
Herkulliset punajuuret ja vuohenjuustovaahto ovat täydellinen makupari. Kauniin annoksen kruunaa punajuurten maukkaaseen keitinliemeen valmistettu siemennäkkäri.
Punajuuri-vuohenjuustosalaattikupit ja siemennäkkäri
Ainekset
Työvaiheet
- Kuori punajuuret ja leikkaa neljään osaan. Mittaa kattilaan vesi ja lisää annosfondit, fenkolinsiemenet ja rosmariininoksat. Nosta kansi kattilan päälle ja jätä se raolleen. Keitä punajuuria noin 45 minuuttia kunnes punajuuret ovat napakan kypsiä.
- Nosta punajuuret kattilasta jäähtymään, siivilöi liemi ja säästä sitä 2 dl näkkäreitä varten. Hienonna punajuuret pieniksi paloiksi.
- Kuumenna uuni 180 asteeseen. Mittaa näkkärin kaikki kuivat ainesosat kulhoon ja sekoita.
- Purista valkosipulinkynsi, hienonna rosmariinia ja sekoita ne kuivien aineiden joukkoon.
- Kaada päälle 2 dl kuumaa punajuuri-kasvislientä ja mittaa joukkoon oliiviöljy. Sekoita tasaiseksi. Anna taikinan levätä hetki ja levitä se leivinpaperin päälle uunipellille. Paista uunin keskitasolla 40 minuuttia, kunnes näkkäri on kovettunut. Anna jäähtyä pellillä.
- Valmista vaahto. Vatkaa créme fraîche ja vuohenjuusto kulhossa vaahtomaiseksi tahnaksi sähkövatkaimella. Mausta kevyesti mustapippurilla. Nosta jääkaappiin odottamaan.
- Kasaa salaatit juuri ennen tarjoilua. Lusikoi punajuuria ja vuohenjuustovaahtoa kerroksiksi annoskuppeihin. Murra näkkileivästä paloja, joilla voi lusikoida salaattia sopivina suupaloina. Nosta salaattiannokset tarjolle näkkileipäpalojen kera.