Glorian ruoka ja viini on lisännyt 2212 reseptiä.
Linkitetty 128 keittokirjaan.
OHJE Raisa Laine KUVA Panu Pälviä

Hauskat pikkupalat valmistuvat vartissa.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
15 min
Vaikeustaso
Helppo

Lohi-avokadonäkkärit

Ainekset

150
g
gravilohta palana tai siivuina
2
kypsää avokadoa
2
rkl
sitruunanmehua
1
rkl
raastettua piparjuurta (putkilosta)
2
rkl
tuoretta korianteria
2
rkl
majoneesia
1/4
tl
mustapippuria myllystä
1/4
tl
suolaa
Lisäksi
ohutta näkkileipää
muutama oksa korianteria
sitruunalohkoja

Työvaiheet

  • Kuutioi graavilohi. Jätä palat odottamaan.
  • Kuori ja paloittele avokadot kulhoon. Lisää sitruunan mehu ja soseuta haarukalla rouheaksi tahnaksi. Lisää muut aineet ja sekoita.
  • Levitä avokadotahna näkkileiville. Lusikoi päälle lohikuutioita. Koristele tuoreella korianterilla ja tarjoile sitruunalohkojen kanssa.

Kommentit (2)

Riku M.
Seuraa 
Liittynyt15.1.2015

Valmistin tästä erilaista juhannus ruokaa pienellä twistillä. Annos sai kehuja virkistävästä ja normaalista poikkeavasta näppipalasta. Vaihdoin näkkärin saaristolaisleiväksi ja graavilohen loimuloheksi, kiitos vinkistä Glorian Ruoka ja Viini. Aion tehdä tätä myös jatkossa.

toimitus
Seuraa 
Liittynyt30.4.2014

Moi Riku!

Hauska kuulla, että ohje kirvoitti kehuja! Saaristolaisleivän ja loimulohen yhdistelmä toimii näissä leivissä varmasti todella hyvin. Pitääkin kokeilla itsekin loimulohiversiota.

Välitän terveisesi reseptin kehitelleelle Raisalle. Mukavaa kesän jatkoa :)

Teemu/Soppa

Thread has been locked.
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Oton leipomukset on lisännyt 33 reseptiä.
Linkitetty 15 keittokirjaan.

Manteli-korvapuustit ovat pullaa parhaimmillaan!🙂 Näissä korvapuusteissa on herkullinen ja runsas täyte, jossa maistuu kaneli ja manteli.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
24 pullaa
Valmistusaika
30 min + kohotus 1 h + paisto 25 min
Vaikeustaso
Helppo

Manteli-korvapuustit

Ainekset

Pullataikina
5
dl
mantelimaitoa
50
g
hiivaa
1
dl
sokeria
2
tl
vaniljasokeria
3
rkl
kaardemummaa
1
kpl
kananmuna
3/4
tl
suolaa
125
g
sulatettua voita
n. 14
dl
vehnäjauhoja
Täyte:
75
g
pehmeää voita
1
dl
sokeria
1
dl
mantelijauhetta
2
rkl
kanelia
Pinnalle:
1
kpl
kananmuna voiteluun
1/2
dl
mantelirouhetta

Työvaiheet

Lämmitä mantelimaito kädenlämpöiseksi. Liota joukkoon hiiva. Lisää sokeri, vaniljasokeri, kaardemumma, kananmuna ja suola.
Sekoita joukkoon puolet vehnäjauhoista.
Lisää sulatettu voi ja sekoita tasaiseksi.
Lisää vehnäjauhot desi kerrallaan koko ajan vaivaten. Valmis pullataikina on kimmoisaa ja alkaa irrota kulhon reunoilta. Vaivaa taikinaa vähintään 10 minuuttia. Peitä taikina leivinliinalla ja anna sen kohota kaksinkertaiseksi. (n. 45 min.)

Valmista täyte sekoittamalla kaikki täytteen ainekset tahnamaiseksi seokseksi.
Jaa kohonnut taikina kahteen osaan. Leivo ensin 12 korvapuustia.
Kauli tai taputtele taikinan puolikas n. 0,5 cm paksuiseksi suorakaiteen muotoiseksi levyksi kunnolla jauhotetulla alustalla.
Levitä puolet täytteestä taikinalevyn päälle ja kääri taikina melko napakaksi rullaksi.
Leikkaa taikinasta 12 palaa. (Tee jokatoinen viilto reilusti vinossa oikealle ja jokatoinen viilto reilusti vinossa vasemmalle, jolloin korvapuustit saavat niille tyypillisen muodon.)
Siirrä taikinapalat pellille leivinpaperin päälle kapea puoli ylöspäin. Paina jokaisen korvapuustin keskelle ”kuoppa” sormea apuna käyttäen, jolloin kerrokset tulevat kauniisti esille.
Anna kohota vielä 15 min. ja sillä välin leivo toiset 12 korvapuustia samalla tavalla. Laita uuni lämpeämään 210 asteeseen.
Voitele kohonneet pullat kananmunalla ja ripottele pinnalla mantelirouhetta.
Paista 12-15 minuuttia riippuen uunin tehokkuudesta.
Nauti esimerkiksi kylmän maidon kera😍

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 2212 reseptiä.
Linkitetty 24 keittokirjaan.
OHJE Christiina Aaltio KUVA Panu Pälviä

Leikkaaminen paljastaa voileipäkääretortun kauniit kierteet. Kun katat lisukkeeksi savulohta ja kinkkua, saat nälkäisimmätkin vieraat myhäilemään.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
12–15 palaa
Valmistusaika
40 min + tekeytyminen 8 t
Vaikeustaso
Helppo

Voileipäkääretorttu

Ainekset

16
palaa
täysjyväpaahtoleipää
KOSTUTUS
dl
vettä
¼
dl
sitruunamehua
TÄYTE
1
prk (200 g)
maustamatonta tuorejuustoa
100
g
fetaa
1
dl
arrabiatta-pestoa (esim. Pirkka)
1
kurkku
1
dl
ruohosipulia hienonnettuna
½
dl
minttua hienonnettuna
mustapippuria myllystä
PÄÄLLE
2
prk (á 200 g)
tuorejuustoa
1
dl
turkkilaista jogurttia
KORISTEEKSI
kurkkua, hunajamelonia, oliiveja, minttua, ruohosipulia

Työvaiheet

  1. Leikkaa paahtoleivistä reunat pois. Lado leivät leivinpaperille suorakaiteen muotoon. Kostuta leivät sitruunamehun ja veden seoksella ja painele leipien reunat tiiviisti kiinni toisiinsa.
  2. Soseuta tuorejuusto ja feta tahnaksi. Levitä tahna leipälevylle. Jos seos on liian paksua, notkista sitä sitruunamehulla. Levitä pesto juuston päälle.
  3. Halkaise kurkku ja koverra siemenet lusikalla. Raasta kurkku karkeaksi raasteeksi ja purista raasteesta nestettä pois. Hienonna ruohosipuli ja minttu. Levitä kurkkuraaste ja yrtit levyn päälle. Rouhi pinnalle mustapippuria.
  4. Kääri leipälevy rullalle kääretortun tapaan ja jätä se saumapuoli alaspäin. Kiedo leivinpaperi ympärille tiukaksi kääreeksi. Nosta käärö vähintään 8 tunniksi viileään vetäytymään.
  5. Sekoita tuorejuusto ja jogurtti yhteen ja levitä seos voileipäkakun pinnalle. Koristele kakku kurkkunauhoilla, palloraudalla pyöräytetyillä hunajamelonipalloilla, oliiveilla, mintulla ja ruohosipulilla.
Me Naiset on lisännyt 1128 reseptiä.
Linkitetty 21 keittokirjaan.
Ohje Anu Brask Kuva Johanna Jarva

Jääjugurttikakku on kuin jäätelö ja juustokakku samassa. Täydellinen kesäjälkkäri!

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
12 palaa
Valmistusaika
15 min + 4 h

Frozen Yogurt -kakku

Ainekset

POHJA
250
g (17 kpl)
digestivekeksejä
100
g
sulaa voita
1
tl
jauhettua, kuivattua mustikkaa/kaakaojauhetta
TÄYTE
4
dl
maustamatonta kreikkalaista jugurttia
1
prk (250 g)
mascarponejuustoa
2
dl
vispikermaa
4
rkl
juoksevaa hunajaa
1
rkl
vaniljasokeria
LISÄKSI
marjoja koristeluun

Työvaiheet

  1. Murenna keksit hienoksi muruksi ja sekoita joukkoon sula voi ja marjajauhe. Painele muruseos tiiviisti irtopohjaisen, noin 27x18 senttimetrin kokoisen kakkuvuoan pohjalle.
  2. Sekoita jugurtti ja mascarpone. Vispaa kerma paksuksi vaahdoksi. Sekoita kermavaahto, hunaja ja vaniljasokeri jugurttiseokseen, levitä se pohjan päälle ja laita vuoka pakastimeen noin 4 tunniksi. Kakku on parhaimmillaan juuri ja juuri jäätyneenä.
  3. Koristele kakku tuoreilla marjoilla.

Vinkki: Jos teet kakun pakkaseen jo aiemmin, ota se sulamaan noin puoli tuntia ennen tarjoilua.

Oton leipomukset on lisännyt 33 reseptiä.
Linkitetty 10 keittokirjaan.

Focaccia on herkullinen italialainen muhkea leipä. Se on parhaimmillaan tuoreena joko sellaisenaan vaikkapa tapenaden kera tai oikeastaan minkä vaan ruoan lisukkeena. Focaccian viimeistelyssä voi käyttää hyvälaatuisen oliiviöljyn ja sormisuolan lisäksi oikeastaan mitä vaan.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
10 palaa
Valmistusaika
20 min + kohotus 1 h + paistaminen 20 min
Vaikeustaso
Helppo

Focaccia

Ainekset

2,5
dl
vettä
1
ps
kuivahiivaa
1
tl
suolaa
1
tl
sokeria
5,5
dl
vehnäjauhoja
7,5
rkl
oliiviöljyä
1
dl
kivettömiä (kalamata)oliiveja
10
lehteä
basilikaa
1
tl
(kuivattua) timjamia
1
tl
suolaa myllystä

Työvaiheet

Liota kuivahiiva kädenlämpöiseen veteen.
Sekoita joukkoon suola, sokeri ja puolet vehnäjauhoista.
Sekoita joukkoon 2,5 rkl oliiviöljyä.
Vaivaa joukkoon loput vehnäjauhot.
Pirskottele taikinan päälle oliiviöljyä ja ripottele vehnäjauhoja.
Anna kohota kaksinkertaiseksi leivinliinalla peitettynä. (n. 45 min)

Voitele uunivuoka (n. 18x28cm) ruokalusikallisella oliiviöljyä.
Taputtele taikina voideltuun uunivuokaan ja anna kohota vielä vartti.
Voitele kohonnut leipä lopulla oliiviöljyllä. (3 rkl)
Painele taikinaan sormin koloja. Asettele koloihin oliiveja ja basilikan lehtiä. Ripottele pinnalle timjamia ja rouhi suolaa myllystä.
Paista 220-asteisessa uunissa 20 minuuttia.
Tarjoile esimerkiksi tapenaden kera.👌🏻