Nämä suolaiset sormisyötävät on kuin tehty kuohuviinin tai samppanjan seuraan.
Gougères eli juustotuulihatut
Ainekset
Työvaiheet
-
Laita uuni lämpenemään 200 asteeseen.
-
Kuutioi voi pinnoitettuun kattilaan. Lisää vesi, suola ja muskottipähkinä. Kuumenna, kunnes voi on sulanut. Siirrä kattila pois liedeltä ja sekoita joukkoon jauhot.
-
Kuumenna seosta keskilämmöllä voimakkaasti puulastalla sekoittaen noin 2 minuuttia, kunnes seos muodostuu taikinaksi ja irtoaa kattilan reunoilta. Jatka sekoittamista vielä 2 minuuttia. Siirrä kattila liedeltä ja anna jäähtyä hetken.
-
Raasta juusto hienoksi raasteeksi. Vatkaa munat yksi kerrallaan taikinan joukkoon voimakkaasti sekoittaen. Lisää juustoraaste ja mustapippuri.
-
Laita pursotinpussiin tasapäinen tylla (Ø n. 12 mm). Kaavi taikina pursotinpussiin ja pursota leivinpaperien päälle taikinasta pieniä palloja (Ø 2½ cm). Jätä pallojen väliin kohoamisvaraa.
-
Erottele voitelua varten keltuainen kuppiin. Lisää vesi ja vatkaa sekaisin. Voitele taikinapallot munavesiseoksella.
-
Paista uunissa pellillinen kerrallaan, 18–20 minuuttia.