Olen käyttänyt kakussa makeutuksena mangososetta ja hieman hunajaa taittamaan sitrunaan happamuutta. Pään vaivaa aiheutti pohja. Olen joskus kokeillut tehdä pohjan mantelijauhoista ja voista, mutta en pitänyt lopputuloksesta. Tällä kertaa kokeilin pähkinöitä ja se kannatti! Juustokakku toimi hyvin ja siitä pitivät myös vieraat, jotka eivät muuten elämässään erityisesti välttele hiilareita.
Perinteisen juustokakun hieman vähähiilihydraattisempi versio.
Katso muut reseptini Blogistani.
Gluteiiniton mango juustokakku
Ainekset
Työvaiheet
Aloita hienontamalla pähkinät blenderissä. Lisää joukkoon sulatettu voi ja muut aineet. Tarkista makeus. Levitä leivinpaperilla päälystettyyn irtopohjavuokaan tasaiseksi kerrokseksi ja laita jääkaappiin. Laita liivatelehdet likoamaan kylmää veteen. Vatkaa kerma löysähköksi vaahdoksi ja lisää joukkoon tuorejuusto. Sekoita tasaiseksi. Lisää joukkoon mangosose, sekoita tasaiseksi. Purista sitruunasta mehu ja kiehauta se kattilassa. Lisää hunaja. Ota kattila pois levyltä ja lisää joukkoon liivatelehdet. Sekoita kunnes seos on tasainen. Lisää hieman jäähtynyt liivate seos täytteeseen koko ajan rauhallisesti sekoittaen. Kaada massa pohjan päälle ja anna kakun tekeytyä ainakin neljä tuntia jääkaapissa. Koristele raastetulla tumallasuklaalla.
Osa työvaiheista puuttuu ja osa vaiheista on ohjeessa tuplana?
Kiitos huomiosta, reseptiä on nyt korjattu!