Öljyssä paistetut sokerilla kuorrutetut munkkirinkelit, vapunajan klassikko.
Arja Elina Laineen muokattu resepti alunperin Myllyn Paras -sivuilta.
Munkkirinkelit
Ainekset
Työvaiheet
Liuota hiiva kädenlämpöiseen maitoon. Sekoita joukkoon suola, sokeri, kardemumma ja muna. Lisää jauhot vähitellen, aluksi vatkaten, jotta ilmaa sitoutuu taikinaan. Alusta taikina hyvin vaivaten. Lisää pehmeä rasva alustamisen loppupuolella. Laita taikina peitettynä kohoamaan lämpimään, vedottomaan paikkaan.
Leikkaa taikina paloiksi ja pyörittele ne pieniksi pulliksi. Anna pullien nousta vielä hetki peitettynä. Tee lopuksi rinkelit painamalla sormella reikä pullan läpi ja venytä reikä varovast isommaksi.
Kuumenna kasviöljy 180-asteiseksi. Paista munkit öljyssä, käännä paiston puolivälissä esim. haarukoiden avulla. Nosta kypsät munkit reikäkauhalla suoraan lautaselle, jossa on sokeria. Pyörittele heti sokerissa. Laita uudet munkit rasvaan.