Me Naiset on lisännyt 1471 reseptiä.
Linkitetty 79 keittokirjaan.
Ohje: Riikka Väliade Kuva: Panu Pälviä

Ihanat uunibanaanit yhdistävät lämmintä ja kylmää sekä suolaista ja makeaa. Anna banaanien kuorien paahtua uunissa mustiksi asti. Pehmeä banaani on helppo lusikoida suoraan kuoresta.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
15 min

Crème brûlée -banaanit

Ainekset

4
banaania
2
cm:n
inkivääripala
4
rkl
fariinisokeria
½-1
dl
suolapähkinöitä
½
l
vaniljajäätelöä

Työvaiheet

  1. Kuumenna uunin grillivastukset mahdollisimman kuumiksi. Puolita banaanit pituussuunnassa. Raasta inkivääri. Rouhi suolapähkinät.
  2. Levittele inkivääriraaste banaaneille. Ripottele sokeri tasaisesti kaikkialle banaanien leikkuupinnoille. Nosta uunivuokaan ilman leivinpaperia. Paahda grillivastuksien alla noin 5 minuuttia, kunnes sokeri on sulanut ja paahtunut. Vahdi koko ajan, ettei sokeri pala.
  3. osta banaanit lautasille. Lusikoi päälle jäätelöä ja ripottele suolapähkinöitä.

Kommentit (0)

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Hildu on lisännyt 29 reseptiä.
Linkitetty 4 keittokirjaan.

Ihanan kylmän raikas, helppo sekä hyvä terveellinen jälkiruoka tai välipala, varsinkin helteisinä päivinä.
Raejuusto on hyvä proteiinilisä, mutta ei välttämätön. Myös on herkullinen tietysti tuoreilla marjoilla ja niitähän voi myös lisätä viiliherkun päälle.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
Yhdelle tai useammalle
Valmistusaika
Valmiiseen viiliin tehtynä n. 5 -10 min
Vaikeustaso
Helppo

Viileä viiliherkku

Ainekset

1
valmis viiliannos
raejuustoa sopivasti
pakastemarjoja esim. mustikkaa, mansikkaa, vadelmia

Työvaiheet

Voit tehdä kotona viiliä annosmaljoihin itse, siemenen saat kaupan valmiista viilipurkista.
Laita kaksi teelusikallista viiliä pieneen jälkiruokakulhoon ja siihen mieleistäsi maitoa, tavallista, Hyla tai laktoositonta maitojuomaa, silloin myös siemenviilin pitää olla laktoositonta. Älä käytä rasvatonta maitoa, koska sillä ei onnistu viili niin hyvin. Anna sen olla huoneen lämmössä vuorokausi ja jos ei tule syötyä säilyy jääkaapissa kansi kulhon päällä jonkun aikaa.

Lisää hiukan ennen, kun aiot syödä viilin, raejuustoa ja pakasteiset marjat, niin ne hetken saavat sulata viilissä, jos et halua ihan jäisinä syödä niitä viilin ja raejuuston kanssa.

Kommentit (0)

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 2923 reseptiä.
Linkitetty 45 keittokirjaan.
OHJE Minna Rautio-Pakaste KUVA Panu Pälviä

Kuumat perunat imaisevat itseensä yrttisen kastikkeen maut. Jos maltat, anna salaatin vetäytyä huoneenlämmössä 30 minuuttia ennen tarjoamista.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
25 min
Vaikeustaso
Helppo

Kuningasperunasalaatti

Ainekset

800
g
pieniä kiinteitä perunoita (esim. siikli)
2–4
kananmunaa
2
dl
herneitä (pakaste)
1
ps (50 g)
kuorettomia suolaamattomia pistaaseja
2
valkosipulinkynttä
1
ruukku basilikaa
1
ruukku lehtipersiljaa
1
ruukku minttua
rkl
oliiviöljyä
1
tl
valkoviinietikkaa
25
g
parmesaania
tl
sormisuolaa
¼
tl
mustapippuria

Työvaiheet

  1. Pese perunat ja keitä ne kuorineen napakan kypsiksi, 15–20 minuuttia. Keitä kananmunia 8 minuuttia. Jäähdytä munat, kuori ja leikkaa puoliksi.

  2. Kiehauta herneet kiehuvassa vedessä, valuta ja jäähdytä. Paahda pistaasit pannulla ja rouhi ne veitsellä.

  3. Hienonna valkosipulinkynnet ja yrtit, laita ne tarjoilukulhoon. Säästä muutama yrtinoksa koristelua varten.

  4. Laita öljy, etikka, herneet ja pistaasit kulhoon. Raasta parmesaani ja sekoita se kulhossa muiden aineiden kanssa.

  5. Valuta perunat ja leikkaa ne puoliksi. Laita perunat kulhoon. Painele ne varovasti lusikalla litteiksi ja kääntele kauttaaltaan yrttiseoksessa. Mausta suolalla ja pippurilla.

  6. Lisää lopuksi kananmunat ja koristele yrteillä.

Kommentit (2)

Vierailija

Kuinka paljon oliiviöljyä tulee? 2.5 dl? rkl?

TuuliSoppa365
Seuraa 
Liittynyt7.2.2022

Hei! Kiitos huomiosta, määrä on korjattu ohjeeseen. Öljyä tarvitaan 2,5 rkl.

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 2923 reseptiä.
Linkitetty 4 keittokirjaan.
OHJE Minna Rautio-Pakaste KUVA Panu Pälviä ja Elina Simonen

Sicapelle-ravintolan versio suolaisesta japanilaisesta vanukkaasta saa makunystyrät hyrräämään onnesta. Annos koostuu grillatuista simpukoista, herkullisesta liemestä sekä hyydytetystä munakerroksesta.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
1 t 50 + jäähdyttäminen 1 t
Vaikeustaso
Vaikea

Sicapellen simpukkachawanmushi

Ainekset

KOMBUVESI
1
l
vettä
2
(50 g)
isoa arkkia kombu-merilevää
CHAWANMUSHI
dl
kananmunia
dl
kombuvettä
1
tl
hienoa merisuolaa
KERMAINEN CURRY-SIMPUKKALIEMI
1
kg
sinisimpukoita
1
dl
kuivaa valkoviiniä
1
tl
rypsiöljyä
1
tl
Madras curry -mausteseosta
(1½
dl
simpukkalientä)
½
dl
kuohukerma
¼
tl
hienoa merisuolaa
LISÄKSI
n. 1
dl
sinisimpukan lihaa
2
tl
rypsiöljyä
¼
tl
hienoa merisuolaa

Työvaiheet

  1. Tee kombuvesi. Kuumenna vesi kattilassa 60 asteeseen, lisää kombu ja pidä lämpötila 60-asteisena tunnin ajan. Siivilöi ja jäähdytä.

  2. Sekoita chawamushin aineet sauvasekoittimella. Vältä vaahdottamista, jottei synny ilmakuplia. Siivilöi seos tiheän siivilän läpi kannuun ja jaa neljään uunin kestävään tarjoilukulhoon.

  3. Laita kelmu tiukasti jokaisen kulhon päälle. Siirrä kulhot höyrykattilan höyryosaan. Peitä kannella ja kypsennä höyryssä 30 minuuttia, kunnes chawanmushi on täysin hyytynyt. Pidä lämpimänä tarjoamiseen asti.

  4. Harjaa simpukat puhtaiksi juuresharjalla ja leikkaa ”parrat” pois saksilla. Heitä rikkinäiset simpukat pois. Napauta avoinna olevia simpukoita pöytää vasten. Poista ne, jotka eivät sulkeudu.

  5. Kiehauta viini kattilassa ja lisää simpukat. Laita kansi päälle ja keitä 5–8 minuuttia. Valuta simpukoiden liemi siivilän läpi kulhoon. Tarkista ettei kuoriin jää lientä. Ota simpukoiden liha talteen.

  6. Paista currya öljyssä, kunnes mauste alkaa tuoksua. Lisää 1½ desiä simpukkalientä ja kerma. Kiehauta ja lisää suola. Pidä lämpimänä.

  7. Kuumenna hiiligrilli erittäin kuumaksi. Pyörittele simpukat öljyssä ja grillaa metallisessa verkkosiivilässä nopeasti hiilien päällä. Voit myös tohottaa simpukat kaasupolttimella. Mausta suolalla.

  8. Laita lämpimät chawanmushit tarjolle. Lisää grillatut simpukat ja valuta lopuksi 2 ruokalusikallista curry-simpukkalientä jokaiseen annokseen.

Vinkki Kaikkia simpukoita ei tarvita annoksiin. Käytä loput muissa ruoissa.

Kommentit (0)

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 2923 reseptiä.
Linkitetty 6 keittokirjaan.
OHJE Albert Franch Sunyer KUVA Tuomas Kolehmainen

Parsasalsa on herkullista seuraa hauelle. Salsan ainekset kypsennetään kokonaisena, jolloin tuoreet leikkauspinnat saavat kasvikset näyttämään raikkailta. 

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4–6
Valmistusaika
1 t + yrttiöljyn valutus ja jäähdytys
Vaikeustaso
Kohtalainen

Paistettu hauki, paahdettu roomansalaatti, parsasalsa ja kermainen yrttikastike

Ainekset

1
(noin 600 g)
haukifilee (ruodottomaksi leikattu)
suolaa
valkopippuria
paistinarua sitomiseen
rypsiöljyä ja voita paistamiseen
YRTTIÖLJY
2–3
ruukkua (saksittuna 75 g) tuoreita yrttejä: persiljaa, basilikaa, korianteria, tilliä, lipstikkaa tai ruohosipulia
4
dl
rypsiöljyä
KERMAINEN YRTTIKASTIKE
1
dl (75 g)
aquafabaa (kikherneiden säilöntälientä)
3
dl (225 g)
yrttiöljyä (resepti yllä)
1
rkl
viinietikkaa
1
rkl
kylmää vettä
suolaa
PARSASALSA
1
nippu (450 g)
vihreää parsaa
1
ps (100 g)
lehtikaalia
paistamiseen 2
rkl
rypsiöljyä
1
pieni punasipuli
1
ruukku persiljaa
1
ruukku korianteria
1
sitruuna
½
dl
rypsiöljyä
suolaa
PAAHDETTU ROOMANSALAATTI
2
roomansalaattia tai sydänsalaattia
rypsiöljyä
suolaa

Työvaiheet

  1. Valmista yrttiöljy pari tuntia ennen ruoanvalmistusta. Pilko yrtit karkeasti ja laita tehosekoittimeen. Lisää rypsiöljy ja sekoita noin 5 minuuttia, kunnes seos on sileää. Astian reunojen tulee tuntua lämpimältä: lämpötilan nousu “kypsentää” yrtit, mikä estää niiden hapettumisen ja kastikkeen muuttumisen rusehtavaksi.

  2. Vuoraa siivilä puhtaalla harsokankaalla tai asettele siihen suodatinpussi niin, että se pysyy pystyssä. Valuta yrttiöljy suodattimen läpi kulhoon. Varaa valutukseen aikaa, varsinkin, jos käytät suodatinpussia.

  3. Valmista yrttikastike. Kaada aquafaba eli kikherneliemi sauvasekoittimen mentävään astiaan. Käynnistä sauvasekoitin niin, että pidät sitä astian pohjassa. Kaada hiljalleen joukkoon tarvittava määrä yrttiöljyä. Voit nostaa sauvasekoitinta muutaman kerran rauhallisesti sekoittamisen aikana. Lisää lopuksi viinietikka, vesi ja ripaus suolaa. Sekoita. Lopputuloksen tulisi muistuttaa löysää majoneesia.

  4. Valmista parsasalsa. Leikkaa parsojen puumaiset tyvet pois. Paista parsoja ja kokonaisia lehtikaalin lehtiä kuumalla pannulla öljyssä 2–3 minuuttia, kunnes ne saavat syvemmän vihreän värin ja ruskistuvat hieman. Siirrä ainekset pois pannulta. Pilko parsat pieniksi paloiksi niin, että ne säilyttävät pyöreän muotonsa. Silppua lehtikaalit (ruoteja ei tarvitse poistaa). Kuori ja hienonna punasipulit. Hienonna yrtit. Pese sitruuna, raasta sen kuori ja purista mehu. Yhdistä pilkotut kasvikset, öljy, sitruunan kuori ja mehu keskenään. Mausta suolalla ja tarkista maku.

  5. Valmista hauki. Kuumenna uuni 160 asteeseen. Levitä haukifilee työlaudalle ja ripottele sen päälle suolaa ja hieman valkopippuria. Leikkaa paistinarusta muutama pätkä valmiiksi. Rullaa haukifilee pitkittäin niin, että aloitat ohuemmalta puolelta, jossa ruodot olivat. Rullaa tiiviisti kohti toista ulkosyrjää. Lopuksi sido rullat muutamalla narunpätkällä, etteivät ne aukea paistaessa.

  6. Kuumenna paistinpannu ja lisää muutama lusikallinen rypsiöljyä pannulle. Paista haukikääröä käännellen muutama minuutti, jotta se saa väriä joka puolelle. Lisää kaksi ruokalusikallista voita pannulle, jatka paistamista 1–2 minuuttia ja valele haukikääröä samalla voisulalla.

  7. Siirrä haukikäärö uunivuokaan ja kypsennä uunissa 4–5 minuuttia. Poista naru ja leikkaa hauki annospaloiksi. Hauen tulisi olla kypsää, mutta keskeltä läpikuultavan ja mehukkaan näköistä.

  8. Leikkaa salaattikerät kahtia. Kuumenna pannu oikein kuumaksi ja lisää öljy. Asettele salaatit pannulle leikkuupinta alaspäin. Anna salaattien karamellisoitua. Tähän kuluu noin minuutti: tarkoitus on antaa salaatille väriä, mutta säilyttää rapean raikas tekstuuri. Nosta salaatit pannulta, käännä leikkuupinta ylös, leikkaa salaatit kahtia ja ripottele päälle hieman suolaa.

  9. Kokoa annokset. Lämmitä kermaista yrttikastiketta pienessä kattilassa, mutta älä anna kastikkeen kuumentua, jottei se juoksetu. Laita kaksi lusikallista kastiketta kullekin lautaselle. Nosta paahdettu salaatti toiselle puolelle lautasta ja lusikoi sen päälle reilusti parsasalsaa. Nosta haukipala viereen ja ripauta päälle vähän suolaa.

Vinkki Säilytä yli jäänyt yrttiöljy jääkaapissa ja käytä se erikseen salaatinkastikkeena.

Kommentit (0)