Kananmuna gelée on klassinen ranskalainen alkupala, jossa pehmeä kananmuna, kylmäsavulohi ja punasipuli saavat seurakseen herkullisen valkoviinillä maustetun kalaliemihyytelön. Annokset ovat näyttävä tarjottava seisovaan pöytään tai juhlaillalliselle.
6
30 minuuttia + hyytyminen
Lohi-kananmunahyytelöpurkit
Ainesosat
6
kananmunaa, koko s
3
liivatelehteä
4
dl
vettä
1
Knorr ”Fond du chef” kalaliemi -annosfondi
1
dl
kuivaa valkoviiniä
120
g
viipaloitua kylmäsavulohta
1
ruukku
ruohosipulia
1
ruukku
lehtipersiljaa
Vaiheet
- Laita kananmunat kattilaan kylmään veteen ja anna kiehua 3 minuuttia. Kaada kuuma vesi kattilasta ja täytä se kylmällä vedellä. Anna kananmunien jäähtyä vedessä.
- Valmista liemi. Laita liivatelehdet likoamaan kylmään veteen. Kuumenna vesi kattilassa kiehuvaksi. Sekoita joukkoon kalaliemi-annosfondi ja viini. Kiehauta liemi ja sekoita tasaiseksi. Nosta kattila liedeltä ja liuota joukkoon pehmenneet puristellut liivatelehdet. Jätä liemi jäähtymään.
- Leikkaa sipulista ohuita renkaita ja hienonna ruohosipulia ja persiljaa. Kuori keitetyt kananmunat ja kääri lohiviipaleet niiden ympärille. Ripottele sipulia, ruohosipulia ja lehtipersiljaa purkkien pohjalle.
- Aseta kananmuna purkkiin lusikkaa apuna käyttäen ja kaada jäähtynyt liemi purkkiin niin, että kananmuna peittyy. Nosta hyytelöt jähmettymään jääkaappiin yön yli tai vähintään neljäksi tunniksi.