Mausteinen kylmämarinoitu tofu sopii sellaisenaan osaksi aasialaista illallista, joka koostetaan pienistä annoksista. Se sopii erinomaisesti myös riisin kanssa tarjottavaksi erilaisiin kulhoruokiin.
Poketofu eli aasialaisittain seesamiöljyssä, soijassa ja chilikastikkeessa marinoitu kiinteä tofu on täydellinen proteiinilisä erilaisiin kulhoruokiin.
Tofu kuivataan huolella, mutta sitä ei kypsennetä. Tofu revitään sopiviksi suupaloiksi kulhoon ja sen päälle kaadetaan ihanalta tuoksuva voimakas marinadi. Tofun saa antaa marinoitua useamman tunnin ajan ja sitä kannattaa välillä sekoitella, jotta maut varmasti tarttuvat ja tasaantuvat.
Poketofu sopii ihanasti japanilaiseen riisikulhoon, jossa on tofun lisäksi reilusti kasviksia. Tofu sopii myös osaksi aasialaista napostelupöytää, johon kootaan erilaisia pikkuannoksia jaettavaksi.
Poketofu
Ainekset
Työvaiheet
-
Kääräise tofu keittiöpyyhkeeseen lautaselle ja laita päälle kevyt paino. Valuta 30 min.
-
Kuori ja hienonna valkosipulinkynnet. Purista limettimehu. Sekoita valkosipulit, soija, siirappi, mirin, limettimehu, gochujang ja seesamiöljy kulhossa tai lasipurkissa.
-
Revi tofu ronskeiksi paloiksi ja laita marinadiin. Anna maustua peitettynä jääkaapissa vähintään 2 tuntia.
-
Viimeistele seesaminsiemenillä, viipaloidulla chilillä ja korianterilla.
Milloinkoham Suomessa ymmäretään, että tofun pitäisi maistua tofulle ja sen makua pitäisi korkeintaan korostaa riippuen ruuasta esim. Soijalla, bonitolla, inkiväärillä tms. Kuitenkin niin, että tofun maku on se tärkein siinä annoksessa. näin ainakin, jos halutaan tehdä japanilaisittain tofua. No suurin osa Suomessa myytävistä tofuista on ala-arvoista ja niistä puuttuu se oikea soijan umaminen maku. Yhdessä kaupparyhmän luomu tofussa on saatu tätä makua hieman esille, mutta valitettavasti sekään ei ole pehmeää tofua, kuten ei ole yksikään ns. Tuoretofuista Suomessa.