Glorian ruoka ja viini on lisännyt 2067 reseptiä.
Linkitetty 48 keittokirjaan.
OHJE Raisa Laine KUVA Sami Repo

Upota ylimääräiset konvehdit ja piparit päärynä-suklaapiirakkaan. Myös glögi- tai punaviinipäärynät sujahtavat sulavasti tähän jälkkäriin.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
20 min + 55 min
Vaikeustaso
Helppo

Päärynä-suklaapiirakka

Ainekset

Pohja
200
g
piparkakkuja
50
g
voita
Täyte
100
g
After Eight -suklaata tai muita mintun makuisia konvehteja
1
prk
(400 g) säilykepäärynöitä
100
g
maustamatonta tuorejuustoa
1 1/2
dl
kuohukermaa
2
kananmunaa
1
rkl
sokeria
1
tl
vaniljasokeria

Työvaiheet

  1. Murskaa piparkakut muruksi tehosekoittimessa. Sulata voi ja sekoita se piparimuruihin. Painele seos piirakkavuoan (halkaisija 26 cm) pohjalle ja reunoille. Nosta vuoka jääkaappiin 15 minuutiksi.
  2. Laita uuni lämpenemään 175 asteeseen. Paloittele suklaakonvehdit muutamaan osaan ja levitä ne tasaiseksi kerrokseksi piparipohjan päälle.
  3. Leikkaa päärynän puolikkaat pitkittäin kolmeen osaan ja asettele vuokaan konvehtien päälle.
  4. Sekoita täytteen muut aineet ja kaada piirasvuokaan. Paista piirakkaa uunissa noin 40 minuuttia tai kunnes täyte on hyytynyt.
  5. Anna piirakan jäähtyä hieman ennen tarjoilua.

      VINKKI Jos joulusta jää punaviisissä tai glögissä keitettyjä päärynöitä, ne sopivat erinomaisesti tähän piirakkaan.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Ihanan tahmeassa piiraassa maistuvat kirpeä puolukka ja makea valkosuklaa!

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
6-8
Valmistusaika
40
Vaikeustaso
Helppo

Supermehevä puolukka-valkosuklaapiirakka

Ainekset

100
g
voita
2
munaa
2
dl
sokeria
1
tl
vaniljasokeria
1/2
tl
leivinjauhetta
100
g
valkosuklaata
3
dl
puolukoita
Koristelu
50
g
valkosuklaata

Työvaiheet

  1. Laita uuni kuumenemaan 175 asteeseen. Sulata voi. Vaahdota munat, sokeri ja vaniljasokeri vaaleaksi vaahdoksi.
  2. Sekoita leivinjauhe vehnäjauhoihin ja lisää seos muna-sokerivaahtoon. Lisää myös voisula ja sekoita taikina tasaiseksi, älä vatkaa.
  3. Sulata valkosuklaa varovasti esimerkiksi mikrossa ja lisää se ohuena nauhana taikinaan.
  4. Vuoraa 30x20 cm:n vuoka leivinpaperilla ja kaada taikina vuokaan. Ripottele puolukat taikinan pinnalle. Paista 175-asteisessa uunissa 20-25 minuuttia. Piirakka saa jäädä hieman tahmeaksi.
  5. Sulata koristeluun tuleva valkosuklaa ja valuta se lusikan avulla raidoiksi piirakan pinnalle.  

Kommentit (0)

Me Naiset on lisännyt 1024 reseptiä.
Linkitetty 5 keittokirjaan.
Ohje Krista Kupariharju Kuva Panu Pälviä

Vapise, valkosipulipatonki! Ilmakuivatulla kinkulla täytetyt valkosipuli-voisarvet ovat niin hyviä, että ne viedään suoraan pelliltä. Onneksi toinen satsi valmistuu nopeasti ja helposti, sillä croissantit tehdään valmistaikinasta.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
6 kpl
Valmistusaika
25 min
Vaikeustaso
Helppo

Valkosipuli-voisarvet

Ainekset

50
g
voita
4
valkosipulinkynttä
1
tlk
valmista croissant-taikinaa (esimerkiksi Danerolles)
6
viipaletta
ilmakuivattua kinkkua
½
ruukkua
basilikaa (tai 12 salvian lehteä)
Päälle
1
kananmuna
seesaminsiemeniä

Työvaiheet

  1. Kuumenna uuni 200 asteeseen. Pehmennä voi huoneenlämmössä. Kuori ja murskaa valkosipulinkynnet joukkoon.
  2. Avaa taikinatölkki pakkauksen ohjeen mukaan. Levitä voisarvilevyjen päälle valkosipulivoita. Nosta päälle kinkkuviipaleet ja basilikan lehtiä.
  3. Kääri rullalle ja voitele kananmunalla. Ripottele pinnalle seesaminsiemeniä.
  4. Paista noin 13 minuuttia (pakkauksen ohjeen mukaan). Nauti lämpimänä.

Kommentit (0)

Emilia Soppa365 on lisännyt 33 reseptiä.
Linkitetty 14 keittokirjaan.
Ohje ja kuva Emilia Kolari

Älä peittele ihania suppiksia juustoon, vaan anna niiden paahtua pinnalla! Valkoinen pizza saa yllättävän raikkaan maun pinnalle levitetystä turkkilaisesta jugurtista. Yhtä hyvin voit käyttää myös ranskankermaa.

Helpon pizzan esikuvia ovat tarte flambée -tyyliin leivottu suppilovahveropiirakka sekä ...

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
2 pizzaa
Valmistusaika
30 min + kohotus ja paistaminen
Vaikeustaso
Helppo

Valkoinen suppispizza

Ainekset

Pohjataikina
5
dl
durumvehnäjauhoja
1
ps (11 g)
kuivahiivaa
dl
vettä
1
tl
suolaa
2
rkl
oliiviöljyä
Täyte
reilu 1
l
suppilovahveroita
1
rkl
öljyä
½–¾
tl
suolaa
½
tl
mustapippuria myllystä
200
g
ranskankermaa tai turkkilaista jugurttia
150
g
juustoraastetta
3–4
oksaa
tuoretta rosmariinia
tuoretta timjamia

Työvaiheet

  1. Sekoita kulhossa 2 dl jauhoja ja kuivahiiva. Lisää päälle hieman kädenlämpöä lämpimämpi vesi ja sekoita tasaiseksi velliksi. Anna seoksen tekeytyä liinalla peitettynä 10–15 minuuttia, kunnes hiiva on herännyt ja taikina kuplii.
  2. Sekoita joukkoon suola. Lisää loput jauhot ja huoneenlämpöinen öljy. Vaivaa taikina huolellisesti kimmoisaksi.
  3. Jaa taikina kahden leivinpaperin päälle. Taputtele kumpikin jauhotetuin käsin ohueksi, soikionmuotoiseksi levyksi, jonka reunat ovat hieman koholla. Peitä pohjat liinalla ja anna kohota puolisen tuntia.
  4. Valmistele sillä aikaa sienet. Puhdista suppikset ja paista ne kokonaisina kuumalla pannulla öljyssä niin, että enin neste on haihtunut. Mausta suolalla ja pippurilla. Jäähdytä.
  5. Nosta tyhjä pelti uuniin ja kuumenna uuni 250-asteiseksi.
  6. Levitä pohjien päälle turkkilainen jugurtti tai ranskankerma sekä juustoraaste. Riivi päälle rosmariinin lehdet. Ripottele pinnalle suppikset ja timjamin oksat.
  7. Vetäise pizza leivinpaperin avulla kuumalle pellille. Paista uunissa pizzan paksuudesta riippuen 10–15 minuuttia, kunnes pinta on saanut kauniin värin. Paista toinen pizza samoin.
  8. Viimeistele pizza tuoreilla yrteillä ja rouhaisemalla päälle mustapippuria.

Kommentit (0)

Kodin Kuvalehti on lisännyt 635 reseptiä.
Linkitetty 25 keittokirjaan.
OHJE Emilia Kolari KUVA Piia Arnould

Kunnolla kuorrutusta! Kimpale porkkanakakkua voittaa monet muut leivokset mennen tullen. Inkiväärillä ja sitruunankuorella maustettuna se on vielä entistäkin herkumpi.

Tällä ohjeella porkkanapiirakkaa tulee iso pellillinen. Koska pohjataikinan rasvana on suolaton öljy, joukkoon tarvitaan myös suolaa, joka tekee mausta tasapainoisen.

Jos pidät inkiväärin mausta, voit hyvin lisätä sen määrää!

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
36 palaa
Valmistusaika
40 min + 30 min kypsentäminen
Vaikeustaso
Helppo

Porkkana-inkivääripiirakka

Ainekset

4–5
porkkanaa (eli noin 8 dl hienoa raastetta)
2
rkl
tuoretta inkivääriä hienoksi raastettuna
1
rkl
luomusitruunan kuorta hienoksi raastettuna
5
dl
vehnäjauhoja
tl
leivinjauhetta
3
tl
kanelia
1
tl
suolaa
5
munaa (M-koko)
4
dl
sokeria
dl
rypsiöljyä (ei kylmäpuristettua)
2
rkl
sitruunamehua
Kuorrutus
150
g
voita
300
g
maustamatonta tuorejuustoa (ei kevyttä)
3–4
dl (200 g)
tomusokeria
Pinnalle
porkkanasuikaleita, sitruunankuorisuikaleita ja/tai sokeroituja inkivääripaloja

Työvaiheet

  1. Kuori ja raasta porkkanat ja inkivääri. Raasta hyvin pestyn sitruunan kuori. Sekoita raasteet keskenään.
  2. Sekoita vehnäjauhot, leivinjauhe, kaneli ja suola keskenään.
  3. Vatkaa huoneenlämpöiset munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Kääntele joukkoon porkkanaraasteseos. Lisää sitten kuivat aineet, öljy ja sitruunamehu. Sekoita iso taikina vatkaimen pienimmällä teholla nopeasti tasaiseksi. Vältä turhaa vatkaamista, jotta taikina ei sitkisty.
  4. Levitä taikina leivinpaperin päälle uunipellille. Kypsennä 175-asteisen uunin keskitasolla noin 25 minuuttia. Kokeile kypsyyttä tikulla: kun tikkuun ei tartu taikinaa, pohja on sopivan kypsä. Paistoaikaan vaikuttaa porkkanaraasteen kosteus. Anna jäähtyä.
  5. Valmista kuorrutus. Vatkaa huoneenlämpöinen voi, tuorejuusto ja tomusokeri tasaiseksi seokseksi. Levitä kuorrutus pohjan päälle.
  6. Viimeistele porkkana- ja sitruunankuorisuikaleilla ja/tai sokeroiduilla inkivääripaloilla.

Vinkki! Lisää sokeroidut inkivääripalat koristeeksi juuri ennen tarjoilua, sillä ne kostuvat kuorrutuksen päällä.

Kommentit (0)