
Tämä resepti on vuodelta noin 1980. Isä hirvesti ja perheen suosikeiksi nousi nämä hirvenlihapullat
Hyvälaatuista hirvenjauhelihaa, perunamuussi ja vihannes-mix - kastikkeeseen kermaa tai vihannesfondi
Keken hirvipullat
Ainekset
Työvaiheet
Ota hirven jauheliha huoneenlämpöön n. tunniksi ennen lihapullien tekoa
Kun liha on huoneenlämpöistä, jaa veitsellä kuutioiksi
Laita kulhoon kananmunat, vatkaa kevyesti - lisää öljy ja osa sulatetusta voista
Lisää suola, kivennäisvesi ja mausteet (maun mukaan myös ohjeen ulkopuolelta)
Sekoita (käsin/kertakäyttöhanskoin) lihapullataikina kasaan, kunnes tasaista.
Laita lihapullataikina pitkänä folion päälle, rullaa ja kierrä tiiviiksi massaksi.
Anna vetäytyä huoneenlämmössä n. 30 min.
Tee perunamuusi, kuori ja keitä perunat, muussaa, lisää maito, juusto ja voi, mausta ja laita uuniin ruskistumaan
Pyörittele pullat samankokoisiksi, laita pannu kuumaksi ja paista voi/öljyseoksessa kypsiksi (osissa)
Laita paistetut pullat tarjoiluastiaan, lisää vielä kuumaan pannuun vihanneskuution kanssa vesi, redusoi, lisää kerma ja siivilöi kastiketta varten. Mausta halutessasi.
Ja sitten vain kaikki kasaan. Hyvää ruokahalua :)