
Tarjoile tuttu kinkku-juustopiirakka vaihteeksi hauskoina tikkariversioina!
Juustotikkarit
Ainekset
Työvaiheet
- Lämmitä maito kädenlämpöiseksi ja murenna hiiva siihen. Sekoita, kunnes hiiva liukenee.
- Yhdistä vehnäjauhot ja suola kulhossa. Nypi joukkoon huoneenlämpöinen voi. Lisää maito-hiivaseos ja sekoita taikina tasaiseksi.
- Kauli taikina jauhotetulla pöydällä ohueksi, noin 3 mm:n paksuiseksi levyksi. Laita uuni lämpiämään 225 asteeseen.
- Paina taikinasta pyörylöitä muotilla tai juomalasilla (läpimitta noin 7 cm). Sivele joka toisen pyörylän reunat vedellä ja pane keskelle tikkaritikku. Ripottele keskelle juustoraastetta ja kinkkusuikaleita pieneksi keoksi. Nosta toinen taikinapyörylä päälle ja painele reunat kiinni.
- Nosta juustotikkarit leivinpaperoidulle pellille. Voitele tikkarit kananmunalla ja ripottele päälle unikonsiemeniä.
- Paista uunissa noin 10 min.
Vinkki: Tikkaritikkuja voi ostaa isommista marketeista ja askarteluliikkeistä.