Soppa365 on lisännyt 279 reseptiä.
Linkitetty 88 keittokirjaan.
Anu Brask Kuva: Sami Repo

Onko tämä eväspiilo vai uuden ajan voileipäkakku? No, ainakin se on kuin luotu jaettavaksi ystävän kanssa.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
8-10 annosta
Valmistusaika
20 min + 4 h - yön yli kylmässä
Vaikeustaso
Kohtalainen

Ystävänleipä

Ainekset

1
vaalea maalaisleipä
1
punasipuli
1
valkosipulinkynsi
2
rkl
oliiviöljyä
1/4
tl
suolaa
ripaus
mustapippuria
1
pkt (400 g)
ohuita broilerin fileepihvejä
1
tl
timjamia
1
rkl
sitruunan mehua
½
tl
suolaa
1
pihvitomaatti
1
pkt (125 g)
mozzarellaa
2
rkl
dijoninsinappia
100
g
tuoretta pinaattia
1
dl (10 kpl)
aurinkokuivattuja tomaatteja
1
ruukku
basilikaa
1
pkt (125 g)
rucolaa

Työvaiheet

 

  1. Halkaise leipä yläosasta, säästä kansipala ja kaavi pehmeä sisus pois.

  2. Kuori ja suikaloi sipuli ja valkosipuli. Kuumenna 1 rkl öljyä pannulla ja kuullota sipuleita 3 minuuttia.  Lisää suola ja mustapippuri. Nosta sipulit pois, lisää pannulle 1 rkl öljyä ja paista broilerin fileepihvit, 4 min/puoli. Mausta timjamilla, sitruunan mehulla ja suolalla.

  3. Viipaloi tomaatti ja mozzarella.

  4. Täytä leipä. Levitä ensin 1 rkl sinappia leivän pohjalle ja nosta päälle paistetut sipulit. Asettele tomattiviipaleet sipuleiden päälle. Painele seuraavaksi kerrokseksi tuore pinaatti tiiviisti ja lisää päälle kerroksittain paistetut broilerifileet, mozzarella, basilika, aurinkokuivatut tomaatit ja lopuksi reilusti rucolaa. Voitele leivän kansipalan sisäpuoli sinappilla ja paina kansi leivän päälle.

  5. Kääri leipä tiiviisti folioon ja anna vetäytyä painon alla huoneenlämmössä 4 tuntia tai jääkaapissa yön yli. Painoa saa olla ainakin pari kiloa, jotta leipä myös hieman litistyy, esimerkiksi leikkuulauta ja painava kirja ovat hyvä yhdistelmä painoksi.

  6. Leikkaa leipä tarjolle kuin kakkua leikkaisit.

    Vinkki: Voit tarjota leivän myös lämpimänä. Lämmitä sitä hetki 175-asteisessa uunissa.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Glorian ruoka ja viini on lisännyt 2684 reseptiä.
Linkitetty 0 keittokirjaan.
OHJE Raisa Laine KUVA Panu Pälviä

Tässä yhden pannun kinkku-omenapiiraassa täyte ja taikina vaihtavat paikkaa. Valitse käyttöösi valurautapannu, joka on kahvaa myöten uuninkestävä.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
n. 6–8
Valmistusaika
25 min + kypsennys 30 min
Vaikeustaso
Helppo

Kinkku-omenapiirakka

Ainekset

4
omenaa
1
iso sipuli
200
g
palvikinkkua kuutioina
1
rosmariinin oksa
2
rkl
voita
1
tl
sokeria
½
prk (100 g)
kermaviiliä
2
dl
voimakasta juustoa (esim. parmesaania)
Taikina
½
prk (100 g)
kermaviiliä
125
g
voita huoneenlämpöisenä
2
dl
vehnäjauhoja
tl
leivinjauhetta
Lisäksi
vehnäjauhoja kaulimiseen
1
kananmuna voiteluun

Työvaiheet

  1. Leikkaa omenat ensin puoliksi, sitten ohuiksi viipaleiksi. Kuori ja viipaloi sipuli ja leikkaa kinkku pieniksi kuutioiksi. Paista omenoita, sipulia ja rosmariinia voissa valurautapannussa (Ø noin 25 cm) pari minuuttia. Lisää tilkka sokeria ja kinkkukuutiot, jatka paistamista toiset pari minuuttia. Siirrä pannu syrjään liedeltä. Anna täytteen jäähtyä taikinan valmistamisen ajan.

  2. Laita uuni kuumenemaan 200 asteeseen. Sekoita keskenään taikinan kermaviili ja voi. Yhdistä jauhot ja leivinjauhe ja lisää ne kermaviili-voiseokseen nopeasti sekoittaen. Kaada taikina jauhotetulle pöydälle. Kauli taikina jauhoja apuna käyttäen pyöreäksi, paistinpannun kokoiseksi piiraskanneksi.

  3. Lisää loppu kermaviili pannuun täytteen joukkoon. Ripottele juustoraaste päälle. Nosta piirakkataikina kaulinta apuna käyttäen täytteen päälle. Voitele taikinakansi munalla ja kypsennä uunissa noin 30 minuuttia. Tarjoa lämpimänä.

Kommentit (0)

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 2684 reseptiä.
Linkitetty 73 keittokirjaan.
OHJE Sanna Kekäläinen KUVA Reetta Pasanen VIINISUOSITUS Terhi Oksanen-Alén

Puolet kesäkurpitsaa, puolet broileria! Pienet mehevät pyörykät on helpointa kypsentää uunissa. Tarjoa ne sitruunaisen kermakastikkeen seurassa.

Viinisuositus: Herkulliset, suolaisen fetan maustamat broileripyörykät maistuvat ihanasti hedelmäisen valkoviinin kanssa. Most Wanted Pinot Grigio Fizz, 2,90 e (0,2 l), on pakattu annoskokoiseen tölkkiin. Viini on mehevä ja puolikuiva, joten se toimii hienosti...

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
24 pullaa
Valmistusaika
15 min + 15 min
Vaikeustaso
Helppo

Kreikkalaiset kesäkurpitsa-broileripullat

Ainekset

400
g
kesäkurpitsaa
400
g
broilerinjauhelihaa
1
dl
panko- tai korppujauhoja
200
g
fetaa
3
rkl
tuoretta oreganoa hienonnettuna
2
rkl
pikkukapriksia
1
valkosipulinkynsi
1
rkl
raastettua sitruunankuorta
1
rkl
sitruunamehua
1
tl
suolaa
½
tl
mustapippuria myllystä
½
tl
kuivattua chiliä myllystä
Tarjoiluun
sitruunaista kermakastiketta (ohje alla)
perunamuusia

Työvaiheet

  1. Raasta kesäkurpitsa lävikköön. Puristele siitä neste pois. Laita raaste kulhoon jauhelihan ja panko- tai korppujauhojen kanssa.

  2. Murustele feta. Hienonna oreganonlehdet ja kaprikset. Kuori ja hienonna valkosipulinkynsi. Raasta sitruunankuori ja purista mehu. Lisää feta, oregano, kaprikset, valkosipuli, sitruunamehu ja sitruunankuori kulhoon mausteiden kanssa.

  3. Muotoile kostutetuin käsin pieniä lihapullia ja laita ne tasaisin välein leivinpaperilla päällystetylle pellille. Paista 225-asteisessa uunissa noin 15 minuuttia tai pannulla öljyssä.

  4. Tee lihapullien kypsyessä sitruunainen kermakastike. Tarjoa lihapullat ja kastike perunoiden tai perunamuusin kanssa.

Sitruunainen kermakastike

Ainekset

50
g
voita
1
rkl
vehnäjauhoja
3
dl
(kuohu)kermaa
2
rkl
sitruunamehua
½
tl
suolaa
1/3
tl
valkopippuria myllystä

Työvaiheet

  1. Sulata voi kattilassa. Lisää jauhot ja paista niitä sekoitellen hetki, kunnes ne saavat hieman väriä. Kaada kerma joukkoon ohuena nauhana, koko ajan sekoittaen. Huuhtaise kermapurkki tilkalla vettä ja lisää vesi kattilaan.

  2. Keitä kastiketta välillä sekoitellen miedohkolla lämmöllä noin 5 minuuttia. Mausta lopuksi sitruunamehulla, suolalla ja pippurilla.

Kommentit (0)

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 2684 reseptiä.
Linkitetty 42 keittokirjaan.
OHJE Raisa Laine KUVA Panu Pälviä

Leivo neljän palan pikkufocaccia tai paista ihanaa pannuleipää koko pellillinen. Öljyinen focaccia säilyy hyvin yön yli.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4 palaa
Valmistusaika
30 min + kohotukset 1 t
Vaikeustaso
Helppo

Neljän palan focaccia

Ainekset

25
g
tuorehiivaa
2
dl
vettä
1
tl
suolaa
n. 5
dl
vehnäjauhoja
½
dl
oliiviöljyä
LISÄKSI
1
rkl + 2 rkl
oliiviöljyä
1–2
tl
sormisuolaa

Työvaiheet

  1. Murenna hiiva kädenlämpöiseen veteen ja sekoita, kunnes hiiva on liuennut. Lisää suola. Alusta jauhot taikinaan vähän ker­rallaan ja vaivaa taikinaa käsin tai yleisko­neella noin 5 minuuttia. Lisää alustamisen loppuvaiheessa ½ dl oliiviöljyä. Peitä taiki­na liinalla ja anna kohota kaksinkertaiseksi. Tähän menee runsas puoli tuntia.

  2. Voitele pieni uunivuoka (noin 20 x 20 cm) oliiviöljyllä. Kumoa taikina vuokaan ja pai­nele se pohjan kokoiseksi. Valuta 2 rkl olii­viöljyä pinnalle ja anna leivän kohota vielä noin 30 minuuttia.

  3. Kuumenna uuni 225 asteeseen. Tee ko­honneeseen leipään sormella kuoppia ja ripottele sormisuolaa pinnalle. Paista leipää uunissa 15–20 minuuttia. Anna jäähtyä ennen leikkaamista.

Vinkki Tuplaa taikina ja paista leipä uunipellillä.

Lohitäyte focacciaan

Ainekset

400
g
ruodotonta lohifileetä
1
tl
suolaa
¼
tl
mustapippuria myllystä
PERUNA-FENKOLISALAATTI
4
pientä perunaa keitettynä
½
fenkoli
dl
majoneesia
2
rkl
kapriksia
YRTTIÖLJY
½
ruukku tilliä
½
ruukku lehtipersiljaa
½
dl
öljyä
1
rkl
sitruunamehua
¼
tl
suolaa
LISÄKSI
6
dl
rucolaa

Työvaiheet

  1. Leivo focaccia pari tuntia ennen leipien valmistamista. Keitä perunat ja jäähdytä ne jääkaappikylmiksi.

  2. Tee peruna-fenkolisalaatti. Leikkaa peru­nat ohuiksi viipaleiksi. Tee fenkolista ohuita lastuja esimerkiksi juustohöylällä. Sekoita perunasalaatin aineet keskenään.

  3. Laita yrttiöljyn aineet sauvasekoittimen kulhoon ja soseuta tasaiseksi.

  4. Leikkaa lohi noin sentin viipaleiksi ja pais­ta niitä pannussa minuutti molemmin puolin. Mausta lohiviipaleet suolalla ja pippurilla.

  5. Halkaise focacciapalat. Lado pohja­palalle lohta, perunasalaattia ja rucolaa. Valuta yrttiöljyä päälle. Paina kansipala paikoilleen.

Kommentit (0)

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 2684 reseptiä.
Linkitetty 48 keittokirjaan.
OHJE Sanna Kekäläinen KUVA Reetta Pasanen VIINISUOSITUS Terhi Oksanen-Alén

Ricottajuusto antaa lihapulliin mehevyyttä ja parmesaani makua. Lopputuloksena on ihanat pyörykät, jotka voi tarjota sekä pieninä näppipaloina että pääruokana vaikka muusin kanssa.

Viinisuositus: Yrttisten lihapullien kanssa maistuu maanläheinen ja metsäisen raikas viini, kuten Chapoutier Belleruche Côtes-du-Rhône Rouge 2019, 8,99 e (0,375 l). Viinin marjaisuus ja pieni tanniinisuus sopivat erityisesti pullien juustoisuuden kanssa. Jos haluat...

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
n. 24 pullaa
Valmistusaika
15 min + 30 min
Vaikeustaso
Helppo

Ricotta-lihapullat

Ainekset

400
g
rotukarjan paistijauhelihaa
4
valkosipulinkynttä
2
pientä salottisipulia
3
rkl
oliiviöljyä
1
kananmuna
½
prk (125 g)
ricottaa
1
dl
pankojauhoja tai korppujauhoja
4
rkl
tuoretta oreganoa hienonnettuna
1
dl
parmesaania raastettuna
½
tl
suolaa
½
tl
mustapippuria myllystä

Työvaiheet

  1. Ota jauheliha jääkaapista ja laita se kulhoon.

  2. Kuori ja hienonna valkosipulit ja salottisipulit. Kuullota sipulia öljyssä keskilämmöllä 5 minuuttia. Lisää valkosipulit ja kuullota vielä pari minuuttia. Lisää ne kulhoon jauhelihan kanssa.

  3. Vatkaa kananmuna kevyesti. Hienonna oregano. Lisää kananmuna, oregano, ricotta sekä panko- tai korppujauhot kulhoon. Lisää myös parmesaani, suola ja pippuri. Sekoita taikinaksi.

  4. Pyörittele taikinasta öljytyin käsin lihapullia. Paista pullat kypsiksi pannussa öljyssä tai 225-asteisessa uunissa, noin 12 minuuttia.

Vinkki Käytä loput ricottajuustosta vaikkapa tomaattipastakastikkeeseen tai sekoita se hienonnettujen yrttien kanssa ja herkuttele leivän kanssa.

Kommentit (0)