
Paahdetuilla viinirypäleillä lastattu crostini on helppo herkku.
Paahdettu viinirypäle-mascarpone-leipänen
Ainekset
Työvaiheet
- Kuumenna uuni 200-asteiseksi. Leikkaa patonki reilun sentin paksuiksi siivuiksi. Kaada oliiviöljyä pieneen kulhoon ja sivele pullasudin avulla leipienpintaan. Voit halutessasi levittää öljyä molemmille puolille tai vain yhdelle. Asettele leivät vierekkäin pellille. Paista leipiä 8–10 minuuttia. Parhaimillaan ne ovat silloin, kun pinta on rapea ja sisus pehmeä.
- Huuhtele viinirypäleet ja kuivaa niitä. Nostele viinirypäleet rankoineen uunipellille tai -vuokaan. Hiero pintaan oliiviöljyä ja ripottele suolaa. Paahda 10 minuuttia.
- Voitele paahdetut crostinit mascarponella ja nosta leivälle kasa viinirypäleitä.