Mökkipitko
Työvaiheet
TÄYTE
1,000 kg vettä
0,100 kg rasvatonta maitojauhetta
0,025 kg suolaa
0,400 kg sokeria
0,200 kg hiivaa
0,200 kg munia
0,015 kg kardemummaa
0,500 kg voita
2,700 kg vehnäjauhoja
TÄYTE
1,440 kg appelsiinimarmeladia
PINNALLE
0,096 kg mantelirouhetta
Valmistusohje:
Sekoita taikinan aineet ja vaivaa taikinaksi. Anna taikinan levätä 15 minuuttia. Kauli taikina 2,5 mm:n vahvuiseksi matoksi. Leikkaa matto 25 cm:n levyisiksi nauhoiksi. Levitä appelsiinimarmeladi nauhoille tasaiseksi kerrokseksi ja rullaa nauhat. Leikkaa 28 cm:n pituisiksi pitkoiksi. Leikkaa pitkoihin viillot 6 kpl/ pitko. Jätä pohjasta 1/4 leikkaamatta. Paina palojen keskusta alas (vrt. korvapuusti)
Nostata pitkot. Voitele pitkot kananmunalla ja ripottele pinnalle mantelirouhetta.
Paista pitkot 200 asteisessa uunissa noin 20 minuuttia.