Kaupallinen yhteistyö
Tuottaja-Elina on lisännyt 14 reseptiä.
Linkitetty 3 keittokirjaan.
Vaasan Koulunäkki

Rapsakka luomugranola valmistuu helposti näkkäreistä. Ripottele omenalta ja kookokselta maistuva rouskuva herkku jogurtin tai hedelmäsalaatin joukkoon.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
n. 1 l valmista granolaa
Valmistusaika
15 min + 30 min

Omenainen näkkärigranola

Ainekset

10
kpl
Vaasan Koulunäkki Luomu
1 1/2
dl
kuivattuja luomuomenalastuja
2
dl
luomukaurahiutaleita
1/2
dl
luomupellavansiemeniä
1/2
dl
luomukookossokeria
1/4
tl
suolaa
1/2
tl
kanelia
1/2
dl
sulaa luomukookosöljyä
1
dl
vettä

Työvaiheet

Kuumenna uuni 175 asteeseen.Murskaa 8 näkkäriä jauhoksi puunuijalla tai tehosekoittimessa. Murenna kaksi näkkäriä ja omenalastut käsin rouheammiksi paloiksi. Kaada näkkärijauhot ja -murut sekä omenamurska kulhoon. Mittaa joukkoon kaurahiutaleet, pellavansiemenet, sokeri, suola ja kaneli. Sulata kookosöljy ja lisää se kulhoon. Sekoita hyvin. Lisää vielä vesi ja sekoita. Kaada seos tasaisesti leivinpaperille, mutta älä taputtele tai tasoita sitä. Laita uuniin paahtumaan 30 minuutiksi. Sammuta uuni ja avaa luukku raolleen. Anna granolan jäähtyä uunissa. Kun granola on täysin jäähtynyt ja kovettunut, kaada se lasipurkkiin ja säilytä huoneenlämmössä kuivassa paikassa.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Glorian ruoka ja viini on lisännyt 1922 reseptiä.
Linkitetty 26 keittokirjaan.
OHJE Tiina-Rakel Liekki KUVA Tuomas Kolehmainen

Marinoidut porkkanat ovat mainio lisuke melkein mille vain.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
30 min +porkkanoiden marinoituminen
Vaikeustaso
Helppo

Karitsan sisäfilee, valkosipuliporkkanat ja jogurttikastike

Ainekset

500
g
porkkanoita
Marinadi
1
sitruunan mehu + kuori
2
rkl
tuoretta timjamia
½
dl
oliiviöljyä
1
valkosipulin kynsi
2
tl
juoksevaa hunajaa
½
tl
merisuolaa
Karitsan sisäfilee
500
g
luomukaritsan sisäfileetä
voita ja öljyä paistamiseen
2
tl
ras el hanoutia
1
tl
suolaa
1/2
tl
mustapippuria rouhittuna
2
rkl
tuoretta timjamia
Kastike
1
ruukku
minttua
1/2
sitruunan mehu + kuori
3
dl
turkkilaista jugurttia
1
tl
sinappia
1/2
tl
merisuolaa

Työvaiheet

  1. Kuori ja viipaloi porkkanat. Keitä viipaleet puolikypsiksi, 10–15 minuuttia.
  2. Tee marinadi. Kuori ja hienonna valkosipulinkynsi. Hienonna timjami ja säästä siitä puolet ruuan viimeistelyyn. Raasta sitruunan keltaisesta kuoriosasta 2 tl hienoa raastetta ja purista hedelmästä mehu. Säästä puolet raasteesta ja mehusta kastikkeeseen. Sekoita marinadin ainekset keskenään ja kaada se porkkanoille. Anna maustua jääkaapissa muutama tunti tai seuraavaan päivään.
  3. Ota liha huoneenlämpöön puoli tuntia ennen paistamista. Poista tarvittaessa ohut kalvo lihan pinnalta. Paista lihaa pannussa voi-öljyseoksessa noin 1 minuutti/puoli. Liha saa jäädä sisältä punertavaksi. Mausta ras el hanoutilla, suolalla ja pippurilla. Peitä liha foliolla ja anna vetäytyä 10 ennen viipaloimista.
  4. Tee kastike. Hienonna minttu ja sekoita se aiemmin puristetun sitruunamehun ja kuoriraasteen kanssa jogurttiin. Lisää sinappi ja suola. Tarjoa kastike karitsan ja valkosipuliporkkanoiden kanssa. Viimeistele annos timjamilla.

Kommentit (0)

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 1922 reseptiä.
Linkitetty 3 keittokirjaan.
OHJE Mika Roito KUVA Tuomas Kolehmainen

Huippukokki Mika Roiton lammaspizzassa maistuvat pääsiäisen tutut maut. Se on myös loistava hävikkiherkku, sillä siihen saa upotettua edelliseltä aterialta jääneet lampaanpaistin rippeet.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
3 pizzaa
Valmistusaika
30 min + kohotus 1 h + lammas 4 h
Vaikeustaso
Kohtalainen

Pääsiäispizza

Ainekset

Pohja
7
dl
00-vehnäjauhoja
7
g (¾ ps)
kuivahiivaa
dl
kädenlämpöistä vettä
2
tl
hienoa merisuolaa
2
tl
oliiviöljyä
Kastike
1
valkosipulinkynsi
2
tl
oliiviöljyä
2
rkl
tomaattipyreetä
2
dl
vettä
1
rkl
punaviinietikkaa
½
tl
sokeria
½
tl
hienoa merisuolaa
¼
tl
mustapippuria myllystä
Täytteet
450
g
ylikypsää lampaanniskaa tai -potkaa (katso linkki reseptiin alhaalta)

Työvaiheet

  1. Valmista lampaanpotka etukäteen alhaalta löytyvän ohjeen mukaan.
  2. Sekoita jauhot ja kuivahiiva yleiskoneen kulhossa. Lisää 1½ dl vettä ja vaivaa taikinaa noin 15 minuuttia. Sekoita suola 2 dl:aan vettä. Vaivaa neste vähitellen taikinaan. Lisää öljy ohuena nauhana ja vaivaa tasaiseksi. Anna taikinan nousta peitettynä vedottomassa paikassa tunti.
  3. Tee kastike. Kuori ja murskaa valkosipuli. Kuullota sitä öljyssä pari minuuttia. Lisää tomaattipyree ja kuullota minuutti. Lisää loput aineet ja hauduta 5 minuuttia.
  4. Valmistele täytteet. Revi kypsä liha suikaleiksi. Huuhdo ja viipaloi kesäkurpitsa. Mausta viipaleet suolalla ja pippurilla ja paahda
    öljyssä pannussa 5 minuuttia. Kuori ja halkaise sipuli. Irrota kerrokset sipulikupeiksi. Keitä niitä suolalla maustetussa vedessä (1 tl suolaa/1 l vettä) pari minuuttia. Valuta lävikössä. Irrota kiinankaalista lehdet. Paahda niitä kuivassa, todella kuumassa pannussa minuutti.
  5. Sekoita vinegretin aineet keskenään. Pirskota puolet vinegretistä kiinankaalille ja puolet sipuleille.
  6. Kuumenna uuni 250 asteeseen. Kauli taikina ohuiksi pizzapohjiksi. Levitä kastike päälle niin, että reunat eivät peity. Pohjaan nousee näin
    enemmän kuplia. Ripottele juustoraaste kastikkeen päälle. Levitä liha juuston päälle. Paista uunissa 4 minuuttia, kunnes reuna kuplii ja
    pizza saa väriä. Lisää kasvikset ja riko kananmuna keskelle. Laita uuniin puoleksi minuutiksi.
  7. Kuori valkosipulit ja viipaloi ne ohuiksi. Lisää kuuman pizzan päälle. Pirskota öljy ja ripota hienonnettu oregano, suola ja pippuri pizzoille.

Ylikypsä karitsanpotka

Ainekset

4
lampaanpotkaa
1
tl
suolaa
2
porkkanaa
3
sipulia
10
valkosipulinkynttä
½
ruukku
timjamia
1–2
l
kiehuvan kuumaa vettä
suolaa
mustapippuria myllystä

Työvaiheet

  1. Tällä ohjeella valmistuu neljä annosta, mutta pääsiäispizzaan tarvitaan lampaanpotkaa vain 450 grammaa. Laita uuni kuumenemaan 150 asteeseen. Suolaa potkat kevyesti ja laita ne pystyssä uunivuokaan. Kuori porkkanat ja sipulit ja paloittele ne reiluiksi paloiksi. Kuori valkosipulinkynnet. Lisää kasvikset vuokaan. Hienonna timjami joukkoon. Kaada päälle kiehuvan kuumaa vettä niin, että potkat melkein peittyvät. Peitä vuoka foliolla ja kypsennä uunissa noin 3½ tuntia. Anna potkien jäähtyä liemessään vähintään puoli tuntia.
  2. Kaada potkien liemi kattilaan. Keitä lientä kokoon 5–10 minuuttia, kunnes jäljellä on reilu 1 dl kastiketta. Kuumenna uuni 200 asteeseen ja paahda potkan kauniin ruskeiksi, noin 15 minuuttia. Mausta suolalla ja pippurilla ja kaada kastike päälle.

 

Kommentit (2)

Jacnic

Moi, kastikkeeseen 2 dl vettä, tulee aika  vetinen???

Riikka Soppa365
Seuraa 
Liittynyt9.2.2015

Moikka Jacnic, tosiaan kastikkeen nestemäärää voi vähän säätää sen mukaan millaisella pannussa tai kattilassa valmistaa sen. Laakeasta pannusta tai kasarista nestettä haihtuu ja kastike suurustuu nopeasti, mutta pienessä kattilassa kastike voi tosiaan jäädä löysäksi. Silloin voit vähentää nesteen määrää puolella desillä ja lisätä tarvittaessa.

Me Naiset on lisännyt 930 reseptiä.
Linkitetty 59 keittokirjaan.
Ohje: Riikka Väliade Kuva: Panu Pälviä

Ihanat uunibanaanit yhdistävät lämmintä ja kylmää sekä suolaista ja makeaa. Anna banaanien kuorien paahtua uunissa mustiksi asti. Pehmeä banaani on helppo lusikoida suoraan kuoresta.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
15 min

Crème brûlée -banaanit

Ainekset

4
banaania
2
cm:n
inkivääripala
4
rkl
fariinisokeria
½-1
dl
suolapähkinöitä
½
l
vaniljajäätelöä

Työvaiheet

  1. Kuumenna uunin grillivastukset mahdollisimman kuumiksi. Puolita banaanit pituussuunnassa. Raasta inkivääri. Rouhi suolapähkinät.
  2. Levittele inkivääriraaste banaaneille. Ripottele sokeri tasaisesti kaikkialle banaanien leikkuupinnoille. Nosta uunivuokaan ilman leivinpaperia. Paahda grillivastuksien alla noin 5 minuuttia, kunnes sokeri on sulanut ja paahtunut. Vahdi koko ajan, ettei sokeri pala.
  3. osta banaanit lautasille. Lusikoi päälle jäätelöä ja ripottele suolapähkinöitä.

Kommentit (0)

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 1922 reseptiä.
Linkitetty 5 keittokirjaan.
OHJE Dani Hänninen KUVA Tuomas Kolehmainen

Hapokkaat granaattiomenansiemenet raikastavat carpaccion maun.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
20 min + pakastus 20 min
Vaikeustaso
Helppo

Granaattiomena-karitsacarpaccio

Ainekset

300
g
karitsan ulko- tai sisäfileetä
1
tl
sormisuolaa
1/2
tl
mustapippuria myllystä
1
tl
oliiviöljyä
2
granaattiomenaa
2
dl
mintunlehtiä

Työvaiheet

  1. Poista fileistä jänteet ja kalvot terävällä veitsellä. Laita filee pakastimeen 20 minuutiksi, jolloin siitä on helppo leikata ohuita viipaleita.
  2. Leikkaa filee ohuiksi viipaleiksi ja asettele ne lautaselle. Anna lihan olla huoneenlämmössä noin puoli tuntia ennen tarjoilua. Sirottele suolakiteitä ja rouhi mustapippuria päälle ja valele viipaleet oliiviöljyllä.
  3. Pyörittele granaattiomenoita leikkuulautaa vasten kevyesti painaen. Siemenet irtoavat silloin helpommin. Halkaise hedelmät ja kaavi lusikalla siemenet kulhoon. Ripottele granaattiomenansiemenet carpaccion päälle. Riivi mintunlehdet ja ripottele ne pinnalle.

Kommentit (0)