Laskiaispullat
Työvaiheet
50 g hiivaa
5 dl vettä
2 munaa
2 dl sokeria
1 ½ tl suolaa
1 rkl kardemummaa
14 - 16 dl (n. 1 kg) vehnäjauhoja
150 - 200 g voita
VOITELUUN JA PINNALLE
munaa, raesokeria
TÄYTE
2 dl kermaa
1 tl sokeria
1 tl vaniljasokeria
mantelimassaa tai mansikkahilloa
Sekoita hiiva kädenlämpöiseen veteen.
Lisää munat, sokeri, mausteet ja osa jauhoista. Sekoita taikina tasaiseksi.
Alusta loput jauhot taikinaan. Lisää viimeisenä huoneenlämpöinen, pehmeä voi.
Anna taikinan kohota liinalla peitettynä vedottomassa paikassa kaksinkertaiseksi.
Leivo taikinasta pullia. Anna niiden kohota hyvin pellillä liinan alla.
Voitele pullat munalla. Ripottele pinnalle raesokeria ja/tai mantelirouhetta.
Paista pullia uunin keskitasolla 225 asteessa 10 - 12 min tai kunnes pullat ovat kauniin värisiä ja kypsiä.
Vatkaa kuohukerma vaahdoksi. Mausta sokereilla.
Halkaise jäähtyneet pullat. Täytä ne mantelimassalla tai mansikkahillolla sekä kermavaahdolla. Halutessa lopuksi pintaan tomusokeri.