Glorian ruoka ja viini on lisännyt 3196 reseptiä.
Linkitetty 33 keittokirjaan.
OHJE Christina Aaltio KUVA Panu Pälviä

Mämmipannarit, piparjuurivoi ja rapea pekoni. Kun kaipaat pientä suolaista herkkua pääsiäiseen, tässä on täydellinen trio!

Tuokkoset tummaa perinneherkkua jakavat mielipiteitä, kun ne pääsiäisen aikaan palaavat rytinällä kauppojen hyllyille. Tämä mämmiresepti sulattaa epäilijöiden sydämet, sillä se yhdistää sulavasti suolaisen pekonin ja kirpakan piparjuuren mämmin maanläheiseen makuun.

Mämmipannarit ovat helppo ja maukas pikkupala tai alkuruoka pääsiäisen ajan ruokapöytiin. Taikina on hyvin saman tapainen kuin pannaritaikina, muutaman desin mämmilisällä. Sillä välin kun taikina turpoaa, voi pekonit paistaa pannulla hitaasti rapeaksi.

Turvonneesta taikinasta saa pieniä ja kuohkeita pannareita lettupannulla paistamalla niitä muutaman minuutin per puoli.

Herkullisen lisän pannareille antaa piparjuurella maustettu voisula, jota lusikoidaan valmiiden paistettujen pannarien päälle. Pehmeät pannarit, rapea pekoni ja raikas piparjuurivoisula saavat aikaan ihastuneita huokauksia.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
16 kpl
Valmistusaika
30 min + taikinan turpoaminen 30 min
Vaikeustaso
Helppo

Mämmipannarit

Ainekset

2
kananmunaa
3
dl
maitoa
2
dl
mämmiä
2
rkl
voisulaa
3
dl
vehnäjauhoja
2
tl
leivinjauhetta
½
tl
suolaa
voita paistamiseen
Piparjuurivoi
75
g
kirkastettua voita
2
rkl
piparjuurta raasteena
1
rkl
persiljaa silputtuna
Lisäksi
1
pkt (150 g)
pekonia

Työvaiheet

  1. Sekoita taikinan aineet tasaiseksi. Anna turvota 30 minuuttia.

  2. Paista taikinasta pieniä pannareita lettupannussa.

  3. Tee piparjuurivoi. Sulata voi kattilassa. Raasta piparjuuri ja hienonna persilja ja lisää ne sulaan voihin.

  4. Paahda pekonit pannussa rapeiksi, noin 5 minuuttia.

  5. Tarjoa mämmipannarit kuuman piparjuurivoin ja rapean pekonin kanssa.

Kommentit (4)

Vierailija

En uskalla!

TittaO

Pannari paistetaan uunissa ja lettupannulla paistetaan lettuja, lättyjä tms.
Tätä on kyllä pakko kokeilla, mutta vähän pienempänä ja ilman piparjuurivoita, kun kaupassa on jo käyty 😁 On iso ropponen mämmiäkin jääkaapissa valmiina ja pekoniakin löytyy. Suolaisen ja makean liittohan on taivaassa vahvistettu 🤗
Päräyttävää Pääsiäistä Soppakeittiöön
🐣🐰🐥

Vierailija

Titta, ei tuo nyt varsinainen suolaisen ja makean liitto ole, ei se mämmi oikeastaan niin makealta tunnu, mutta totta, tässä paistetaan lettuja eikä pannukakkua. Piparjuurivoi kyllä arveluttaa minuakin, tuleeko jo makujen kakofoniaa. Aika varovaisesti sitä joka tapauksessa on syytä lisätä jos aikoo kokeilla.

Käyttäjä23278
Seuraa 
Liittynyt10.5.2020

Itseasiassa näitä voi sanoa pannukakuiksi, sillä amerikkalaiset pannukakut ovat juurikin pannulla paistettuja vaikka me miellämmekin pannukakut uunissa tehtäviksi.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Glorian ruoka ja viini on lisännyt 3196 reseptiä.
Linkitetty 4 keittokirjaan.
OHJE Raisa Laine KUVA Ninna Lindström

Pretzel-leipästen keitinveteen lisätään reilusti soodaa, joka antaa niille ominaisen maun ja rakenteen. Ripottele pinnalle ennen paistoa esimerkiksi parmesaaniaja mustapippuria, siemeniä tai rosmariinia ja sormisuolaa.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
12 kpl
Valmistusaika
30 min + tekeytyminen ja paistaminen 25 min
Vaikeustaso
Helppo

Pehmopretzelit

Ainekset

2
tl
kuivahiivaa
3
dl
lämmintä vettä (42-asteista)
1
rkl
voita
1
tl
sokeria
7–8
dl
vehnäjauhoja
KEITINVESI
2
l
vettä
dl
ruokasoodaa
LISÄKSI
1
kananmuna
siemeniä, sormisuolaa ja/tai parmesaania

Työvaiheet

  1. Sekoita hiiva vispilällä reilusti kädenlämpöiseen veteen. Anna hiivalle pari minuuttia aikaa liueta ennen muiden ainesten lisäämistä. Sulata voi. Sekoita hiiva-vesiseokseen suola, sokeri ja voisula. Alusta jauhot joukkoon joko käsin tai koneella. Lisää jauhoja sen verran, että taikina irtoaa kulhon reunoista ja tuntuu käsissä kimmoisalta. Anna levätä liinan alla 10 minuuttia. 
  2. Jaa taikina 12 palaan. Pyöritä palat noin 25 cm:n tangoiksi. Kiepauta tangon päät yhteen ja käännä alaspäin pretzeliksi. 
  3. Kiehauta vesi ja sooda kattilassa kiehuvaksi. Pudota 2–3 pretzeliä kerrallaan veteen ja anna kypsyä 20–30 sekuntia. Nosta pretzelit reikäkauhalla leivinpaperin päälle pellille (6 kpl/pelti).
  4. Riko muna kulhoon ja vispaa tasaiseksi. Sivele prezelit munalla. Ripottele pinnalle haluamasi päälliset. Paista pretzeleitä 200-asteisessa uunissa 12–15 minuuttia tai kunnes ne ovat kullanruskeita.

Kommentit (0)

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 3196 reseptiä.
Linkitetty 6 keittokirjaan.
OHJE Raisa Laine KUVA Ninna Lindström

Japanilaisten maitosämpylöiden pumpulinpehmeä rakenne syntyy esitaikinalla, yudanella, joka valmistetaan keittämällä. Yudane sitoo vettä taikinaan ja pitää sämpylät kosteina päiviä.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
8 kpl
Valmistusaika
25 min + kohottaminen ja paistaminen 3 t
Vaikeustaso
Helppo

Maitosämpylät valkosipulivoilla

Ainekset

ESITAIKINA ELI YUDANE
1
dl
vehnäjauhoja
¼
dl
vettä
TAIKINA
dl
vehnäjauhoja
rkl
sokeria
2
tl
kuivahiivaa
tl
suolaa
dl
maitoa
1
rkl
voita huoneenlämpöisenä
LISÄKSI
1
kananmuna
3
valkosipulinkynttä
1
ruukku
lehtipersiljaa
150
g
voita huoneenlämpöisenä

Työvaiheet

  1. Laita esitaikinan jauhot kuumuutta kestävään kulhoon. Kiehauta vesi pienessä kattilassa. Kaada vesi koko ajan lusikalla sekoittaen jauhojen joukkoon. Kääri syntynyt taikina kelmuun ja anna sen tekeytyä kylmässä vähintään 1 tunti. 

  2. Sekoita jauhoihin sokeri, hiiva ja suola. Lämmitä maito reilusti kädenlämpöiseksi (42 astetta). Sekoita kuivat aineet, maito, esitaikina ja pehmeä voi keskenään tasaiseksi taikinaksi. Vaivaa taikinaa 2–3 minuuttia. Lisää tarvittaessa jauhoja sen verran, että taikina ei tartu enää käsiin tai koneella tehtäessä taikinakulhon reunoihin. Peitä taikina liinalla ja anna kohota kaksinkertaiseksi. Tähän menee noin tunti.

  3. Kaada taikina leivinalustalle ja jaa 8 palaan. Pyörittele palat sileiksi sämpylöiksi. Nosta ne leivinpaperin päälle kahdelle uunipellille. Anna sämpylöiden kohota liinan alla 30–40 minuuttia.

  4. Voitele sämpylät kananmunalla. Kypsennä 200-asteisessa uunissa 15–20 minuuttia. Anna jäähtyä puolisen tuntia ennen täyttämistä.

  5. Hienonna valkosipulinkynnet ja lehtipersilja. Sekoita ne pehmeän voin joukkoon. Leikkaa sämpylöihin syvät viillot niin, että yhteen sämpylään muodostuu 6 lohkoa. Jaa noin puolet voista sämpylöiden sisälle joko kahdella pikkulusikalla tai pursottamalla. Paahda sämpylöitä 225-asteisessa uunissa 5–7 minuuttia.

  6. Sulata loppu valkosipuli-persiljavoi. Kasta kuumat sämpylät voisulaan yläpuoli edellä heti paahtamisen jälkeen. Tarjoa heti.

Kommentit (0)

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 3196 reseptiä.
Linkitetty 17 keittokirjaan.
OHJE Minna Rautio-Pakaste KUVA Tuomas Kolehmainen

Kokki Joël Robuchonin perunamuusi ei ole mikä tahansa arkimuusi. Siihen tulee uskomaton määrä voita, joka tekee koostumuksesta ja mausta ainutlaatuisen. Myös valmistusprosessi eroaa tavallisesta muusista.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
55 min
Vaikeustaso
Kohtalainen

Joël Robuchonin voinen perunamuusi

Ainekset

1
kg
jauhoisia perunoita
2
l
kylmää vettä
1
rkl
karkeaa merisuolaa
250
g
kylmää voita
dl
täysmaitoa
¼
tl
mustapippuria
(suolaa)

Työvaiheet

  1. Pese perunat huolellisesti. Laita kokonaiset perunat, vesi ja suola isoon kattilaan. Kuumenna kiehuvaksi, laske lieden lämpöä ja peitä kannella. Keitä noin 25 minuuttia tai kunnes perunat ovat kokeiltaessa kypsiä.

  2. Leikkaa voi pieniksi kuutioiksi ja laita se jääkaappiin odottamaan.

  3. Valuta ja kuori perunat kuumina. Purista perunat perunaprässin läpi isoon pinnoitettuun kattilaan tai kasariin. Voit myös soseuttaa perunat monitoimikoneessa pienintä raastinterää käyttäen.

  4. Laita kattila keskilämmölle ja sekoita lastalla reippaasti käännellen noin 5 minuuttia, jotta sose hieman kuivuu.

  5. Kuumenna samaan aikaan maito pienessä kattilassa tai mikroaaltouunissa.

  6. Laske lieden lämpöä. Lisää kylmä voi muusiin pienissä erissä voimakkaasti vatkaten. Lisää kuuma maito nauhana, edelleen sekoittaen. Jatka sekoittamista, kunnes maito on imeytynyt. Mausta pippurilla ja halutessasi suolalla.

Vinkki Jos haluat soseesta vieläkin silkkisempää, siivilöi se ennen tarjoamista.

Kommentit (0)

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 3196 reseptiä.
Linkitetty 8 keittokirjaan.
OHJE Raisa Laine KUVA Panu Pälviä

Ajankohtaisimmat croissantit ovat nyt raidallisia. Voitaikinan ja tumman suklaan liitto keikkuu makean ja suolaisen rajamaastossa.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
18 kpl
Valmistusaika
20 min + sulattaminen 1 t
Vaikeustaso
Helppo

Minisuklaacroissantit

Ainekset

1
pkt (500 g)
esikaulittua ja laskostettua voitaikinaa (pakaste)
50
g
voita huoneenlämpöisenä
2
rkl
kaakaojauhetta
100
g
tummaa suklaata (kaakaopitoisuus vähintään 70 %)

Työvaiheet

  1. Ota voitaikina huoneenlämpöön sulamaan noin tuntia ennen leipomista.

  2. Sekoita pehmeä voi ja kaakaojauhe.

  3. Kauli voitaikina noin puolta ohuemmaksi, suorakaiteen muotoiseksi levyksi. Levitä voi-kaakaojauheseos ohueksi kerrokseksi levylle. Leikkaa levy pitkittäin puoliksi taikinapyörällä. Leikkaa puolikkaat pieniksi kolmioiksi. Yhdestä puolikkaasta levystä tulee 9 kolmiota.

  4. Laita jokaisen kolmion leveään päähän pieni pala suklaata. Rullaa kolmiot sarviksi. Kypsennä 225-asteisessa uunissa 10–12 minuuttia. Tarjoa lämpimänä.

Kommentit (0)