Kinkkuvoileipäkakku
Työvaiheet
Kinkkuvoileipäkakku
noin 1 1/2 pkt (á 700g) Ruispaahtoleipää
Täyte:
300 g saunapalvikinkku kuutio
200 g maustamatonta tuorejuustoa
200 g ruohosipulituorejuustoa
150 g creme fraishea
½ kpl kurkkua
2 kpl tomaattia
1/4 rasiaa viinirypäleitä
ruohosipulia
mustapippuria
Kostutus:
n. 3-4 dl kasvis-/lihalientä tai sitruunalla maustettua vettä
Kuorrutus:
n. 3 dl maustamatonta tuorejuustoan
150 g ranskankermaa
valkopippuria, suolaa
Koristeet:
esimerkiksi salaattia, kinkkusiivuja, tomaattia, viinirypäleitä
Valmistus ohje:
Leikkaa paahtoleivistä ohuelti reunat pois. Pilko vihannekset ja kinkku pieniksi kuutioiksi. Laita kulhoon täytteen tuorejuustot, ranskankerma, vihannekset, ruohosipuli sekä mausteet, sekoita tasaiseksi täytteeksi. Levitä kelmulla vuorattuun noin 28 cm irtopohjavuokaan kerros paahtoleipiä. Leikkaa sopivaan kokoon, jotta saat tasaisen leipäkerroksen. Pienet reijät eivät haittaa. Kostuta valitsemallasi kostutusliemellä ja levitä täyttettä leipien päälle. Levitä leipiä uusi kerros (saumat mielellään eri kohtiin), kostuta ja levitä päälle täytettä. Jatka vuorottelemalla täytteitä, kunnes viimeisen täytekerroksen päälle tulee vielä leipäkerros. Kostuta ja käännä ylimääräiset kelmut voileipäkakun päälle tai tarvittaessa lisää hieman kelmua suojaamaan voileipäkakkua. Painele kakku vuokaan tiiviisti. Laita esim. lautanen, leikkuulauta tms. painoksi voileipäkakun päälle. Nosta kylmään vetäytymään yön yli. Kumoa kakku tarjoiluastialle. Vatkaa tuorejuusto ja ranskankerma sekä valkopippuri ja suola. Levitä kuorrute voileipäkakun päälle ja halutessasi voit vielä pursottaa kakun alareunaan kauniin koristeen. Koristele kuorrutettu voileipäkakku salaatilla, tomaateilla, kinkkusiivuilla, viinirypäleillä toiveesi mukaan.