Suklaa leivokset
Ainekset
Työvaiheet
Mittaa kaikki aineet kulhoon, ja sekoita 7 min.
Levitä pellille ja paista 175 asteessa noin puoli tuntia.
Halkaise jäähtynyt piirakka ja levitä väliin ohut kerros vadelmamarmelaadia.
KUORRUTUKSEEN:
100 g taloussuklaata
1 tl voita
½ dl kermaa
Sulata kuorrutuksen suklaa ja voi kattilassa alhaisella lämmöllä. Lisää kerma. Sekoita ja jäähdytä hieman. Kaada kuorrutus kakun päälle.
Pursotukseen:
150 g voita
100 g tummaa suklaata (esim. taloussuklaata)
2 dl tomusokeria
½ dl tummaa kaakaojauhetta
1 tl vaniljasokeria
Kuorrutteen teko:
Sulata suklaa vesihauteessa tai mikrossa.
Vaahdota huoneenlämpöinen voi, lisää tomusokeri ja kaakaojauhe ja vatkaa massa sekaisin.
Lisää sulatettu suklaa ja vaahdota vielä vatkaimella massa kuohkeaksi.
Laita kuorrutemassa pursotinpussiin ja voit aloittaa koristelun!