Laura Kaapro on lisännyt 6 reseptiä.
Linkitetty 45 keittokirjaan.

Brookie on alta brownie ja päältä cookie.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
12–16
Valmistusaika
45 min.
Vaikeustaso
Kohtalainen

Brookies

Ainekset

Brownie-taikina:
115
g
voita
150
g
tummaa suklaata (70 %)
2
dl
sokeria
1/2
dl
fariinisokeria
3
kpl
kananmunia
2
dl
vehnäjauhoja
1
rkl
kaakaojauhetta
1/2
tl
suolaa
Cookie-taikina:
115
g
huoneenlämpöistä voita
1
dl
sokeria
1
dl
fariinisokeria
1
kpl
kananmuna
1
kpl
keltuainen
2
dl
vehnäjauhoja
1
tl
leivinjauhetta
150
g
keskitummaa suklaata (44%)
Tarjoiluun:
1
l
vaniljajäätelöä

Työvaiheet

Valmista brownie-taikina. Sulata voi ja suklaa mikrossa tai vesihauteessa. Vatkaa joukkoon sokeri ja fariinisokeri. Anna jäähtyä huoneenlämpöiseksi.

Vatkaa joukkoon kananmunat.

Sekoita keskenään vehnäjauhot, kaakaojauhe ja suola. Siivilöi ne suklaaseokseen ja kääntele taikina tasaiseksi.

 

Vuoraa noin 22 x 22 cm:n kokoinen neliön tai suorakaiteen muotoinen kakkuvuoka tai uunivuoka leivinpaperilla. Saat leivinpaperin asettumaan vuokaan paremmin, kun rypistät sen palloksi, kastelet vedellä, rypistelet vielä hetken ja sitten avaat.

Kaada brownie-taikina vuokaan leivinpaperin päälle ja laita vuoka jääkaappiin noin tunniksi.

 

Valmista cookie-taikina. Vaahdota pehmeä voi ja sokerit. Lisää yksi kokonainen muna ja yksi keltuainen, ja vatkaa vielä pari minuuttia.

Sekoita kuivat aineet keskenään ja siivilöi ne voi–sokeri-seokseen. Sekoita taikinaa mahdollisimman vähän, jotta siihen ei muodostu sitkoa.

Leikkaa suklaa veitsellä pieniksi kuutioiksi. Kääntele ne lopuksi taikinan joukkoon.

Asettele cookie-taikina kahden lusikan avulla nokareiksi brownie-taikinan pinnalle. Paista 175-asteisessa uunissa noin 30 minuuttia. HUOM! Paistoaika vaihtelee valitsemasi astian ja uunisi tehon mukaan. Ala tarkkailla kakun koostumusta ja pintaväriä, kun 25 minuuttia on kulunut, ja jatka paistamista tarpeen mukaan.

Anna jäähtyä huoneenlämpöiseksi. Brookie kiinteytyy vasta jäähtyessään ja koostumuksesta tulee siten oikeanlainen: rapea päältä ja tahmea sisältä.

Nosta kakku leivinpaperin avulla vuoasta ja leikkaa 12–16 ruuduksi ohutteräisellä veitsellä. Tarjoa halutessasi vaniljajäätelön kanssa.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
LKarvinen on lisännyt 1 reseptin.
Linkitetty 3 keittokirjaan.

Sushia lounaaksi ja sokerisuolattua lohta iltapalaksi? Miksipä ei. Tämä resepti on helppo valmistaa ja se ei vie kauan aikaa. Lohi on todella herkullinen tällä tavalla valmistettuna ja tämä resepti sopii esimerkiksi alkupalaksi tai vaikkapa pieneksi iltapurtavaksi.

Käytä tuoretta norjan lohta, jonka saat suoraan paikalliselta kalatiskiltäsi. Aasialaisen vivahteen tämä resepti saa piparjuurikreemistä sekä japaninretikkasalaatista. Sokerisuolattuja lohireseptejä löytyy melko hyvin netistä, itse törmäsin yhden tälläkin palstalla kirjoittavan toiseen...

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4-6
Valmistusaika
45 min
Vaikeustaso
Helppo

Sokerisuolattua lohta

Ainekset

600
g
lohta
100
g
sokeria
100
g
suolaa
Piparjuurikreme
0,5
dl
piparjuuritahnaa
1
purkki
Ranskankermaa
suolaa
Japaninretikkasalaatti
1
kpl
japaninretikka
2
rkl
oliiviöljyä
1
kpl
sitruuna
2
rkl
viinietikka
suolaa

Työvaiheet

Leikkaa lohifilee graavilohen tyyliin hiuksenhienoiksi ja ohuiksi paloiksi ja aseta sopivan kokoiseen astiaan. Kaada suola sekä sokeri erilliseen astiaan ja sekoita. Kaada tämän jälkeen lohipalojen päälle. Marinoi lohipaloja noin 30 minuutin ajan ja kuivaa palat.

Valmista piparjuurikreemi vatkaamalla ranskankerma kuohkeaksi ja sekoita kulhoon lisäksi piparjuuritahna ja suolaa. Muista tässä välissä tarkistaa maku, se on olennaista! Voit halutessasi lisätä sokeria tai suolaa oman makusi mukaan.

Valmista japaninretikkasalaatti kuorimalla salaatti ja raasta se sen jälkeen raastimella. Tämän jälkeen lisää sekoita mukaan öljy, puristettu sitruuna sekä viinietikka. Lisää hieman suolaa ja tarkista maku.

Asettele lohipalat tyylikkäästi lautaselle salaatin sekä piparjuurikremen kanssa.

Kommentit (0)

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 2025 reseptiä.
Linkitetty 37 keittokirjaan.
Ohje Krista Kupariharju Kuva Panu Pälviä

Mehevän mustikkapiirakan salaisuus? Taikinaan vatkattu mantelimassa! Jauhoja tarvitaan vain vähän, koska piirakka on parhaimmillaan herkullisen kosteana. 

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
8
Valmistusaika
50 MIN
Vaikeustaso
Helppo

Mustikka-mantelipiirakka

Ainekset

150
g
huoneenlämpöistä mantelimassaa
1 1/2
dl
sokeria
3
kananmunaa
1
luomusitruuna (kuori)
1
dl
kermaa
100
g
voita
1
dl
vehnäjauhoja
2
dl
mustikoita
Inkiväärijogurtti
1
rkl
tuoretta inkivääriä raastettuna
3
dl
turkkilaista jogurttia
1
tl
vaniljasokeria

Työvaiheet

  1. Tee ensin inkiväärijogurtti. Kuori ja raasta inkivääri hienoksi raasteeksi. Sekoita inkivääriraaste, jogurtti ja vaniljasokeri keskenään. Laita inkiväärijogurtti jääkaappiin odottamaan.
  2. Laita uuni kuumenemaan 175 asteeseen. Vatkaa mantelimassa ja sokeri yhteen sähkövatkaimella. Lisää kananmunat yksitellen voimakkaasti vatkaten. Raasta sitruunan keltainen kuoriosa hienoksi raasteeksi ja lisää se taikinaan.
  3. Lämmitä kermaa ja voita kattilassa, kunnes voi sulaa. Siivilöi jauhot joukkoon. Kääntele seos varovasti taikinan joukkoon. Kaada taikina piirakkavuokaan (noin 20 cm x 30 cm) vuorotellen mustikoiden kanssa. Kypsennä uunin alatasolla noin 35 minuuttia. Piirakka saa jäädä kosteaksi.
  4. Koristele piirakka mustikoilla. Tarjoa inkiväärijogurtin kanssa.

Kommentit (0)

Sormisyötävä on lisännyt 2 reseptiä.
Linkitetty 7 keittokirjaan.

No nyt on aikaista, mutta alkoi jotenkin tehdä mieli talvisia/jouluisia herkkuja jo nyt kun grilli ollut kuumana käytännössä koko kesän. Lohihan sopii erinomaisesti yhteen eri asioiden kanssa, joulupöydässähän se on ainakin meillä kestosuosikki. Tätä reseptiä voi hyödyntää jo nyt sillä se ei ole...

Lohi on varmaankin suomalaisten suosikki kalaruoka, ja se taipuu moneen. Kaivaten jo joulua näin sateen ja tuulen keskellä, löysin tunnetun sivuston Rosan resepteistä jo jouluisia vaihtoehtoja joita jo meidän perheessä hyödynnettiin viime vuonna. Tässä linkki jos haluaa jo räväyttää ja kokeilla...

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
60 min
Vaikeustaso
Helppo

Jouluruoka

Ainekset

3
kpl
keitetty kananmuna
12
kpl
keitettyjä uusia perunoita
300
g
paistettua lohta tai graavilohta
1-2
kpl
salaatti+rucola
1
kpl
punasipuli
12
kpl
kirsikkatomaatteja

Työvaiheet

Keitä kananmunia 10 minuutin ajan. Jäähdytä hetki, kuori, ja leikkaa puoliksi.

Paista lohta muutaman minuutin ajan molemmilta puolilta ja mausta suolalla sekä mustapippurilla ja leikkaa paloiksi. Käyttäessäsi graavilohta valmista se jo noin 30 minuuttia ennen salaatin tekoa.

Pese salaatti/rucola huolellisesti ja kuivata. Aseta suureen kulhoon salaatti ja leikkaa kirsikkatomaatit puoliksi. Leikkaa punasipuli rinkuloiksi ja lisää salaattiin. Kuori avokado ja ja leikkaa siitä viipaleita salaatin päälle. Lopuksi lisää viel'ä lohi ja hieman oliiviöljyä ja sekoita varovaisesti.

Kommentit (0)

Me Naiset on lisännyt 1003 reseptiä.
Linkitetty 2 keittokirjaan.
OHJE Riikka Väliahde KUVA Panu Pälviä

Ranskalainen klassikkopiirakka tarte tatin tehdään yleensä omenoista. Nyt lavalle astuvat viinirypäleet raikuvien aplodien saattelemana.

Käytä tarte tatinissa valurautaista paistin pannua, jonka saa laittaa myös uuniin.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
10
Valmistusaika
20 minuuttia + paistoaika 30 minuuttia

Viinirypäle -tarte tatin

Ainekset

1
iso lehtitaikinalevy (esim. Myllyn paras)
500
g
tummia rypäleitä
50
g
voita
1
dl
hillosokeria
100
g
sinihomejuustoa

Työvaiheet

  1. Ota taikina sulamaan hyvissä ajoin.
  2. Irrota rypäleet rangasta. Huuhtele ne hyvin ja jätä siivilään valumaan.
  3. Kuumenna uuni 200 asteeseen. Voitele kahvallinen valurautapannu voilla ja lisää sokeri. Sulata voi ja sokeri pannulla. Nosta pannu hellalta. Levitä rypäleet pannulle ja nosta taikinalevy päälle. Leikkaa saksilla reunojen yli tuleva taikina. Pistele taikinaan haarukalla reikiä.
  4. Paista piirasta uunissa 30 minuuttia. Anna jäähtyä hetki ja kumoa tarjoilulautaselle. Murustele päälle sinihome juustoa.

Kommentit (0)