Pipareiden täytteeksi sopii maun mukaan tumma tai valkosuklaa.
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
40 kappaletta
1 tunti + 12 tuntia
Keskivaikea
Piparit valkosuklaatäytteellä
Ainesosat
Taikina
1,5
dl
siirappia
1
tl
inkivääriä
3
tl
kanelia
1/2
tl
neilikkaa
1,5
dl
sokeria
2
tl
vaniljasokeria
150
g
voita
1
kpl
kananmunaa
2
tl
soodaa
8
dl
vehnäjauhoja
Väliin
1,25
dl
kermaa
200
g
valkosuklaata
Vaiheet
- Kiehauta siirappi ja mausteet kattilassa. Vaahdota pehmeä voi ja sokerit kuohkeaksi vaahdoksi. Lisää muna hyvin vatkaten. Lisää jäähtynyt siirappi-mausteseos munavaahtoon.
- Lisää lopuksi jauhot, joihin on sekoitettu sooda. Sekoita tasaiseksi taikinaksi. Anna taikinan maustua ja kovettua jääkaapissa seuraavaan päivään.
- Jaa taikina muutamaan palaan. Kauli ne yksitellen jauhotetulla alustalla ohueksi levyksi. Ota levystä muotilla piparkakkuja. Nosta ne lastalla leivinpaperille pellille. Paista 200 asteessa noin 5 minuuttia kauniin ruskeiksi. Anna joulupiparien jäähtyä.
- Tee täyte. Paloittele suklaa kulhoon. Kuumenna kerma kattilassa. Kaada kerma suklaapalojen päälle ja sekoita tasaiseksi. Anna täytteen jähmettyä kylmässä. Levitä valkosuklaatäytettä piparille ja paina toinen pipari päälle.