
Ruotsalaisten rakastama gubbröra, muna-anjovistahna, sopii mainiosti matkustajaksi salaatinlehtiveneeseen. Tarjoa kemuissa sormin syötävänä salaattina.
Reseptiä on päivitetty 27.4.2021 vaihtamalla pikamajoneesin keltuainen kokonaiseen kananmunaan, jolloin emulsio onnistuu varmemmin.
Gubbröra eli muna-anjovistahna
Ainekset
Työvaiheet
- Keitä munat koviksi. Jäähdytä ne kylmässä vedessä. Kuori ja pilko munat pieniksi kuutioiksi esimerkiksi munaleikkurilla.
- Valuta ja paloittele anjovikset. Sekoita munat, anjovikset, tilli ja ruohosipuli keskenään. Mausta pippurilla.
- Tee majoneesi. Mittaa huoneenlämpöinen öljy, sinappi ja etikka sauvasekoittimen kulhoon. Lisää huoneenlämpöinen kananmuna.
- Nosta sauvasekoitin ainesten päälle kulhoon (niin, että keltuainen jää terän alle) ja käynnistä se. Sekoita, kunnes majoneesi on tasaista ja sakeaa. Mausta sokerilla ja pippurilla.
- Yhdistä muna-anjovisseos ja majoneesi. Tarkista maku.
- Irrottele salaatinlehdet, huuhdo ja kuivaa ne vadille. Lusikoi päälle gubbröraa, murenna pinnalle hapankorppuja ja viimeistele yrteillä. Tarjoa saman tien.
Ohjeessa ei mainittu mitään sitruunasta, mutta työvaiheessa puhutaan sitruunan mehusta???
Kiitos hyvästä huomiosta: olen majoneesiohjetta tehdessä ajatellut ensin sitruunaa, mutta vaihtanut sen sitten happamampaan etikkaan. Korjaan tiedon ohjeeseen.