Tummalla Muscovadosokerilla saat voisilmäpullaan aivan uudenlaista twistiä. Pinta saa kauniin värin, ja pulla maistuu makeansuolaiselta. Taikinaan sopii Ruokokidesokeri.
Muscovado-voisilmäpulla
Ainekset
Työvaiheet
Lämmitä maito kädenlämpöiseksi. Sekoita hiiva, sokeri, suola, kardemumma ja kananmunat joukkoon. Alusta lähes kaikki jauhot joukkoon. Lisää voisula. Tarkista taikinan paksuus, lisää tarvittaessa jauhoja.
Anna taikinan kohota n. 1/2 tuntia lämpimässä paikassa.
Leivo taikinasta pullia, anna kohota leivinpaperin päällä noin tunti lämpimässä paikassa.
Voitele pullat muna-vesiseoksella. Leikkaa saksilla pullan päälle lovet, paina voinokare pullien sisään. Sekoita vehnäjauhot ja muscovadosokeri ja lusikoi seos voin päälle. Paista 200 °C 10–15 min.