
Klassiset blinit ja suppilovahverosalaatti
Ainekset
Työvaiheet
-
Lämmitä maito kädenlämpöiseksi ja liuota hiiva maitoon. Lisää tattarijauhot, peitä kulho liinalla ja anna tekeytyä huoneenlämmössä muutaman tunnin ajan tai jääkaapissa seuraavaan päivään.
-
Valmista suppilovahverosalaatti. Laita kuivatut sienet lasi- tai metallikulhoon. Kaada päälle kiehuvaa vettä niin, että sienet peittyvät. Anna sienten turvota 15 minuuttia ja valuta ne siivilässä. Puristele jäähtyneistä sienistä käsin ylimääräinen neste pois.
-
Hienonna sienet ja ruohosipuli. Laita ne kulhoon ja lisää ranskankerma ja mausteet. Sekoita ja laita jääkaappiin odottamaan. Kuori ja hienonna punasipuli valmiiksi tarjoamista varten.
-
Valmista kirkastettu voi. Sulata voi matalla lämmöllä kattilassa. Kuori pinnalle syntynyt vaahto pois. Kaada kirkas rasva varovasti toiseen astiaan.
-
Erottele kananmunan keltuaiset ja valkuaiset eri astioihin.
-
Sekoita taikinaan vehnäjauhot, olut, keltuaiset, suola ja kädenlämpöiseksi jäähtynyt kirkastettu voi. Vatkaa valkuaiset sähkövatkaimella kuohkeaksi vaahdoksi ja kääntele taikinaan.
-
Kuumenna blinipannu. Paista blinit kirkastetussa voissa keskilämmöllä, noin 3 minuuttia per puoli. Käännä blini, kun sen reunat ovat kypsät ja keskusta miltei hyytynyt. Tarjoa blinit kirkastetun voin, smetanan, punasipulin, mädin ja suppilovahverosalaatin kanssa.
Vinkki Jähmettyneen kirkastetun voin voi lämmittää uudelleen.