Kaupallinen yhteistyö
Knorr on lisännyt 21 reseptiä.
Linkitetty 16 keittokirjaan.
Knorr

Tämä rustiikkinen amuse bouche on yhdistelmä ranskalaisia maalaismakuja. Ankankoipipalat portviinillä maustetussa hyytelössä rapean maalaisleivän kanssa ovat mieleenpainuva herkku tunnelmallisessa juhlapöydässä.

Annoksia
36 palaa
Valmistusaika
45 minuuttia + hyydyttäminen

Ankkaterriini amuse bouche

Ainekset

4
liivatelehteä
3 1/2
dl
vettä
1
Knorr ”Fond du Chef” kanaliemi -annosfondi
1/2
tl
suolaa
1/2
dl
portviiniä
1
punasipuli
tuoretta timjamia
1
ankankoipi confit -säilyke (kaksi koipea)
vaaleaa maalaisleipää
oliiviöljyä
1
valkosipulinkynsi
karpalohilloa
200
g
karpaloita (tuoreita tai pakasteesta)

Työvaiheet

  • Laita liivatelehdet likoamaan kylmään veteen. Keitä vesi ja liuota joukkoon annosfondi. Lisää joukkoon suola ja portviini. Anna kiehahtaa. Liuota joukkoon liivatelehdet ja jätä liemi kattilaan jäähtymään.
  • Leikkaa punasipuli kuutioiksi ja hienonna noin 1 dl timjamia. Nosta ankankoivet purkista ja poista nahka sekä rasvakerros. Poista luut ja hienonna liha rouheiksi paloiksi. Sekoita sipuli, timjami ja lihapalat kulhossa. 
  • Vuoraa vuoka (15 x 25 cm) muovikelmulla tasaisesti ja kaada seos vuokaan. Kaada päälle kädenlämpöinen liemi niin, että ankkaseos juuri ja juuri peittyy liemeen. Ripottele päälle timjamin lehtiä. Laita jääkaappiin jähmettymään yön yli tai vähintään 8 tunniksi.
  • Leikkaa leipä paloiksi. Kuumenna pannulla oliiviöljyä ja lisää valkosipulinkynsi. Paahda leivät pannulla kullanruskeiksi ja rapeiksi. 
  • Leikkaa jähmettynyt terriini paloiksi ja aseta jäähtyneiden leipäpalojen päälle. Tiputa päälle nokare karpalohilloa. Koristele karpaloilla ja timjamilla. 
     

Kommentit (0)

Kaisu P. on lisännyt 167 reseptiä.
Linkitetty 5 keittokirjaan.
Annoksia
4
Vaikeustaso
Kohtalainen

Minipavlovat

Ainekset

2
Kpl
Valkuainen
100
g
Sokeri
Täyte:
Vaniljajäätelöä
Metsämarjoja

Työvaiheet

Kuumenna uuni 110 asteeseen ja vuoraa uunipelti leivinpaperilla.

Vaahdota valkuaisia sähkövatkaimella, kunnes vaahtoon alkaa muodostua huippuja mutta se ei ole vielä kovaa.

Sekoita valkuaisvaahdon joukkoon sokeri neljässä osassa ja vatkaa huolellisesti jokaisen lisäyksen jälkeen. Vatkaa, kunnes valkuaissokerivaahto on paksua ja kiiltävää, ainakin 5 minuuttia.

Pursota tai lusikoi leivinpaperillen n.8 ympyränmuotoista marenkia.

Paista 20–25 minuuttia, tai kun-nes marengit ovat pinnalta rapeita. Laita uuni pois päältä, avaa uunin luukku ja anna marenkien jäähtyä ja kuivua jälkilämmössä noin tunti.

Täytä jäähtyneet marengit vaniljajäätelöllä ja metsämarjoilla.

Kommentit (0)

Kaisu P. on lisännyt 167 reseptiä.
Linkitetty 2 keittokirjaan.
Annoksia
4 annosta
Vaikeustaso
Kohtalainen

Ananassalsa lohi

Ainekset

Uunilohi
800
g
Ruodotonta lohifileetä
1
Kpl
Linen kuori +mehu
Merisuolaa
Ananassalsa
1/2
Kpl
Ananas
1
Kpl
Suippopaprika (punainen)
1/2
Kpl
Punasipuli
1
Kpl
Valkosipulin kynsi
1
Kpl
Mieto punainen chili
2
Rkl
Lime mehua
1/4
Tl
Suola

Työvaiheet

UUNILOHI
Laita lohifilee nahka alaspäin pellille leivinpaperin päälle.
Hiero suolaa kauttaaltaan kalan pinnalle ja anna suolan imeytyä huoneenlämmössä noin 10 minuuttia.
Kuumenna uuni 150 asteeseen.
Huuhdo lime ja raasta sen kuori, purista mehu. Ripottele kalan pinnalle limen kuori ja mehu. Työnnä lämpömittarin anturi fileen paksuimpaan kohtaan ja aseta sisälämpötilaksi 42–55 astetta.
Kypsennä uunilohta uunin keskitasossa 15–25 minuuttia, kunnes haluttu sisälämpötila on saavutettu. Kirjolohifilee kypsyy paksua lohifileetä nopeammin.

ANANASSALSA
Kuori ananas ja leikkaa hedelmäliha kuutioiksi. Kuutioi myös paprika. Hienonna kuorittu punasipuli ja valkosipulinkynsi. Poista siemenet chilistä ja hienonna se.
Sekoita kaikki ainekset keskenään.

Kaada ananassalsa kypsän uunilohen päälle. Koristele haluamallasi tavalla. Tarjoa esim. uusienperunoiden kanssa.

Kommentit (0)

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 1742 reseptiä.
Linkitetty 14 keittokirjaan.
OHJE Raisa Laine KUVA Tuomas Kolehmainen

Täytekakun muotoon tehty porkkanakakku maustetaan seljankukalla ja sitruunalla. Koristeluun käytetään ihanan makeita nektariineja.

Annoksia
12-15 palaa
Valmistusaika
45 min + kypsennys 1 t + jäähdytys 2 t
Vaikeustaso
Kohtalainen

Seljankukka-porkkanakakku

Ainekset

3
dl
vehnäjauhoja
2
tl
leivinjauhetta
1
dl
hasselpähkinärouhetta
100
g
voita sulatettuna
2
dl
porkkanaraastetta
1
sitruunan kuoriraaste
3
kananmunaa
2
dl
sokeria
1
dl
muscovadosokeria
Kiisselitäyte
2
keltuaista
1
dl
seljankukkamehua
1
dl
sokeria
1
dl
vettä
1
dl
sitruunamehua
1
rkl
perunajauhoja
2
dl
vispikermaa
Lisäksi
voita ja vehnäjauhoja vuokaan
1,5
dl
seljankukkamehua
3
nektariinia koristeluun

Työvaiheet

  1.  Laita uuni lämpenemään 175 asteeseen. Voitele ja jauhota kakkuvuoka (Ø 22 cm).

  2. Yhdistä vehnäjauhot, leivinjauhe ja pähkinärouhe kulhossa. Sulata voi kattilassa. Raasta porkkanat ja sitruunan kuori.

  3.  Vatkaa munat ja sokerit kuohkeaksi vaahdoksi.

  4.  Lisää kuivat aineet, voisula sekä porkkana- ja sitruunankuoriraaste muna-sokerivaahtoon. Kääntele taikina varovasti tasaiseksi ja kaada vuokaan. Kypsennä uunissa 45 min–1 t. Anna kakun jäähtyä hetki vuoassaan ennen kumoamista.

  5. Tee täyte. Mittaa kattilaan kaikki muut täytteen ainekset paitsi kerma. Keitä hiljalleen koko ajan sekoittaen, kunnes seos sakenee kiisselimäiseksi. Jäähdytä ja siirrä jääkaappiin kylmenemään.

  6. Juuri ennen täyttämistä: vatkaa kerma kiinteäksi vaahdoksi. Kääntele vaahto kylmän sitruuna-seljankukkakiisselin sekaan.

  7. Leikkaa kakkupohja kolmeen osaan. Kostuta pohjalevy seljankukkamehulla ja lusikoi noin 1/4 täytteestä pohjalle. Laita keskimmäinen kakkulevy täytteen päälle, kostuta ja lusikoi taas 1/4 täytteestä pohjalle. Laita kolmas kakkulevy kanneksi ja kostuta se lopulla mehulla.

  8. Kuorruta kakku lopulla täytteellä rennosti lastalla käännellen. Kakku saa jäädä pinnalta ja reunoilta läpikuultavaksi. Viipaloi nektariinit ja koristele kakun pinta.

Vinkki! Reseptit on laadittu kolmikerroksiselle kakulle. Jos haluat nelikerroksisen kakun, tee 1 ½-kertainen taikina ja paista kakkupohjat kahdessa vuoassa (Ø 22 cm). Täytä kakut jo edellisenä päivänä jolloin ne ehtivät rauhassa vetäytyä ja ovat helpommin leikattavissa.

Kommentit (0)

Me Naiset on lisännyt 853 reseptiä.
Linkitetty 13 keittokirjaan.
OHJE Riikka Väliahde KUVA Mikko Hannula

Roseeviini värjää risoton kauniin pinkiksi. Raperperi tuo suolaiseen ruokaan sopivaa hapokkuutta.

Annoksia
4
Valmistusaika
30 min

Raparperi-roseerisotto

Ainekset

2
salottisipulit
2
raparperinvartta
3
dl
risottoriisiä
1
dl
roseeviiniä
1
dl
parmesan-raastetta
Paistamiseen
öljyä

Työvaiheet

  1.  Kuori ja hienonna sipuli. Huuhdo ja leikkaa raparperinvarret pätkiksi.
  2.  Kuumenna öljy pannulla keskilämmöllä. Kuullota sipuleita, kunnes ne ovat läpikuultavia. Lisää pannulle raparperit ja riisi. Kuullota vielä muutama minuutti.
  3. Kaada viini pannulle ja anna sen imeytyä riisiin. Lisää vettä noin desi kerrallaan ja anna risoton kiehua matalalla lämmöllä sekoitellen.
  4. Kun riisi on juuri ja juuri kypsää, lisää parmesaani. Lisää suolaa tarvittaessa.

Kommentit (0)