Ruusuomenapulla
Työvaiheet
Pullataikina:
1,000 kg vettä
0,075 kg maitojauhetta
0,025 kg suolaa
0,400 kg sokeria
0,200 kg hiivaa
0,200 kg munia
0,015 kg kardemummaa
0,500 kg voita
2,700 kg vehnäjauhoja
Täyte:
0,884 kg vaniljakreemitäytettä
1,000 kg vettä
0,340 kg vaniljakreemijauhetta
Täyte:
1,020 kg omenaa viipaleina
Kanelisokeri:
0,090 kg sokeria
0,012 kg jauhettua kanelia
Valmistusohje:
Sekoita taikina aineet ja vaivaa taikinaksi 10-15 min. Anna taikinan levätä 15 min. Kauli pullataikina 2,5 mm:n vahvuiseksi matoksi. Leikkaa matto 6 x 25 cm:n paloiksi. Pursota palojen keskelle pituussuuntaan vaniljakreemiraita. Lado omenaviipaleet palojen yläreunaan riviin. Taita taikina omenoiden päälle siten, että omenaviipaleet jäävät näkyviin. Kierrä palat rullalle ja aseta kapseleihin siten, että omenat jäävät yläpuolelle ruusuksi. Nostata pullat n.30 min nostauskaapissa. Voitele nousseet pullat kananmunalla ja ripottele pinnalle kanelisokeria. Paista pullat 210°C:ssa uunissa noin 12-15 min.