Kaupallinen yhteistyö
Knorr on lisännyt 21 reseptiä.
Linkitetty 16 keittokirjaan.
Knorr

Tämä rustiikkinen amuse bouche on yhdistelmä ranskalaisia maalaismakuja. Ankankoipipalat portviinillä maustetussa hyytelössä rapean maalaisleivän kanssa ovat mieleenpainuva herkku tunnelmallisessa juhlapöydässä.

Annoksia
36 palaa
Valmistusaika
45 minuuttia + hyydyttäminen

Ankkaterriini amuse bouche

Ainekset

4
liivatelehteä
3 1/2
dl
vettä
1
Knorr ”Fond du Chef” kanaliemi -annosfondi
1/2
tl
suolaa
1/2
dl
portviiniä
1
punasipuli
tuoretta timjamia
1
ankankoipi confit -säilyke (kaksi koipea)
vaaleaa maalaisleipää
oliiviöljyä
1
valkosipulinkynsi
karpalohilloa
200
g
karpaloita (tuoreita tai pakasteesta)

Työvaiheet

  • Laita liivatelehdet likoamaan kylmään veteen. Keitä vesi ja liuota joukkoon annosfondi. Lisää joukkoon suola ja portviini. Anna kiehahtaa. Liuota joukkoon liivatelehdet ja jätä liemi kattilaan jäähtymään.
  • Leikkaa punasipuli kuutioiksi ja hienonna noin 1 dl timjamia. Nosta ankankoivet purkista ja poista nahka sekä rasvakerros. Poista luut ja hienonna liha rouheiksi paloiksi. Sekoita sipuli, timjami ja lihapalat kulhossa. 
  • Vuoraa vuoka (15 x 25 cm) muovikelmulla tasaisesti ja kaada seos vuokaan. Kaada päälle kädenlämpöinen liemi niin, että ankkaseos juuri ja juuri peittyy liemeen. Ripottele päälle timjamin lehtiä. Laita jääkaappiin jähmettymään yön yli tai vähintään 8 tunniksi.
  • Leikkaa leipä paloiksi. Kuumenna pannulla oliiviöljyä ja lisää valkosipulinkynsi. Paahda leivät pannulla kullanruskeiksi ja rapeiksi. 
  • Leikkaa jähmettynyt terriini paloiksi ja aseta jäähtyneiden leipäpalojen päälle. Tiputa päälle nokare karpalohilloa. Koristele karpaloilla ja timjamilla. 
     

Kommentit (0)

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 1824 reseptiä.
Linkitetty 2 keittokirjaan.
OHJE Anu Brask KUVA Panu Pälviä

Mozzarellalla gratinoitu tomaattinen simpukkavuoka on ruokatoimittaja Anu Braskin matkamuisto Sloveniasta. Ihanaa ruuassa on paitsi maku, myös helppous. Ainekset kypsyvät nimittäin yhdessä vuoassa kuplivan kuumaksi herkuksi.

Annoksia
4
Valmistusaika
30 min
Vaikeustaso
Helppo

Nopea simpukka-mozzarellavuoka

Ainekset

1
pkt (450 g)
sinisimpukoita (pakaste esim. Pirkka)
1
tlk (400 ml)
kuorittuja säilyketomaatteja
½
dl
oliiviöljyä
1
tl
kuivattua tilliä
1
tl
suolaa
¼
tl
mustapippuria myllystä
2
kpl (à 125 g)
mozzarella di bufalaa
Persiljaöljy
1
ruukku
lehtipersiljaa
4
valkosipulinkynttä
1
dl
oliiviöljyä
½
tl
suolaa
Lisäksi
maalaisleipää

Työvaiheet

  1. Tee ensin persiljaöljy. Hienonna persilja. Kuori ja hienonna valkosipulit. Yhdistä ne ja 1 dl oliiviöljyä kulhossa. Mausta suolalla. Laita jääkaappiin maustumaan siksi aikaa, kun simpukat valmistuvat.
  2. Kuumenna uuni 250 asteeseen. Laita jäiset simpukat siivilään ja huuhtele kylmällä vedellä.
  3. Yhdistä säilyketomaatit, ½ dl oliiviöljyä ja mausteet laakeassa, korkeareunaisessa uunivuoassa. Painele muutama tomaatti haarukalla soseeksi, jätä loput kokonaisiksi. Kypsennä uunissa 15 minuuttia, kunnes seos on kuplivan kiehuvaa.
  4. Ota vuoka uunista, lisää simpukat ja revi juusto isoiksi paloiksi päälle. Kypsennä vielä 10 minuuttia.
  5. Lusikoi kuuman ruuan päälle reilusti persiljaöljyä ja tarjoa ruoka rapean maalaisleivän kanssa.

Kommentit (0)

Me Naiset on lisännyt 889 reseptiä.
Linkitetty 7 keittokirjaan.
Ohje Riikka Väliahde Kuva Tuomas Kolehmainen

Pannukakku leivotaan piimään ja maustetaan olutmailtailla ja siirapilla. Saaristolaisleivältä makuja lainaava pannari saa päälleen katkarapuskagenia.

Annoksia
36 palaa
Valmistusaika
1 t
Vaikeustaso
Helppo

Saaristolaispannari katkaraputäytteellä

Ainekset

4
munaa
1
l
piimää
5
dl
täysjyvävehnäjauhoja
1
dl
olutmaltaita
1
tl
suolaa
1
dl
sulatettua voita
Katkaraputäyte
2
prk
smetanaa
350
g
katkarapuja
1
sitruuna
1
tl
suolaa
½
dl
kaviart -merilevämätiä
tuoretta tilliä

Työvaiheet

  1. Kuumenna uuni 250-asteiseksi. Riko munat kulhoon. Vatkaa niiden rakenne rikki. Lisää noin kolmasosa piimästä. Lisää siirappi, jauhot, olutmaltaat ja suola. Sekoita. Lisää loput piimästä. Sulata voi ja sekoita se taikinan joukkoon.
  2. Vuoraa pelti leivinpaperilla ja kaada taikina pellille. Paista uunin keskiosassa ensin 15 minuuttia, alenna lämpö 200 asteeseen ja paista vielä toiset 15 minuuttia.
  3. Anna pannarin jäähtyä hetki. Sulata sillä välin katkaravut siivilässä kylmän juoksevan veden alla. Purista niistä vesi pois. Raasta sitruunasta keltainen kuoriosa talteen.
  4. Kumoa smetanarasiat kulhoon. Sekoita joukkoon suola, ruokalusikallinen sitruunamehua ja katkaravut. Levitä smetana pannarin päälle.  Koristele sitruunankuorella, tillillä ja kaviartilla.

Kommentit (0)

Me Naiset on lisännyt 889 reseptiä.
Linkitetty 27 keittokirjaan.
Ohje Riikka Väliahde Kuva Tuomas Kolehmainen

Koko pellin kokoinen sinihomejuustopiirakka on varma juhlahitti. Leikkaa piirakka pieneksi neliöiksi ja viimeistele palat makeilla viikunoilla tai päärynäsiivuilla.

Annoksia
36 palaa
Valmistusaika
20 min + paisto 30 min
Vaikeustaso
Helppo

Sinihomejuustopeltipiirakka

Ainekset

800
g
suolaista piirakkataikinaa
500
g
sinihomejuustoa
400
g
maustamatonta tuorejuustoa
2
dl
kermaa
2
tl
mustapippuria, jauhettuna myllystä
4
munaa
Lisäksi
8
viikunaa
timjamiruukku
juoksevaa hunajaa

Työvaiheet

  1. Sulata pakastetaikinat. Asettele taikinalevyt leivinpaperilla vuoratulle pellille ja painele taikinat yhtenäiseksi koko pellin kokoiseksi piirakkapohjaksi. Pistele haarukalla levyyn painaumia. Kuumenna uuni 200-asteiseksi.
  2. Murusta sinihomejuusto kulhoon, lisää joukkoon tuorejuusto ja kerma. Sekoita tasaiseksi nuolijalla. Lisää mustapippuri. Riko munat joukkoon ja sekoita hyvin. Kaada seos pohjan päälle. Paista 25 minuuttia, kunnes täyte on hyytynyt ja saanut aavistuksen väriä pintaansa. Anna piirakan jäähtyä huoneenlämpöiseksi.
  3. Lohko viikunat tai siivuta ne kiekoiksi. Leikkaa timjamista oksia. Leikkaa piirakka ruuduiksi ja aseta jokaisen ruudun päälle viikunasiivu, timjamioksa ja valuta vielä vähän hunajaa.

Kommentit (1)

Kookosmaito

Taatelikakun olen monet vuodet tehnyt niin että vaihdan veden tilalle kookosmaidon,tulee taivaallisen hyvä ja suussa sulava kakku

Me Naiset on lisännyt 889 reseptiä.
Linkitetty 22 keittokirjaan.
Ohje Riikka Väliahde Kuva Tuomas Kolehmainen

Aperol ei ole vain kesäjuoma vaan sen voi kuumentaa glögiksi.

Annoksia
4
Valmistusaika
15 min
Vaikeustaso
Helppo

Aperol-glögi

Ainekset

2
appelsiinia
4
dl
puolimakeaa valkoviiniä
4
dl
aperolia
1
ps
glögimausteita

Työvaiheet

  1. Pese appelsiinit huolellisesti. Irrota toisesta appelsiinista kuorimaveitselläkuoren oranssi kerros. Laita kuorisiivut kattilaan. Puolita appelsiini ja purista mehu kattilaan. Leikkaa toinen appelsiini renkaiksi.
  2. Mittaa kattilaan myös viini ja Aperol. Lisää glögimausteet. Kuumenna miedolla lämmöllä hitaasti, jotta mausteet ehtivät uuttua. Juoma on valmis, kun se höyryää.
  3. Kaada juoma kuppeihin ja koristele appelsiinisiivuilla.

Kommentit (0)