Hyvä ilmakuivattu kinkku ei kaipaa kuin palan kirpeää omenaa ja pestoa ja pintxo on valmis. Tee pesto basilikasta ja pistaaseista tai oikaise valmispestolla.
Jamón y manzana
Ainekset
Työvaiheet
- Leikkaa omenat ohuiksi viipaleiksi.
- Levitä kinkku leikkuulaudalle, nosta pari omenaviipaletta ja 1 tl pestoa päälle. Kääri ruusukkeeksi.
Basilikapesto morttelissa
Ainekset
Työvaiheet
- Jos haluat pestoon lempeän valkosipulin maun, halkaise valkosipulinkynsi ja keitä sitä 1 minuutti.
- Kuori ja paahda pistaaseja pannussa muutama minuutti. Raasta parmesaani.
- Murskaa pistaasit morttelissa. Lisää valkosipuli, parmesaani, suola pippuri. Jauha tasaiseksi. Lisää öljy ohuena nauhana koko ajan sekoittaen.
Ohjeesta tulee 2 dl pestoa. valmistusaika 15 min.