Bebe-leivos
Työvaiheet
LEIVOSPOHJAT
200 g voita
1 ½ dl sokeria
1 muna
4 ½ dl vehnäjauhoja
TÄYTE 1:
2 rkl sokeria
2 tl perunajauhoja
2 keltuaista
1 dl kuohukermaa
100 g voita
1 tl vaniljasokeria
SOKERIKUORRUTUS
2 rkl kuumaa vettä
3 dl tomusokeria
punaista elintarvikeväriä
KORISTELUUN
nonparelleja
Sekoita pehmeään voihin sokeri, muna ja vehnäjauhot. Painele taikinaa ohuesti pieniin, voideltuihin leivosvuokiin. Paista pohjia 175 asteessa 15 - 20 min. Anna niiden jäähtyä vuoissaan ja kumoa sitten varovasti.
Mittaa sokeri, perunajauhot, keltuaiset ja kerma kattilaan. Kuumenna seosta samalla sekoittaen, kunnes se sakenee. Seos ei saa kiehua. Vatkaa kiisseli kylmäksi ja lisää vaahdotettu voi vähin erin. Mausta täyte lopuksi vaniljasokerilla. Lusikoi täytettä leivospohjiin.
Valmista kuorrutus. Sekoita tomusokeri nesteeseen. Lisää tippa kerrallaan väriainetta kuorrutukseen. Lisää sitä sen verran, että saat mieleisesi värin. Levitä kuorrutus leivosten päälle. Koristele nonparelleilla.
Täyte 2:
0.110 kg Sokeri
0.150 kg vesi
0.375 kg kreemimargariinia
4 rkl punssiaromia
Bomada:
300 g punaista bomadajauhetta
N.9 tl vettä
Valmista tarvittava määrä bebe-pohjia taikinasta. Valmista kreemi. Keitä sokerivettä 5 min. Vaahdota sokeriveden kiehumisen aikana kreemimargariini ilmavaksi vaahdoksi. Jäähdytä sokerivesi kylmässä vesihauteessa ja lisää se pikkuhiljaa vaahdotetun margariinin joukkoon koko ajan sekoittaen.
Pursota bebepohjiin aprikoosihillo n.2-3g. Levitä kreemi paletin avulla kummuksi bebepohjan päälle n.10g. Anna bebejen kylmettyä kylmiössä ennen kuorruttamista. Sekoita bomada ja kasta leivokset siinä, pintaan vähän nomparelleja.