
Umakit ovat tataarien perinneleivonnaisia, joiden taikina muistuttaa briossitaikinaa. Siihen menee peräti 300 grammaa voita, ja taikina on niin löysää, että sämpylät pitää leipoa lusikoilla. Paras osuus tulee paiston jälkeen, kun lämpimät sämpylät kastetaan voisulaan.
Umak-voisämpylät
Ainekset
Työvaiheet
- Sulata 150 g voita, lisää maito ja lämmitä kädenlämpöiseksi. Liuota hiiva ja vispaa munat, sokeri ja suola seokseen. Lisää 150 g voita paloina ja alusta 10 dl jauhoja joukkoon. Lisää loput jauhot desi kerrallaan ja vaivaa taikina kimmoisaksi. Taikina on pullataikinaa löysempää. Kohota noin tunti.
-
Levitä pöydälle keittiöliina ja ripottele sille reilusti jauhoja. Jauhota myös pöytä hyvin. Vaivaa taikinasta isot kuplat pois. Ota taikinasta jauhotetulla lusikalla kananmunan kokoisia paloja jauhotetulle pöydälle. Muotoile sämpylöiksi ja siirrä jauhotetulle liinalle. Kohota liinan alla 30 minuuttia.
-
Kuumenna uuni 180-asteiseksi. Paista sämpylöitä noin 12 minuuttia.
-
Sulata loppu voi. Kasta lämpimät umakit voissa ja valuta. Tarjoa lämpiminä.
Vinkki: Kypsät umakit voi pakastaa. Kuumenna ne sulatuksen jälkeen 180-asteisessa uunissa ja kasta voisulaan.