
Suolainen juustokakku maistuu täydelliseltä raikkaan salaatin kanssa. Tämä herkku sopii niin iltateelle kuin viinilasillisen seuraan.
Suolainen juustokakku
Ainekset
Työvaiheet
- Pingota leivinpaperi irtopohjavuokaan (Ø noin 20 cm). Murskaa keksit ja sulata voi. Sekoita ne keskenään ja painele seos vuokaan. Laita jääkaappiin puoleksi tunniksi.
- Kuumenna uuni 175 asteeseen. Vatkaa kananmunien rakenne rikki kulhossa. Lisää tuorejuusto ja ricotta ja sekoita tasaiseksi. Raasta kova juusto ja lisää reilu puolet raasteesta seokseen. Hienonna ruohosipuli, sekoita se ja mausteet täytteeseen. Kaada täyte pohjalle ja ripottele loppu juustoraaste päälle.
- Paista uunissa noin 40 minuuttia tai kunnes kakku on melkein hyytynyt. Anna jäähtyä huoneenlämpöiseksi.
- Peitä jäähtynyt kakku kelmulla ja laita jääkaappiin pariksi tunniksi. Tarjoa esimerkiksi salaattipinaatin ja pinjansiementen kanssa.