
Mämmipannarit, piparjuurivoi ja rapea pekoni. Kun kaipaat pientä suolaista herkkua pääsiäiseen, tässä on täydellinen trio!
Tuokkoset tummaa perinneherkkua jakavat mielipiteitä, kun ne pääsiäisen aikaan palaavat rytinällä kauppojen hyllyille. Tämä mämmiresepti sulattaa epäilijöiden sydämet, sillä se yhdistää sulavasti suolaisen pekonin ja kirpakan piparjuuren mämmin maanläheiseen makuun.
Mämmipannarit ovat helppo ja maukas pikkupala tai alkuruoka pääsiäisen ajan ruokapöytiin. Taikina on hyvin saman tapainen kuin pannaritaikina, muutaman desin mämmilisällä. Sillä välin kun taikina turpoaa, voi pekonit paistaa pannulla hitaasti rapeaksi.
Turvonneesta taikinasta saa pieniä ja kuohkeita pannareita lettupannulla paistamalla niitä muutaman minuutin per puoli.
Herkullisen lisän pannareille antaa piparjuurella maustettu voisula, jota lusikoidaan valmiiden paistettujen pannarien päälle. Pehmeät pannarit, rapea pekoni ja raikas piparjuurivoisula saavat aikaan ihastuneita huokauksia.
Mämmipannarit
Ainekset
Työvaiheet
-
Sekoita taikinan aineet tasaiseksi. Anna turvota 30 minuuttia.
-
Paista taikinasta pieniä pannareita lettupannussa.
-
Tee piparjuurivoi. Sulata voi kattilassa. Raasta piparjuuri ja hienonna persilja ja lisää ne sulaan voihin.
-
Paahda pekonit pannussa rapeiksi, noin 5 minuuttia.
-
Tarjoa mämmipannarit kuuman piparjuurivoin ja rapean pekonin kanssa.
En uskalla!
Pannari paistetaan uunissa ja lettupannulla paistetaan lettuja, lättyjä tms.
Tätä on kyllä pakko kokeilla, mutta vähän pienempänä ja ilman piparjuurivoita, kun kaupassa on jo käyty 😁 On iso ropponen mämmiäkin jääkaapissa valmiina ja pekoniakin löytyy. Suolaisen ja makean liittohan on taivaassa vahvistettu 🤗
Päräyttävää Pääsiäistä Soppakeittiöön
🐣🐰🐥
Titta, ei tuo nyt varsinainen suolaisen ja makean liitto ole, ei se mämmi oikeastaan niin makealta tunnu, mutta totta, tässä paistetaan lettuja eikä pannukakkua. Piparjuurivoi kyllä arveluttaa minuakin, tuleeko jo makujen kakofoniaa. Aika varovaisesti sitä joka tapauksessa on syytä lisätä jos aikoo kokeilla.
Itseasiassa näitä voi sanoa pannukakuiksi, sillä amerikkalaiset pannukakut ovat juurikin pannulla paistettuja vaikka me miellämmekin pannukakut uunissa tehtäviksi.