Vain elämää on lisännyt 67 reseptiä.
Linkitetty 80 keittokirjaan.
OHJE Lauri Tähkä KUVA Jussi Hellsten

Vain elämää -sarjan kaudella 2016 Lauri Tähkän illallisella syödään tattirisottoa. Tätä risottoa Lauri myös tarjoaa treffeillä, kun haluaa tehdä naiseen vaikutuksen. "Lempotoisen" tattirisoton ohje on alun perin Laurin omasta keittokirjasta.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
noin 45 min
Vaikeustaso
Kohtalainen

LEMPOTOISEN TATTIRISOTTO

Ainekset

5
dl
kana- tai kasvislientä
3
rkl
oliiviöljyä
1
sipuli
3
dl
risottoriisiä
400
g
tatteja
2
dl
kuivaa valkoviiniä
125
g
mozzarellaa
50
g
parmesaania
kourallinen
tuoretta basilikaa
suolaa ja mustapippuria
Lisäksi
parmesaanilastuja
basilikan lehtiä
mustapippuria

Työvaiheet

  1. Kiehauta kana- tai kasvisliemi kattilassa. Ota kattila pois liedeltä.
  2. Hienonna sipuli. Kuumenna öljy kattilassa, ja kuullota sipulit öljyssä. Lisää riisi joukkoon ja kuullota vielä hetki. Lisää viini ja anna sen imeytyä riisiin. Lisää sen jälkeen kana- tai kasvislientä desi kerrallaan, samalla sekoittaen. Odota ennen uuden desin lisäämistä, että edellinen erä on imeytynyt. Aikaa menee noin 15-20 minuuttia.
  3. Liota ja huuhtele tatit. Raasta parmesaani, pilko mozzarella ja hienonna basilika. Kuullota tatit paistinpannulla. Lisää joukkoon mozzarella, parmesaaniraaste ja basilika.
  4. Kun riisi on kypsää, lisää tattijuustosekoitus riisin joukkoon.
  5. Sekoita ja tarjoa parmesaanilastuilla, mustapippurilla, basilikalla koristeltuna.
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sport on lisännyt 50 reseptiä.
Linkitetty 5 keittokirjaan.
OHJE Raisa Laine KUVA Tuomas Kolehmainen

Paljon väriä ja rutkasti mausteita! Nopea possuvokki valmistuu vartissa.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
2
Valmistusaika
15 min
Vaikeustaso
Helppo

Chilinen possuvokki

Ainekset

1/4
varhaiskaalia
2
porkkanaa
10
vihreää parsaa
200
g
possun jauhelihaa
1
tl
tomaattipyreetä
1/2
tl
suolaa
1/4
tl
savuchilijauhetta
1
limetin mehu
1/2
ruukkua
basilikaa
Lisäksi
keitettyä riisiä
tuoretta chiliä
öljyä paistamiseen

Työvaiheet

  1. Suikaloi kaali. Kuori porkkanat ja vedä kuorimaveitsellä pitkiä lastuja porkkanasta. Napsauta parsojen juuresta pala pois ja leikkaa parsat noin 3 cm pätkiksi.
  2. Ruskista jauheliha vokkipannussa. Lisää pannulle tomaattipyree, suola ja savuchili ja jatka paistamista vielä pari minuuttia. Lisää pannulle kasvikset ja jatka paistamista miedolla lämmöllä noin 5 minuuttia. Kasvikset saavat jäädä napakoiksi.
  3. Mausta vokki limetin mehulla ja basilikalla. Tarjoa lisänä täysjyväriisiä.

Kommentit (0)

Me Naiset on lisännyt 972 reseptiä.
Linkitetty 3 keittokirjaan.
OHJE Krista Kupariharju KUVA Ninna Lindström

Ei kesää ilman mustikkapiirakkaa! Tämä, kaiken iloksi vielä gluteeniton piirakka, saa vasttustamattoman makunsa teestä.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
8
Valmistusaika
45
Vaikeustaso
Helppo

Mustikka-earl grey -piirakka

Ainekset

175
g
voita
1/2
tl
leivinjauhetta
3
dl
gluteenittomia kaurajauhoja
3/4
dl
sokeria
1/4
dl
ruokosokeria
2
tl
kardemummaa
PÄÄLLE
300
g
mustikoita
2
rkl
hillosokeria
1
earl grey teepussi

Työvaiheet

  1. Kuumenna uuni 200 asteeseen. Sulata voi kasarissa keskilämmöllä ja sekoita välillä, jotta voi ei pala. Jatka muutama minuutti, kunnes voi vaahtoaa, tummuu hieman ja tuoksuu pähkinälle. Anna ruskistetun voin jäähtyä hetki.
  2. Sekoita leivinjauhe jauhoihin. Sekoita kaikki ainekset nopeasti keskenään. Levitä löysä taikina (halkaisijaltaan 28 cm:n) piirakkavuokaan. Levitä mustikat päälle.
  3. Aja tehosekoittimessa keskenään sokeri ja teepussin sisältö. Kaada mustikoiden päälle. Kypsennä 30 minuuttia.

Kommentit (0)

Me Naiset on lisännyt 972 reseptiä.
Linkitetty 2 keittokirjaan.
OHJE Krista Kupariharju KUVA Ninna Lindström

Mehukas vegaaninen mustikkapiirakka muistuttaa rakenteeltaan hieman enemmän pannaria kuin piirakkaa. Täyte on uskomattoman syvän mustikkainen.

Tomusokerikuorrutus on vapaaehtoinen lisä makean ystäville, ei välttämätön.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
25 palaa
Valmistusaika
1 tunti
Vaikeustaso
Helppo

Vegaaninen mustikkapeltipiirakka

Ainekset

4 1/2
dl
vehnäjauhoja
1/2
dl
kookoshiutaleita
1 1/2
dl
sokeria
3
rkl
perunajauhoja
1
tl
leivinjauhetta
1
tl
vaniljasokeria
1/2
tl
suolaa
1 1/2
dl
rypsiöljyä
3
dl
(kookospohjaista) kasvimaitoa
TÄYTE
1
l
mustikoita
1/2
dl
sokeria
1/4
dl
vehnäjauhoja
1
sitruunan mehu ja kuoriraaste
1
rkl
vegaanista margariinia
1
rkl
chiansiemeniä
PÄÄLLE
2
dl
mantelilastuja
KUORRUTUS
1 1/2
dl
tomusokeria
4
tl
(kookospohjaista) kasvimaitoa

Työvaiheet

  1. Kuumenna uuni 175 asteeseen. Sekoita pohjan kuivat ainekset yhteen. Sekoita öljy ja kasvimaito keskenään ja kääntele kuiviin aineksiin nopeasti. Vuoraa iso uunivuoka (28 x 28 cm) leivinpaperilla ja kaada taikina päälle. Laita uuniin 5 minuutiksi.
  2. Mittaa kaikki täytteen ainekset kattilaan ja keitä noin 8 minuuttia, koko ajan sekoitellen ja marjoja samalla murskaksi painellen. Levitä marjat esipaistetun pohjan päälle ja ripottele mantelilastut päälle. Kypsennä noin 3 0 minuuttia. Anna jäähtyä.
  3. Sekoita päällyksen ainekset keskenään ja kaada raidoiksi piirakan päälle. Leikkaa neliöiksi.

Kommentit (0)

Sport on lisännyt 50 reseptiä.
Linkitetty 11 keittokirjaan.
OHJE Raisa Laine KUVA Tuomas Kolehmainen


Mehevä klassikkopasta Sisiliasta jättää sopivan kevyen olon.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
2
Valmistusaika
20 min
Vaikeustaso
Helppo

Pasta Norma

Ainekset

1
munakoiso
1
punainen chilipalko
1
salottisipuli
2
tl
öljyä
1
prk
kuorittuja tomaatteja
1
rkl
kapriksia
1
tl
punaviinietikkaa
ripaus
sokeria
1
tl
suolaa
2
rkl
lehtipersiljaa
Lisäksi
100
g
täysjyväpastaa
30
g
parmesaanijuustoa

Työvaiheet

  1. Kuutioi munakoiso. Hienonna chili ja salottisipuli. Paista kasviksia öljyssä pannulla noin 5 minuuttia.
  2. Keitä pasta pakkauksen ohjeen mukaan suolalla maustetussa vedessä kypsäksi.
  3. Leikkaa purkkitomaatit neljään osaan ja lisää pannulle yhdessä kapristen, etikan, sokerin ja suolan kanssa. Hauduta 5 minuuttia.
  4. Sekoita keskenään kuuma pasta ja munakoiso-tomaattiseos. Sekoita joukkoon lehtipersilja ja ripottele pinnalle parmesaanijuustoa joko raasteena tai lastuina.

VÄLTÄ SUMMAMUTIKKAA. Pastaa ei tarvitse keittää rekkamiehen määrää. Paketin kyljessä neuvotaan yleensä varaamaan kuivaa pastaa
100 g per syöjä, mutta vähempikin riittää. Kannattaa satsata kasviksiin, joita voi olla annoksessa vähintään sama määrä kuin pastaa – enemmänkin.

Kommentit (0)