Valkoinen parsa näyttää erehdyttävästi pastalta tässä ravintolatason huippuherkussa. Maun salaisuus piilee ruskistetun voin, sitruunan ja parmesaanin yhdistelmässä.
Kahden parsan pannu
Ainekset
Työvaiheet
-
Katkaise valkoisista parsoista kovat päät ja leikkaa kuorimaveitsellä kaikki puumainen kuori pois. Leikkaa sen jälkeen valkoisesta osiosta kuorimaveitsellä mahdollisimman ohuita suikaleita. Katkaise vihreistä parsoista kovat päät ja kuori tarvittaessa. Paloittele.
-
Hienonna kinkku ja kevätsipulin varret.
-
Keitä valkoisia parsasuikaleita sekä vihreitä parsapaloja kiehuvassa vedessä 2 minuuttia. Valuta.
-
Puhdista ja viipaloi herkkusienet. Paista ruokalusikallisessa voita kullanruskeiksi ja rapeiksi. Mausta suolalla ja pippurilla ja siirrä sivuun.
-
Laita loput 5 rkl voita samalle pannulle ja kuumenna, kunnes voi vaahtoaa ja saa kullankeltaisen värin. Voin tuoksu muuttuu pähkinäiseksi. Varo polttamasta voita! Lisää parsat, sienet, ilmakuivattu kinkku, kevätsipuli ja lisää suolaa. Pyörittele kunnolla kuumalla lämmöllä muutama minuutti.
-
Purista lopuksi sitruunaa päälle. Nosta lautasille ja raasta parmesaania pinnalle. Tarjoa heti.