)
Vaiheet
- Valmista täytteet erillisiin astioihin. Pilko kylmäsavulohi. Sekoita keskenään tuorejuusto ja jogurtti. Lisää seokseen loput lohitäytteen aineksista. Nosta täyte viileään.
- Halkaise avokadot ja poista kivet. Sekoita keskenään tuorejuusto ja kermaviili. Koverra ruokalusikalla avokadonliha monitoimikoneen kulhoon. Lisää loput täytteen ainekset ja käytä seos tasaiseksi.
- Halkaise rullarieskat pituussuunnassa kahtia. Levitä täytteitä vuorotellen ohuet kerrokset rieskojen väliin, kunnes jäljellä on enää noin 4–5 rkl molempia täytteitä. Säästä ne pinnan koristeluun. Nosta rieskakakku tässä vaiheessa peitettynä viileään noin 20 minuutiksi vetäytymään.
- Kakku on helpompi tarjoilla, jos leikkaat sen jo etukäteen valmiiksi annosviipaleiksi. Käytä leikkaamiseen ohutta sahateräistä leipäveistä.
- Juuri ennen tarjoilua koristele kakkuviipaleiden pinta lopuilla täytteillä, kylmäsavulohiviipaleilla ja yrteillä.