Suupalallinen makeaa. Tee jälkiruuaksi rapean tahmeat pähkinä-kinuskileivokset.
Pähkinä-kinuskileivokset
Ainekset
Työvaiheet
- Sekoita sokeri pehmeään voihin. Lisää venhäjauhot ja kerma. Painele taikina jauhotetuin sormin pieniin vuokiin (halkaisija 4 cm ja korkeus 1 cm). Käytä silikonivuokia, niistä leivokset irtoavat helposti. Anna pohjien jähmettyä kylmässä.
- Rouhi pähkinät karkeaksi. Pane täyteainekset vaniljasokeria lukuun ottamatta pieneen kattilaan. Kuumenna hitaasti koko ajan sekoittaen, kunnes seos kiehahtaa ja sakenee.
- Kuumenna uuni 200-asteiseksi. Paista leivospohjat miltei kypsiksi eli noin 10 minuuttia. Jaa pähkinätäyte pohjien päälle. Jatka kypsennystä leivosten koon mukaan vielä noin 5-10 minuuttia.
- Koristele jäähtyneet leivokset granaattiomenan siemenillä ja nosta kahvipöytään.