
Upota ylimääräiset konvehdit ja piparit päärynä-suklaapiirakkaan. Myös glögi- tai punaviinipäärynät sujahtavat sulavasti tähän jälkkäriin.
Päärynä-suklaapiirakka
Ainekset
Työvaiheet
- Murskaa piparkakut muruksi tehosekoittimessa. Sulata voi ja sekoita se piparimuruihin. Painele seos piirakkavuoan (halkaisija 26 cm) pohjalle ja reunoille. Nosta vuoka jääkaappiin 15 minuutiksi.
- Laita uuni lämpenemään 175 asteeseen. Paloittele suklaakonvehdit muutamaan osaan ja levitä ne tasaiseksi kerrokseksi piparipohjan päälle.
- Leikkaa päärynän puolikkaat pitkittäin kolmeen osaan ja asettele vuokaan konvehtien päälle.
- Sekoita täytteen muut aineet ja kaada piirasvuokaan. Paista piirakkaa uunissa noin 40 minuuttia tai kunnes täyte on hyytynyt.
- Anna piirakan jäähtyä hieman ennen tarjoilua.
VINKKI Jos joulusta jää punaviisissä tai glögissä keitettyjä päärynöitä, ne sopivat erinomaisesti tähän piirakkaan.