Soppa365 on lisännyt 271 reseptiä.
Linkitetty 153 keittokirjaan.
Ohje ja kuva Venla Rossi

Helppo pikapiiras siihen hetkeen, kun oikeastaan et ennättäisi leipoa. Voitaikinan, savulohen ja parsan yhdistelmä on koukuttavan mehevä.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
8 palaa
Valmistusaika
25 min
Vaikeustaso
Helppo

Helppo parsa-lohipiiras

Ainekset

4
valmiiksi kaulittua voitaikinalevyä (á 100 g)
5
parsaa
100
g
kylmäsavulohta
1
kananmuna
1
dl
kermaa
1
dl
raastettua parmesaania
1
tl
sitruunamehua
suolaa ja mustapippuria (myllystä rouhittuna)
halutessasi koristeluun seesaminsiemeniä tai tuoreita yrttejä

Työvaiheet

  1. Laita uuni lämpenemään 225 asteeseen. Sulata voitaikinalevyjä mikrossa, niin että ne pehmenevät hieman. Asettele taikinalevyt pellille leivinpaperin päälle osittain lomittain. Painele ne yhteen joko sormin tai kaulimen avulla.
  2. Huuhtele parsat ja katkaise niiden alaosasta pois niin pitkä pätkä, kuin parsaa taivuttamalla siitä luontaisesti katkeaa. Halkaise jäljelle jääneet parsojen yläosat pitkittäissuunnassa. Asettele parsat taikinalevyjen päälle. 
  3. Hienonna lohi ja asettele se parsojen lomaan. 
  4. Riko kananmuna kuppiin ja voitele piiraan reunat. Sekoita sitten jäljellä oleva muna kermaan, parmesaaniin ja sitruunamehuun. Mausta seos suolalla ja pippurilla, ja levitä se parsojen ja lohen päälle.
  5. Paista piirasta noin 15 minuuttia tai kunnes se on sopivasti ruskistunut. 
  6. Koristele halutessasi seesaminsiemenillä tai tuoreilla yrteillä.

Kommentit (2)

Käyttäjä10640
Seuraa 
Liittynyt5.5.2018

Niin hyvää ja helppoa, että piti tehdä seuraavanakin päivänä.

Dynos

Todella helppo ja nopea tehdä ja mikä parasta, erinomainen maku.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Glorian ruoka ja viini on lisännyt 2181 reseptiä.
Linkitetty 22 keittokirjaan.
OHJE Raisa Laine KUVA Tuomas Kolehmainen

Lauantaiksi kannattaa ostaa croissanteja tavallista enemmän, jotta niitä riittää sunnuntaiaamun herkkuvanukkaaseen. 

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
30 min
Vaikeustaso
Helppo

Croissant-vanukas

Ainekset

4
croissantia
200
g
jäisiä marjoja (esim. vadelmia, boysenmarjoja ja mustikkaa)
1
dl
sokeria
2
kananmunaa
2
dl
kevytkermaa
2
dl
maitoa
LISÄKSI
voita voiteluun
vaniljajäätelöä tai turkkilaista jogurttia

Työvaiheet

  1. Laita uuni kuumenemaan 200 asteeseen. Voitele uunivuoka voilla.

  2. Leikkaa croissantit 4–6 osaan. Lado ne, marjat ja sokeri kerroksittain vuokaan. Vatkaa kananmunat, kerma ja maito keskenään kulhossa ja kaada vuokaan.

  3. Kypsennä paistosta uunissa noin 20–25 minuuttia. Tarjoa lämpimänä pehmeän vaniljajäätelön tai vaniljasokerilla maustetun turkkilaisen jogurtin kanssa.

Kommentit (0)

Oton leipomukset on lisännyt 26 reseptiä.
Linkitetty 1 keittokirjaan.

Tämä perunasalaatti on uskomattoman maukasta ja raikasta. Perunasalaatti on herkullinen lisuke esimerkiksi grilliruoalle. Omena tuo salaattiin mukavaa raikkautta. Aineksia voi toki muokata oman maun mukaan ja esimerkiksi jugurtin voi halutessaan korvata kermaviilillä. Perunat kannattaa keittää...

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
8
Valmistusaika
60 min + perunoiden keitto ja jäähdytys 2h
Vaikeustaso
Helppo

Paras perunasalaatti

Ainekset

1
kg
perunoita (kiinteä lajike)
2
kpl
hapokasta omenaa
200
g
suolakurkkua
1/2
kpl
sitruuna
1,5
tl
suolaa
1
tl
mustapippuria myllystä
2
tl
hunajaa
1
rkl
kapriksia
2
tl
mietoa sinappia
500
g
kreikkalaista jugurttia
viimeistelyyn ruohosipulia ja/tai basilikaa

Työvaiheet

Keitä perunat napakan kypsiksi kuorineen. Jäähdytä ne esimerkiksi ensin huoneenlämmössä ja sitten yön yli jääkaapissa. Kuori jäähtyneet perunat.
Pilko perunat n. 1 cm kokoisiksi kuutioiksi.
Kuori omenat ja pilko samankokokoisiksi kuutioiksi kuin perunat.
Pilko myös suolakurkku ja laita suolakurkku-, omena- ja perunakuutiot kulhoon.
Purista joukkoon puolikkaan sitruunan mehu.

Mausta suolalla ja pippurilla.
Mittaa joukkoon hunaja, kaprikset, sinappi ja jugurtti.
Sekoita kaikki ainekset tasaiseksi massaksi. Tarkista maku.
Anna makujen tasaantua vähintään 30 minuuttia.
Perunasalaatti on parhaimmillan vasta vuorokauden jääkaapissa maustumisen ja tekeytymisen jälkeen.
Juuri ennen tarjoilua viimeistele salaatti hienonnetuilla yrteillä.
Tarjoile vaikkapa grilliruoan lisukkeena :)

Kommentit (0)

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 2181 reseptiä.
Linkitetty 10 keittokirjaan.
OHJE Raisa Laine KUVA Panu Pälviä

Amerikkalaisessa juustokakussa juhlii maapähkinävoi. Sitä on täytteessä, kuorrutteessa ja koristeena.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
10–12 palaa
Valmistusaika
1 h 30 min + jäähdytys
Vaikeustaso
Helppo

Maapähkinävoi-juustokakku

Ainekset

POHJA
150
g
(gluteenittomia) digestivekeksejä
50
g
voita
1
rkl
kaakaojauhetta
1
rkl
sokeria
TÄYTE
1
appelsiini
600
g
maustamatonta tuorejuustoa
1
dl
maapähkinävoita
1
dl
kevytkermaa
1
dl
sokeria
2
rkl
maissitärkkelysjauhoja
3
kananmunaa
KUORRUTUS
2
prk (à 125 g)
ranskankermaa
2
rkl
sokeria
1
rkl
maapähkinävoita
LISÄKSI
1
appelsiini
2
rkl
maapähkinävoita
2
rkl
suolapähkinöitä

Työvaiheet

  1. Murskaa keksit pieneksi muruksi. Sulata voi ja sekoita se kaakaojauheen ja sokerin kanssa keksimuruihin. Pingota leivinpaperi irtopohjavuoan (Ø n. 25 cm) pohjalle. Painele keksiseos tiiviisti vuokaan ja laita jääkaappiin täytteen tekemisen ajaksi.

  2. Laita uuni kuumenemaan 175 asteeseen. Pese appelsiini ja raasta kuoren keltainen osa isoon kulhoon. Purista ½ dl appelsiinimehua ja lisää se kulhoon. Lisää loput täytteen aineet ja sekoita vispilällä tai sähkövatkaimella tasaiseksi. Kaada täyte keksipohjalle ja kypsennä kakkua uunissa 1 tunti. Anna jäähtyä vuoassa.

  3. Sekoita kuorrutuksen aineet kulhossa. Irrota kakku vuoasta ja levitä kuorrutus kakulle.

  4. Kuori appelsiini terävällä veitsellä niin, että myös lohkoja suojaava kalvo irtoaa. Viipaloi ja paloittele appelsiini ja koristele kakku viipaleilla. Valuta maapähkinävoita rennosti appelsiiniviipaleille. Rouhi suolapähkinät ja ripottele kakulle.

Kommentit (0)

Helsingin Sanomat on lisännyt 100 reseptiä.
Linkitetty 8 keittokirjaan.
OHJE Kaisa Johansson KUVA Elvi Rista

Voileipäkakku kannattaa tehdä tarjoilua edeltävän päivänä, jotta se ehtii kunnolla mehevöityä. Tässä herkussa on täytteenä tsatsikia ja savulammasta.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
15
Valmistusaika
90 min
Vaikeustaso
Helppo

Keväänvihreä voileipäkakku

Ainekset

20
palaa tummaa paahtoleipää (noin 500 g:n paketti)
KOSTUTUKSEEN
1
dl
maitoa tai kasvislientä
TSATSIKITÄYTE
1
iso tai 2 pientä kurkkua
2
tl
punaviinietikkaa
3
tl
suolaa
2
tl
mustapippuria
300
g
paksua turkkilaista jogurttia
1
nippu
tuoretta minttua hienonnettuna
1
nippu
tilliä hienonnettuna
1
sitruunan kuori hienoksi raastettuna
1
valkosipulinkynsi raasteena
SAVULAMMASTÄYTE
1
punasipuli
1
sitruunan mehu
2
tl
sokeria
400
g
kylmäsavulammasta hienonnettuna
120
g
smetanaa
200
g
maustamatonta tuorejuustoa
2
tl
oreganoa
1
tl
sitruunapippuria
1–2
tl
suolaa
1
tl
mustapippuria
KORISTELUUN
2
dl
vispikermaa
200
g
maustamatonta tuorejuustoa
2
tl
oreganoa
2
tl
mustapippuria
1
tl
suolaa
1
tl
sokeria
2
pkt
sokeriherneenpalkoja

Työvaiheet

  1. Aloita voileipäkakun valmistaminen leikkaamalla leipien reunat ohuelti pois.
  2. Valmista tsatsikitäyte raastamalla kurkku. Laita kurkkuraaste valumaan kulhon päälle siivilään ja lisää kurkun joukkoon jo tässä vaiheessa viinietikka, suola ja pippuri. Sekoita ja laita kevyt paino (esimerkiksi kulho) päälle.
  3. Kun kurkkuraaste ei enää tunnu vetiseltä, laita raaste puhtaaseen kulhoon ja sekoita joukkoon jogurtti, minttu, tilli, sitruunankuoriraaste ja valkosipuli. Tarkista maku ja lisää tarvittaessa suolaa ja mustapippuria.
  4. Aloita lammastäytteen tekeminen hienontamalla punasipuli kulhoon. Purista päälle sitruunamehua. Sekoita joukkoon sokeri. Jätä odottamaan.
  5. Hienonna kylmäsavulammas pieniksi paloiksi.
  6. Vatkaa smetana ja tuorejuusto toisessa kulhossa kuohkeaksi vaahdoksi vispilällä. Lisää lammas ja mausteet.
  7. Kaada sipuleista neste pois ja lisää sipulit lammastäytteen joukkoon. Sekoita, tarkista maku. Lisää tarvittaessa mausteita.
  8. Aloita kakun täyttäminen asettamalla 4 paahtoleipäsiivua suorakaiteenmuotoiseen leipävuokaan, jonka olet vuorannut kelmulla. (Kakun voi koota myös ilman vuokaa tekemällä kelmusta sille napakan kääreen.)
  9. Lisää ensimmäiseen väliin puolet tsatsikitäytteestä. Tsatsikikerrosta ei tarvitse kostuttaa, sillä kurkusta irtoaa vielä nestettä. Lado täytteen päälle kerros paahtoleipää. Kostuta kevyesti maidolla tai kasvisliemellä pullasutia apuna käyttäen ja laita päälle puolet lammastäytteestä. Jatka täyttämistä siten, että seuraavaan kerrokseen laitat tsatsikitäytettä ja viimeiseen kerrokseen lammastäytettä. Laita viimeisen kerroksen päälle vielä leipäsiivuja ja kostuta kevyesti.
  10. Laita voileipäkakun pinnalle kerros kelmua ja nosta kakku jääkaappiin vetäytymään yöksi.
  11. Kumoa kakku seuraavana päivänä vuoasta tarjoiluastialle ja poista kelmu pinnalta. Voit tarvittaessa siistiä reunat veitsellä.
  12. Valmista kuorrute vatkaamalla kerma, tuorejuusto ja mausteet vaahdoksi. Levitä kuorrutetta kakun pinnalle ja sivuille.
  13. Leikkaa sokeriherneet pitkittäin viipaleiksi ja laita kakun pinnalle.

Kommentit (0)