Hyppää pääsisältöön
Etusivu
Etusivu
Lue digilehtenä
Tilaa

Päävalikko

  • Reseptit
  • Artikkelit
  • Reseptihaku
Etusivu
Etusivu
Kirjaudu
Lue digilehtenä
Tilaa
Juhli ja nauti
Välipalat
15:10 | 3.2.2017

Bebe-leivos

Lisää omaan keittokirjaan
Kaisu P. on lisännyt 188 reseptiä
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Keskivaikea

Bebe-leivos

Lisää kokoelmaan

Ainesosat

Vaiheet

LEIVOSPOHJAT

200  g voita

1 ½  dl sokeria

1 muna

4 ½  dl vehnäjauhoja

 

TÄYTE 1:

2  rkl sokeria

2  tl perunajauhoja

2 keltuaista

1  dl kuohukermaa

100  g voita

1  tl vaniljasokeria

 

SOKERIKUORRUTUS

2  rkl kuumaa vettä

3  dl tomusokeria 

punaista elintarvikeväriä

 

KORISTELUUN

nonparelleja

Sekoita pehmeään voihin sokeri, muna ja vehnäjauhot. Painele taikinaa ohuesti pieniin, voideltuihin leivosvuokiin. Paista pohjia 175 asteessa 15 - 20 min. Anna niiden jäähtyä vuoissaan ja kumoa sitten varovasti.

Mittaa sokeri, perunajauhot, keltuaiset ja kerma kattilaan. Kuumenna seosta samalla sekoittaen, kunnes se sakenee. Seos ei saa kiehua. Vatkaa kiisseli kylmäksi ja lisää vaahdotettu voi vähin erin. Mausta täyte lopuksi vaniljasokerilla. Lusikoi täytettä leivospohjiin.

Valmista kuorrutus. Sekoita tomusokeri nesteeseen. Lisää tippa kerrallaan väriainetta kuorrutukseen. Lisää sitä sen verran, että saat mieleisesi värin. Levitä kuorrutus leivosten päälle. Koristele nonparelleilla.

 

Täyte 2:

0.110 kg Sokeri

0.150 kg vesi

0.375 kg kreemimargariinia

4 rkl punssiaromia

 

Bomada:

300 g punaista bomadajauhetta

N.9 tl vettä

 

Valmista tarvittava määrä bebe-pohjia taikinasta. Valmista kreemi. Keitä sokerivettä 5 min. Vaahdota sokeriveden kiehumisen aikana kreemimargariini ilmavaksi vaahdoksi. Jäähdytä sokerivesi kylmässä vesihauteessa ja lisää se pikkuhiljaa vaahdotetun margariinin joukkoon koko ajan sekoittaen. 

Pursota bebepohjiin aprikoosihillo n.2-3g. Levitä kreemi paletin avulla kummuksi bebepohjan päälle n.10g. Anna bebejen kylmettyä kylmiössä ennen kuorruttamista. Sekoita bomada ja kasta leivokset siinä, pintaan vähän nomparelleja.

Tilaa Glorian ruoka & viini
Ruokapöydän klassikot
leivos
bebe
bebet
murotaikina

Suosituimmat

Shelterin mallasleipä

Taatelikakku

Karamellipossu joulukinkun jämistä

Munatoti Jamie Oliverin tapaan

Graavisiika Henri Alénin tapaan

Reseptit

  • Uusimmat reseptit
  • 30 minuuttia
  • Aamiainen & brunssi
  • Finnhits
  • Gluteeniton deli
  • Grillaus
  • Jauhelihakierre
  • Juomat ja smoothiet
  • Jälkiruuat
  • Kemut
  • Kevyet & salaatit
  • Kot kot
  • Lasten suosikit
  • Leivät & piirakat
  • Nuuka kokki
  • Pastatehdas
  • Pihvi & BBQ
  • Päivän katiska
  • Sokerileipuri
  • Sporttiruoka
  • Säilöntä
  • Vegebaari
  • Viikonloppubistro
  • Vegaanisia herkkuja
Glorian ruoka & viini
Tilaa Lue digilehtenä

Social links

  • Facebook
  • Instagram
Etusivu

Footer menu

  • Evästeasetukset
  • Asiakaspalvelu
  • Evästekäytännöt
  • Haavoittuvuustietojen vastuullinen ilmoittaminen
  • Käyttöehdot
  • Mediaopas
  • Tietosuoja
  • Tilaa Glorian ruoka & viini
  • Toimituksen yhteystiedot
Digital magazine image
Digital magazine logo
Lue Glorian ruoka & viini laitteella kuin laitteella missä ikinä tahdotkin.
Lue digilehtenä
Glorian ruoka & viini
Tilaa

© Sanoma Media Finland Oy

Käyttäytymiseen perustuva mainonta
Vastuullista journalismia

Main menu sidebar

  • Reseptit
  • Artikkelit
  • Reseptihaku
Glorian ruoka & viini
Tilaa Lue digilehtenä

Sivupalkin ekstravalikko

  • Toimitus
  • Palaute
  • Lue Glorian ruoka & viini digilehdet.fi:ssä
  • Tilaa Glorian ruoka & viini