ET-lehti on lisännyt 322 reseptiä.
Linkitetty 4 keittokirjaan.
OHJE Anu Brask KUVA Ninna Lindström ja Piia Arnould

Hämärtyvien iltojen juustotarjotin on kolmen juuston ja kirpeänmakean puolukkaomenahillon kimppa. Valitse tarjolle pehmeä vuohenjuusto, voimakas homejuusto ja kypsä cheddar. Lisää vielä leikkelelajitelma, tuoreita marjoja, luumuja, omenoita sekä rypäleitä. Vegaaneillekin löytyy vaihtoehtoja juustopöytään. Kokeile vaikkapa Juustotyttöjen vegaanista valkohomejuustoa tai cashewpähkinöistä valmistettua, aidolla sinihomeella ja hapatteella valmistettua Ilo Cashew Blue -vegaanijuustoa. 

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4–6
Valmistusaika
20 min
Vaikeustaso
Helppo

Juustolaudat

Ainekset

LÄMMIN CAMEMBERT
1
(125 g)
camembert-juusto (esim. Pirkka Parhaat)
2
valkosipulinkynttä
1
rs (125 g)
punaherukoita
1
rs (125 g)
boysenmarjoja
2
dl
kuorettomia pistaasipähkinöitä
4
rkl
hunajaa

Työvaiheet

  1. Lämmitä uuni 200 asteeseen. Ota juusto paketistaan ja laita se leivinpaperin päälle pieneen uunivuokaan. Leikkaa juuston pintaan veitsellä muutama viilto.

  2. Kuori ja viipaloi valkosipulinkynnet. Paina kynsiviipaleita juuston viiltoihin. Laita puolet marjoista juuston pinnalle ja lisää pähkinät. Valuta päälle hunajaa.

  3. Kuumenna uunissa 10–15 minuuttia. Tarjoa heti lämpimänä loppujen marjojen kanssa.

PUOLUKKA-OMENAHILLO

Ainekset

4–6
(500 g)
omenoita
2
dl
puolukoita
2
dl
tuorepuristettua omenamehua
2
dl
hillo-marmeladisokeria
dl
vettä)
½
dl
omenaviinietikkaa
1
rkl
tuoretta rosmariinia
¼
tl
suolaa

Työvaiheet

  1. Poista siemenkodat ja leikkaa omenat pieniksi kuutioiksi.

  2. Laita omenat ja puolukat kattilaan, lisää mehu. Kuumenna keskilämmöllä noin 10 minuuttia niin, että omenat pehmenevät. Sekoita joukkoon hillo-marmeladisokeri. Anna kiehua hiljalleen 5 minuuttia. Lisää hilloon etikka, hienonnettu rosmariini ja ripaus suolaa. Kiehauta.

  3. Lusikoi hillo puhtaaseen lasipurkkiin, sulje kansi ja anna jäähtyä huoneenlämmössä. Säilytä kylmässä.

YRTTINEN JUGURTTI-TUOREJUUSTO

Ainekset

1
valkosipulinkynsi
½
dl
tuoretta minttua
½
dl
tuoretta persiljaa
2
rkl
sitruunan kuorta raastettuna
1
tlk (400 g)
paksua turkkilaista jugurttia
1
prk (100 g)
maustamatonta tuorejuustoa
1
tl
suolaa
¼
tl
mustapippuria
KORISTELUUN
syötäviä kukkia, herneenversoja, vesikrassia tai yrttejä

Työvaiheet

  1. Kuori ja hienonna valkosipuli. Hienonna yrtit ja raasta sitruunan keltainen kuoriosa.

  2. Laita jugurtti ja juusto kulhoon. Lisää valkosipuli, yrtit, sitruunankuori, suola ja pippuri.

  3. Laita kaksinkertainen harsokangas ison siivilän päälle. Lusikoi jugurttiseos kankaalle ja kääri harson reunat jugurtin päälle siivilään. Laita siivilän alle kulho ja harsopaketin päälle lautanen ja vaikkapa säilyketölkki painoksi. Anna juuston valua jääkaapissa 1–2 vuorokautta.

  4. Avaa harso ja muotoile juusto pötköksi tai palloksi. Painele juuston pinnalle kukkia ja versoja koristeeksi ennen tarjoilua.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Glorian ruoka ja viini on lisännyt 3392 reseptiä.
Linkitetty 0 keittokirjaan.
OHJE Minna Rautio-Pakaste KUVA Panu Pälviä

Tämä pumpulinpehmeä kakku lässähtää hieman jäähtyessään, mutta makuun se ei vaikuta. Kakun seuraksi sopivat kirpakat, hunajaliemessä keitetyt luumut.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
6
Valmistusaika
1 t
Vaikeustaso
Helppo

Jogurttikakku ja keitetyt luumut

Ainekset

4
kananmunaa (M-koko)
1–2
tl
sitruunankuorta hienoksi raastettuna
½
rkl
sitruunamehua
dl
ruokosokeria
dl
turkkilaista jogurttia
¾
dl
vehnäjauhoja
½
tl
aitoa vaniljaa jauheena
VUOKAAN
voita
KEITETYT LUUMUT
7
punaista kirpeää luumua
1
dl
vettä
3
rkl
hunajaa
2
rkl
sokeria
1
kanelitanko
LISÄKSI
1
dl
suolattomia pistaaseja rouhittuna

Työvaiheet

  1. Voitele irtopohjavuoka (Ø 20 cm), ja leikkaa pohjalle sopiva leivinpaperipala.

  2. Erottele keltuaiset ja valkuaiset eri kulhoihin. Pese sitruuna, raasta sen keltainen kuori hienoksi ja purista mehutilkka.

  3. Vatkaa keltuaiset ja sokeri vaaleaksi paksuksi vaahdoksi. Lisää jogurtti, vehnäjauhot, vaniljajauhe, sitruunankuori ja -mehu kevyesti sekoittaen.

  4. Puhdista ja kuivaa vatkaimen terät. Vatkaa valkuaiset puhtaassa kulhossa napakaksi vaahdoksi. Kääntele vaahto taikinan joukkoon.

  5. Kaada taikina vuokaan. Kypsennä 175-asteisessa uunissa keskitasoa alempana noin 45 minuuttia. Anna kakun jäähtyä vuoassa 15 minuuttia.

  6. Huuhtele luumut, leikkaa ne puoliksi ja poista kivet.

  7. Laita vesi, hunaja, sokeri ja kanelitanko kattilaan. Keitä, kunnes sokeri on liuennut.

  8. Lisää luumut ja kypsennä alhaisella lämmöllä 5–8 minuuttia, kunnes luumut ovat pehmenneet, mutta säilyttävät vielä muotonsa. Tarjoa jogurttikakku keitettyjen luumujen ja rouhittujen pistaasien kanssa.

Vinkki Voit korvata luumut tuoreilla viikunoilla.

ET-lehti on lisännyt 322 reseptiä.
Linkitetty 6 keittokirjaan.
OHJE Taina Tellman KUVA Arto Vuohelainen

Banaanitoffeepiiras eli banoffee syntyy nopsasti sekoittelemalla.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
8
Valmistusaika
30 min
Vaikeustaso
Helppo

Banaani-toffeepiiras

Ainekset

175
g
domino-, digestive-, kaura- tai kanelikeksejä
75
g
voita
TÄYTE
1
prk (397 g)
karamellisoitua maitotiivistettä (Dulce de leche)
2–3
banaania
½
dl
suolapähkinöitä
1
dl
vispikermaa
2
dl
turkkilaista jugurttia
2
tl
vaniljasokeria
1
tl
kanelia
PÄÄLLE
Keksejä, banaania. pähkinöitä

Työvaiheet

  1. Hienonna keksit ja sekoita ne sulatettuun voihin. Painele muruseos irtovuuan (Ø 18 cm) pohjalle ja reunoille. Siirrä hetkeksi kylmään.

  2. Levitä maitotiiviste piirakan pohjalle. Levitä päälle banaania ja kevyesti rouhitut pähkinät. Jätä muutamia banaaniviipaleita ja pähkinöitä koristeeksi.

  3. Vatkaa kerma vaahdoksi, sekoita jugurttiin, mausta vaniljasokerilla ja kanelilla ja lusikoi täytteen pinnalle. Koristele banaaneilla, kekseillä ja pähkinöillä. Tarjoa heti.

Kodin Kuvalehti on lisännyt 1167 reseptiä.
Linkitetty 6 keittokirjaan.
OHJE Anu Brask KUVA Ninna Lindström
Heleä Campari-mansikkahillo nautitaan auringonpaisteessa vaniljajätskin kanssa. Appelsiinilta maistuva mansikkahillo on niin hyvää, että sitä tekee mieli popsia lusikalla purkista.
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
1 litra
Valmistusaika
20 minuutia
Vaikeustaso
Helppo

Campari-mansikkahillo

Ainekset

1
l (noin 500 g)
mansikoita
1
rkl
appelsiinin kuorta raastettuna
1
dl
appelsiinin mehua
3
dl
hillo-marmeladisokeria
dl
Camparia

Työvaiheet

  1. Puhdista mansikat ja poista kannat. Laita marjat kattilaan.
  2. Pese ja kuivaa appelsiini. Raasta appelsiinin kuoren pinnasta 1 rkl kuoriraastetta. Halkaise hedelmä ja purista puolikkaasta noin 1 dl mehua kattilaan marjojen joukkoon. Kuori ja pilko toinen puolikas, laita hedelmäpalat kattilaan.
  3. Lämmitä kattilaa liedellä, kunnes marjat pehmenevät. Lisää hillo-marmeladisokeri, kiehauta ja laske lämpöä. Anna hillon poreilla hiljalleen 5 minuuttia.
  4. Ota kattila liedeltä ja lisää Campari.
  5. Purkita hillo kuumentamalla puhdistettuihin tölkkeihin, sulje kannet ja anna jäähtyä pöydällä. Säilytä viileässä.

Vinkki! Pilko valmiin kuuman hillon joukkoon tuoreita mansikoita sattumiksi. Camparia muistuttavaa aperitiivia saa alkoholittomana Crodino-nimellä.

Hyvä terveys on lisännyt 303 reseptiä.
Linkitetty 7 keittokirjaan.
OHJE Suvi Rüster KUVA Tuomas Kolehmainen

Pannacotta hyydytetään liivatejauheella, jonka käyttö on yksinkertaisempaa kuin perinteisillä liivatelehdillä. Jauhe vain sekoitetaan lämpimään maitoon.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
15 min + hyytyminen 4 t
Vaikeustaso
Helppo

Mantelipannacotat ja mansikoita

Ainekset

1
dl
mantelilastuja
4
dl
täysmaitoa
1
dl
sokeria
1
tl
vaniljasokeria
1
tl
liivatejauhetta
LISÄKSI
mansikoita
(paahdettua valkosuklaata)

Työvaiheet

  1. Paahda mantelilastuja kattilassa pari minuuttia, kunnes ne ovat kauniin ruskeita. Lisää täysmaito ja sokeri. Keitä 3–4 minuuttia. Siivilöi mantelilastut maitoliemestä. Mausta vanilja-sokerilla.

  2. Ota desi kuumaa maitoa erikseen kulhoon. Sekoita siihen liivatejauhe pikkuhiljaa ripotellen ja vatkaa vispilällä tasaiseksi. Kaada liivatemaito muun maustemaidon joukkoon ohuena nauhana koko ajan sekoitellen. Kaada seos laseihin. Nosta kylmään hyytymään 4 tunniksi.

  3. Koristele mansikoilla ja halutessasi paahdetulla valkosuklaalla.