Hyppää pääsisältöön
Etusivu
Etusivu
Lue digilehtenä
Tilaa

Päävalikko

  • Reseptit
  • Artikkelit
  • Reseptihaku
Etusivu
Etusivu
Kirjaudu
Lue digilehtenä
Tilaa
Juhli ja nauti
15:47 | 6.11.2014

Pinaatti-rusinapasteijat

Lisää omaan keittokirjaan
Glorian ruoka ja viini on lisännyt 3757 reseptiä
OHJE Sanna Kekäläinen KUVA Arto Vuohelainen
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
18 kpl
1 t 15 min
Keskivaikea

Pinaatti-rusinapasteijat

Lisää kokoelmaan

Ainesosat

1
annos ruis-perunavoitaikinaa (ks. ohje alla)
Pinaatti-rusinatäyte
300
g
pinaattia
1-2
valkosipulinkynttä
3
rkl
voita
3
rkl
pinjansiemeniä
3
rkl
(keltaisia) rusinoita
1/2
tl
suolaa
1/4
tl
mustapippuria myllystä
150
g
vuohenjuustoa (esim. Chevré Melusine)

Vaiheet

  1. Valmista taikina (ks. ohje).
  2. Poista pinaateista tarvittaessa kovat kannat. Kiehauta reilusti vettä isossa kattilassa. Keitä pinaatteja 1 min. Kaada vesi pois ja puristele pinaatit mahdollisimman kuiviksi.
  3. Paahda pinjansiemenet kuumassa, kuivassa paistinpannussa.
  4. Hienonna pinaatti ja valkosipulit veitsellä. Paista pinaattia ja sipulia paistinpannussa voissa 1 min. Lisää siemenet ja rusinat. Mausta suolalla ja pippurilla. Ota pannu pois liedeltä. Murusta vuohenjuusto pinaatin joukkoon ja sekoita.
  5. Kauli taikina jauhotetun työpöydän päällä muutaman millin paksuiseksi levyksi. Ota levystä pyöreällä muotilla tai kupilla (ø noin 10 cm) kiekkoja. Kauli reunapalat uudelleen ja leikkaa kiekoiksi, kunnes koko taikina on käytetty.
  6. Lusikoi täyte taikinakiekkojen keskelle. Voitele reunat kananmunalla. Taita puolikuiksi ja ummista reunat. Nosta pasteijat leivinpaperilla vuoratulle uunipellille. Voitele pasteijat kananmunalla. Paista 225-asteisessa uunissa 15–20 min.

Ruis-perunavoitaikina

Ainesosat

200
g
kylmää voita
3
dl
vehnäjauhoja
1
dl
ruis- tai täysvehnäjauhoja
1
dl
perunasosejauhetta
1/2
tl
suolaa
2
dl
kylmää vettä

Vaiheet

  1. Kuutioi voi. Sekoita voi ja kuiva-aineet monitoimikoneessa tai sähkövatkaimen taikinakoukuilla murumaiseksi. Lisää vesi ja sekoita nopeasti tasaiseksi, älä vaivaa.
  2. Kääri taikina tuorekelmuun ja laita jääkaappiin noin 30 minuutiksi.

 Vinkki! Oikaise ja käytä kaupan valmista ruis-perunataikinaa.

Tilaa Glorian ruoka & viini
Pinaatti
rusina
pasteija
pinaatti-rusinapasteijat
Vegebaari
Leivät & piirakat
Joulu

Suosituimmat

Hasselbackan punajuuret

Luumu-omenatorttu

Suppispasteijat

Graavisiika ja piparjuuripunajuuri

Lakupallopiparit

Reseptit

  • Uusimmat reseptit
  • 30 minuuttia
  • Aamiainen & brunssi
  • Finnhits
  • Gluteeniton deli
  • Grillaus
  • Jauhelihakierre
  • Juomat ja smoothiet
  • Jälkiruuat
  • Kemut
  • Kevyet & salaatit
  • Kot kot
  • Lasten suosikit
  • Leivät & piirakat
  • Nuuka kokki
  • Pastatehdas
  • Pihvi & BBQ
  • Päivän katiska
  • Sokerileipuri
  • Sporttiruoka
  • Säilöntä
  • Vegebaari
  • Viikonloppubistro
  • Vegaanisia herkkuja
Glorian ruoka & viini
Tilaa Lue digilehtenä

Social links

  • Facebook
  • Instagram
Etusivu

Footer menu

  • Evästeasetukset
  • Asiakaspalvelu
  • Evästekäytännöt
  • Haavoittuvuustietojen vastuullinen ilmoittaminen
  • Käyttöehdot
  • Mediaopas
  • Tietosuoja
  • Tilaa Glorian ruoka & viini
  • Toimituksen yhteystiedot
Digital magazine image
Digital magazine logo
Lue Glorian ruoka & viini laitteella kuin laitteella missä ikinä tahdotkin.
Lue digilehtenä
Glorian ruoka & viini
Tilaa

© Sanoma Media Finland Oy

Käyttäytymiseen perustuva mainonta
Vastuullista journalismia

Main menu sidebar

  • Reseptit
  • Artikkelit
  • Reseptihaku
Glorian ruoka & viini
Tilaa Lue digilehtenä

Sivupalkin ekstravalikko

  • Toimitus
  • Palaute
  • Lue Glorian ruoka & viini digilehdet.fi:ssä
  • Tilaa Glorian ruoka & viini