
Värikäs nuudelisalaatti sopii täydellisesti kevään juhlabuffettiin.
Katkarapu-mangosalaatti
Ainekset
Työvaiheet
1. Nosta pakastekatkaravut sulamaan noin puoli tuntia ennen salaatin valmistusta.
2. Kiehauta vesi kattilassa ja laita nuudelit kypsymään siihen 2–3 minuutiksi. Valuta keittovesi pois ja huuhdo nuudelit kylmällä vedellä.
3. Kuori ja puolita mangot. Huuhdo ja puolita kirsikkatomaatit. Huuhdo ja paloittele kurkku. Poista chilin siemenet ja viipaloi renkaiksi.
4. Purista limetin mehu. Kuori ja raasta inkivääri. Sekoita kastikkeen ainekset keskenään.
5. Sekoita salaattiaineet ja kastike kulhossa. Kaada valmis salaatti tarjoiluastiaan.
Vinkki! Voit valmistaa katkarapu-mangosalaatin jo juhlia edellisenä päivänä ja säilyttää jääkaapissa. Riisinuudeli on näyttävää pitkänä, mutta sen voi katkoa salaattiin, jotta sitä on helpompi ottaa lautaselle.