Lohi-moussekakku
Ainekset
Työvaiheet
Jauha lohi-juustokakun pohjan hapankorput hienoksi monitoimikoneessa. Sekoita joukkoon sulatettu rasva.
Leikkaa irtopohjavuoan (Ø 24 cm) pohjalle sopivan kokoinen pala leivinpaperia. Painele hapankorppuseos vuoan pohjalle. Pane vuoka jääkaappiin täytteen valmistamisen ajaksi.
Upota liivatelehdet kylmään veteen vähintään 5 minuutiksi. Leikkaa lohi, tomaatti ja kevätsipuli hienoksi.
Sekoita kerma ja tuorejuusto kulhossa. Lisää seoksen joukkoon sipulit, lohi ja tomaatti.
Kuumenna sitruunamehu esimerkiksi mikroaaltouunissa. Purista liivatelehdistä vesi pois ja liuota lehdet mehuun. Kaada seos täytteen joukkoon samalla sekoittaen ja mausta pippurilla.
Levitä täyte hapankorppukerroksen päälle tasaisesti.
Anna lohi-juustokakun hyytyä jääkaapissa seuraavaan päivään.
Irrota lohi-juustokakku varovasti vuoasta ja siirrä tarjoilulautaselle.
Koristele lohi-juustokakku.