Kodin Kuvalehti on lisännyt 605 reseptiä.
Linkitetty 29 keittokirjaan.
OHJE Emilia Kolari KUVA Ninna Lindström

Ruotsalaisten rakastama gubbröra, muna-anjovistahna, sopii mainiosti matkustajaksi salaatinlehtiveneeseen. Tarjoa kemuissa sormin syötävänä salaattina.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
25
Valmistusaika
20 min

Gubbröra eli muna-anjovistahna

Ainekset

2-3
kerää
sydänsalaattia
Gubbröra
5
munaa
1
rs (125/79 g)
anjovisfileitä
½
dl
tilliä hienonnettuna
½
dl
ruohosipulia hienonnettuna
½
tl
mustapippuria myllystä
Pikamajoneesi
1
dl
rypsiöljyä (ei kylmäpuristettua, huoneenlämpöisenä)
1
tl
dijoninsinappia
1
tl
väkiviinaetikkaa
1
keltuainen
1
tl
sokeria
¼
tl
mustapippuria
Päälle
2
hapankorppua
tilliä ja ruohosipulia

Työvaiheet

  1. Keitä munat koviksi. Jäähdytä ne kylmässä vedessä. Kuori ja pilko munat pieniksi kuutioiksi esimerkiksi munaleikkurilla.
  2. Valuta ja paloittele anjovikset. Sekoita munat, anjovikset, tilli ja ruohosipuli keskenään. Mausta pippurilla.
  3. Tee majoneesi. Mittaa huoneenlämpöinen öljy, sinappi ja sitruunamehu sauvasekoittimen kulhoon. Lisää huoneenlämpöinen keltuainen.
  4. Nosta sauvasekoitin ainesten päälle kulhoon ja käynnistä se. Sekoita, kunnes majoneesi on tasaista ja sakeaa. Mausta sokerilla ja pippurilla.
  5. Yhdistä muna-anjovisseos ja majoneesi. Tarkista maku.
  6. Irrottele salaatinlehdet, huuhdo ja kuivaa ne vadille. Lusikoi päälle gubbröraa, murenna pinnalle hapankorppuja ja viimeistele yrteillä. Tarjoa saman tien.

Kommentit (0)

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Käyttäjä7766 on lisännyt 24 reseptiä.
Linkitetty 2 keittokirjaan.

GRILLATTU HALLOUMI SALAATTIPEDILLÄ
Grillattu halloumi salaattipedillä
RAAKA-AINEET

150 g halloumi-juustoa
1,5 rkl Keiju rosmariini rypsiöljyä
ripaus rouhittua mustapippuria
SALAATTI:

1 kerä tammenlehväsalaattia
1 dl rucolan lehtiä
100 g...

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Kommentit (0)

Käyttäjä7766 on lisännyt 24 reseptiä.
Linkitetty 1 keittokirjaan.

Ainekset
300 g
broilerin fileetä
1 rkl
öljyä
suolaa
rouhittua mustapippuria
2 dl
pastaa, esim. simpukkamakaronia
1 kpl
(200 g) pakastemaissia
1 kpl
paprika
10 - 12 kpl
minitomaattia
1 kpl
punasipuli...

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Kommentit (0)

Käyttäjä7766 on lisännyt 24 reseptiä.
Linkitetty 1 keittokirjaan.

Hölskytetty varhaiskaalisalaatti

Ainekset (6 annosta)

650 g
varhaiskaalia
1 kpl
uusi sipuli
1 dl
tuoretta tilliä hienonnettuna
4 rkl
väkiviinaetikkaa
2 rkl
sokeria
1 tl
suolaa
30 min
{
AKTIIVINEN...

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Kommentit (0)

Me Naiset on lisännyt 969 reseptiä.
Linkitetty 0 keittokirjaan.
OHJE Krista Kupariharju KUVA Ninna Lindström

Mehukas vegaaninen mustikkapiirakka muistuttaa rakenteeltaan hieman enemmän pannaria kuin piirakkaa. Täyte on uskomattoman syvän mustikkainen.

Tomusokerikuorrutus on vapaaehtoinen lisä makean ystäville, ei välttämätön.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
25 palaa
Valmistusaika
1 tunti
Vaikeustaso
Helppo

Vegaaninen mustikkapeltipiirakka

Ainekset

4 1/2
dl
vehnäjauhoja
1/2
dl
kookoshiutaleita
1 1/2
dl
sokeria
3
rkl
perunajauhoja
1
tl
leivinjauhetta
1
tl
vaniljasokeria
1/2
tl
suolaa
1 1/2
dl
rypsiöljyä
3
dl
(kookospohjaista) kasvimaitoa
TÄYTE
1
l
mustikoita
1/2
dl
sokeria
1/4
dl
vehnäjauhoja
1
sitruunan mehu ja kuoriraaste
1
rkl
vegaanista margariinia
1
rkl
chiansiemeniä
PÄÄLLE
2
dl
mantelilastuja
KUORRUTUS
1 1/2
dl
tomusokeria
4
tl
(kookospohjaista) kasvimaitoa

Työvaiheet

  1. Kuumenna uuni 175 asteeseen. Sekoita pohjan kuivat ainekset yhteen. Sekoita öljy ja kasvimaito keskenään ja kääntele kuiviin aineksiin nopeasti. Vuoraa iso uunivuoka (28 x 28 cm) leivinpaperilla ja kaada taikina päälle. Laita uuniin 5 minuutiksi.
  2. Mittaa kaikki täytteen ainekset kattilaan ja keitä noin 8 minuuttia, koko ajan sekoitellen ja marjoja samalla murskaksi painellen. Levitä marjat esipaistetun pohjan päälle ja ripottele mantelilastut päälle. Kypsennä noin 3 0 minuuttia. Anna jäähtyä.
  3. Sekoita päällyksen ainekset keskenään ja kaada raidoiksi piirakan päälle. Leikkaa neliöiksi.

Kommentit (0)