
Jos et halua kokata seitsemää sorttia, sitruunarisotto sopii sellaisenaan ateriaksi.
Sitruuna-salviarisotto
Ainekset
Työvaiheet
- Kuori ja hienonna sipulit. Pese ja raasta sitruunan kuori. Raasta parmesaani. Irrota salvian lehdet.
- Sulata puolet voista kattilassa. Lisää sipulit pariksi minuutiksi kuullottumaan.
- Lisää riisi. Sekoita, kunnes riisi on läpikuultavaa. Lisää viini ja keitä, kunnes neste imeytyy riisiin.
- Lorauta joukkoon kasvislientä kolmessa erässä. Aina kun neste on imeytynyt, lisää lientä. Sekoita välillä.
- Lisää sitruunan kuoriraaste ja salvia kasvisliemen lisäysten lomassa risottoon.
- Sekoita kosteaan risottoon par- mesaani ja puolet voista. Maista. Lisää suolaa ja ripaus rouhittua pippuria maun mukaan.
- Lusikoi annosten pinnalle mätiä. Viimeistele salvialla.
Vinkki! Jos et halua käyttää viiniä, lisää enemmän kasvislientä. Jos pidät kirpeästä, lisää myös maun mukaan sitruunan mehua.