Porkkana-kuppikakku
Työvaiheet
Pohja:
5 munaa
4,5dl sokeria
300g sulaa rasvaa
9dl vehnäjauhoja
2tl kanelia
1tl leivinjauhetta
1tl soodaa
1tl suolaa
500g porkkanarastetta
Kuorrute:
200g tuorejuustoa
250g tomusokeria
100g voita
1tl vaniljasokeria
mantelirouhetta
Vaahdota ensin munat ja sokeri – Yhdistä kuivat aineet keskenään – Lisää muna-sokerivaahtoon varovasti vuorotellen jauhoseosta, porkkanaraastetta ja sulatettua rasvaa. Sekoita tasaiseksi ja jaa mufinivuokiin. – Paista 200 asteessa noin 10-15 min – Anna jäähtyä – Vaahdota huoneenlämpöinen voi ja tuorejuusto – Lisää vielä tomusokeri. Halutessasi ripottele koristeeksi hasselpähkinä- tai mantelirouhetta.
Kuorrutustakin kannattaa jähmettää jonkun aikaa, jos on löysähköä.